Δρ. Γεώργιος Πανοτόπουλος

Ο Δρ Γεώργιος Πανοτόπουλος απόφοιτος και αριστούχος διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, εξειδικεύθηκε στην Παθολογία στην Θεραπευτική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών. Απέκτησε την Ιατρική ειδικότητα του Διατροφολόγου του Γαλλικού Κράτους. Διετέλεσε Διευθυντής (Chef de Clinique des Universites) στην Πανεπιστημιακή Κλινική Παθολογίας και Διατροφής στο Νοσοκομείο Hotel Dieu, Ιατρική Σχολή Broussais – Hotel Dieu στο Παρίσι. Από το 1998 διευθύνει το Τμήμα Παχυσαρκίας-Μεταβολισμού-Διατροφής του Νοσοκομείου «ΥΓΕΙΑ».
Διετέλεσε Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας και εκπρόσωπος της χώρας μας στην International Obesity Task Force στις International και European Association for the Study of Obesity. Είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης της Παχυσαρκίας, του Μεταβολισμού & των Διαταραχών Διατροφής.
Έχει άνω των 250 εργασιών, δημοσιεύσεων και ανακοινώσεων σε Ελληνικά και Διεθνή περιοδικά και Συνέδρια στα γνωστικά αντικείμενα: Παχυσαρκία, Μέθοδοι Εκτίμησης της Σύνθεσης του Σώματος, Νοσογόνος Παχυσαρκία, ’πνοια του Ύπνου και Μεταβολικές Επιπλοκές, Εμμηνόπαυση, Διατροφική Συμπεριφορά και Διαταραχές της, Βασικός Μεταβολισμός και Ενεργειακή Κατανάλωση. Εκτός από το κλινικό, ερευνητικό, συγγραφικό έχει και κοινωνικό έργο (ομιλίες στο κοινό, άρθρα στον τύπο, συνεντεύξεις στην τηλεόραση, καθημερινή εκπομπή στο ραδιόφωνο) ως ειδικός ιατρός για τη Παχυσαρκία και τη Διατροφή.

#########