Αρχική Ειδήσεις - Νέα Πρωτοφανής αναξιοπιστία από την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ, για το δικαίωμα της...

Πρωτοφανής αναξιοπιστία από την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ, για το δικαίωμα της ελεύθερης συνταγογράφησης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την πρωτοφανή αναξιοπιστία,  της ηγεσίας του ΕΟΠΥΥ  και την αντιμετώπιση εκ μέρους της ,των θεσμικών οργάνων, των γιατρών ,καταγγέλλει το  Δ.Σ του ΙΣΑ.Kαθίσταται πλέον προφανές ότι οι εκπρόσωποι του ΕΟΠΥΥ,  δίνουν ψευδείς υποσχέσεις προς το ιατρικό σώμα ,για μελλοντική ελεύθερη πρόσβαση, στο σύστημα συνταγογράφησης, ενώ δεν σκοπεύουν να το πράξουν.Ειδικότερα κατά τη διάρκεια του Παμπελοποννησιασιακού Συμποσίου Γενικής Ιατρικής ,ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης ,δήλωσε  ότι δεν προτίθεται να εκχωρήσει το δικαίωμα  της συνταγογράφησης ,σε μη συμβεβλημένους, με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς.

 

Ωστόσο ,λίγες ημέρες νωρίτερα ,ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, είχε δεσμευθεί για το αντίθετο ,στους εκπροσώπους του ΙΣΑ και μάλιστα τους έδωσε σχετική απόφαση που ελήφθη  από το Δ.Σ  του ΕΟΠΥΥ , σύμφωνα με την οποία εκχωρείτο το δικαίωμα, της  ελεύθερης συνταγογράφησης .

Στην ίδια εκδήλωση ,όπως καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών, ο κ. Βουδούρης επέδειξε αυταρχική, προσβλητική και  απαξιωτική συμπεριφορά ,φτάνοντας μάλιστα στο σημείο ν απειλήσει ,τα μέλη του θεσμικού οργάνου των γιατρών.

Καταδικάζουμε για μια ακόμα φορά ,την πολιτική επιλογή ,του αποκλεισμού από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, των μη συμβεβλημένων ,με τον ΟΠΑΔ/ΕΟΠΥΥ .

Δεν μπορεί να καλούνται οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι νέοι ιατροί να καλύψουν την πλήρη αδυναμία του ταμείου να στους ασφαλισμένους του ,το σύνολο των παροχών που δικαιούνται ,στα πλαίσια συστήματος ,ελεύθερης επιλογής ιατρού. Εξάλλου, ουδείς μπορεί να πιστέψει στην αποτελεσματικότητα ,αυτού του σκληρού και μέτρου, για τον έλεγχο της υπερσυνταγογράφησης.

Ο ΙΣΑ εξετάζει το ενδεχόμενο ,ν  αναλάβει , μαζί με άλλους  Ιατρικούς Συλλόγους, να συγκληθεί έκτακτη συγκέντρωση των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων , της χώρας ,για την λήψη αποφάσεων, με σκοπό τη συντονισμένη αντίδραση, κατά της υποβάθμισης των υγείας ,δεδομένης της επιχειρούμενης εφαρμογής του πλέον πρόχειρου Κανονισμού Παροχών του ΕΟΠΥΥ.

Είμαστε , να στείλουμε στην πολιτική ηγεσία ,ένα ξεκάθαρο και σαφές μήνυμα ότι οι ιατροί ανά την Ελλάδα, δεν θα την επαγγελματική και επιστημονική απαξίωση μας και δεν θα την κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                  ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ