Στην Αθήνα θα βρεθεί, από τις 15 έως τις 18 Δεκεμβρίου 2011, η παγκοσμίου φήμης Κλινική Ψυχολόγος, Dr Edna B. Foa η οποία έχει καταχωρηθεί από το περιοδικό ΤΙΜΕ, το Νοέμβριο του 2010, ως μία από τους 100 σημαντικότερους ανθρώπους στον κόσμο. H Dr Edna B. Foa είναι Καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας στην Ψυχιατρική στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνιας και Διευθύντρια του Κέντρου Θεραπείας και Μελέτης του Άγχους. Έχει αφιερώσει την ακαδημαϊκή της καριέρα στη μελέτη της ψυχοπαθολογίας και της θεραπείας των διαταραχών του άγχους, ειδικότερα στην ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή (OCD), στη διαταραχή μετατραυματικού άγχους (PTSD) και στην κοινωνική φοβία.

 

Έχει εκδώσει αρκετά βιβλία και πάνω από 350 άρθρα και κεφάλαια σε βιβλία και έχει δώσει πλήθος διαλέξεων σε ολόκληρο τον κόσμο. Της έχουν απονεμηθεί πολυάριθμες διακρίσεις για τη δουλειά της με αποκορύφωμα το TIME Magazine το οποίο την κατέταξε, το Νοέμβριο του 2010, στους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους στον κόσμο.

 

Η παρουσία της στη χώρα μας γίνεται στο πλαίσιο του workshopProlonged Exposure (PE) Therapy for Posttraumatic Stress Disorder (PTSD)” που πραγματοποιείται από το NBCC Greece (National Board of Certified Counselors – Greece) και την ΕΕΕΣ (Ελληνική Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς). Το workshop αυτό που θα υλοποιηθεί στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος στην Πλάκα, απευθύνεται σε Ψυχιάτρους, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς και ειδικούς στο χώρο της υγείας. Το workshop διαρκεί 4 ημέρες (9 π.μ. – 5 μ.μ. καθημερινά) και η επίσημη γλώσσα των εισηγήσεων θα  είναι τα Αγγλικά.

 

Παράλληλα με το workshop η Dr Edna B. Foa, θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου ομιλία με θέμα « PTSD: Diagnosis, Theory, and Evidencebased Treatment with an Emphasis of Prolonged Exposure» η οποία θα είναι ανοιχτή στο κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες για το workshop και την ομιλία μπορείτε να καλείτε στα:

ΝBCCGreece, Tηλ:210.68.16.850 & 210.68.91.460, www.nbcc.gr

ΕΕΕΣ, Τηλ: 210-7252583 , www.eees.gr

 

NBCC Greece

 

Το NBCC – Greece είναι ένας επιστημονικός μη κερδοσκοπικός φορέας, παράρτημα του ΝΒCC-International από το 2009. To NBCC – Greece εκπροσωπείται από την εταιρεία Σ.Ε.Π.&Ε. (Σύμβουλοι Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Εκπαίδευσης) που δραστηριοποιείται 21 χρόνια στον χώρο της Συμβουλευτικής Διαχείρισης Σταδιοδρομίας. Διευθύνουσα είναι η κα Κουτσαύτη Μαρία, MSc, Σύμβουλος Διαχείρισης Σταδιοδρομίας

Αssociate Director είναι η κα Χούγια Αγγελική, MA, Ψυχολόγος και Οικογενειακή Θεραπεύτρια.

Σκοπός του είναι η ανάπτυξη πρωτοβουλιών, δράσεων και αμοιβαίων συνεργασιών με Επιστημονικούς / Εκπαιδευτικούς /Επαγγελματικούς Φορείς για την υποστήριξη και ενίσχυση του επαγγέλματος του Συμβούλου τηρώντας τις υψηλές προδιαγραφές και τον κώδικα δεοντολογίας στον  χώρο της Συμβουλευτικής Διαχείρισης Σταδιοδρομίας.

 

www.nbcc.gr

 

ΣΕΠ&E

 

H εταιρεία  ΣΕΠ&E (Σύμβουλοι Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Εκπαίδευσης) λειτουργεί από το 1991 παρακολουθώντας ενεργά και διαμορφώνοντας τις εξελίξεις στο χώρο της Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας. Ιδρύτρια και Διευθύντρια του κέντρου είναι η κα Μαρία Κουτσαύτη.

Με ομάδα έμπειρων και σταθερών συνεργατών που μοιράζονται την ίδια φιλοσοφία δραστηριοποιείται στους ακόλουθους τομείς: Συμβουλευτική Διαχείρισης Σταδιοδρομίας, Συμβουλευτική Επαγγελματικής Ανάπτυξης, Εκπαιδευτική Συμβουλευτική & Συμβουλευτική Επιχειρήσεων. Επιπλέον διοργανώνει εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια, και υλοποιεί πρωτότυπες μελέτες και συνεχείς έρευνες.

Με συνέπεια, και σεβασμό στις αξίες της Συμβουλευτικής το Κέντρο συνεργάζεται με εξειδικευμένους ψυχολόγους και συμβούλους, καθώς και με επιστημονικούς φορείς της Ευρώπης και της Αμερικής όπως: A.C.A (Αmerican Counseling Association), Psychological Associates U.S.A., IAEVG (International Association for Educational and Vocational Guidance), FEDORA κ.α.

 

www.careerassociates.gr

 

ΕΕΕΣ

 

Η Ελληνική Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς (ΕΕΕΣ) ιδρύθηκε το 1974 από τον Ψυχίατρο Ιωάννη Μπουλουγούρη με σκοπό την προαγωγή της έρευνας της συμπεριφοράς, βασισμένη στις Θεωρίες Μάθησης και την εφαρμογή και ανάπτυξη των Θεραπειών Συμπεριφοράς ενώ έγινε ο πρώτος φορέας που εκπροσώπησε την Ελλάδα στην EABCT (European Association for Behavioural and Cognitive Therapy).

Οι σκοποί της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς είναι κοινωφελείς κι έχουν επιστημονικό, κοινωνικό, ανθρωπιστικό και μορφωτικό χαρακτήρα. Πιο συγκεκριμένα, είναι οι εξής:

α) Προαγωγή της έρευνας, μελέτης και της θεραπείας στον τομέα υπηρεσιών υγείας, ιδιαίτερα δε της λειτουργίας και της παθολογίας της συμπεριφοράς, εφαρμόζοντας γνωσιακές συμπεριφοριστικές ή γνωστικές συμπεριφορικές μεθόδους.

β) Επεξεργασία, δημοσιοποίηση, εισήγηση και προώθηση των κατάλληλων μέτρων για την πρόληψη, αντιμετώπιση και αποκατάσταση των προβλημάτων που συνδέονται με τις διαταραχές της συμπεριφοράς.

γ) Υποστήριξη, εκπαίδευση, κατάρτιση, μόρφωση και επιμόρφωση ιατρικού προσωπικού, ψυχολόγων, επαγγελματιών υγείας, επαγγελματιών κοινωνικών υπηρεσιών, εκπαιδευτικών καθώς και παντός ενδιαφερομένου που επιθυμεί να αναπτύξει δραστηριότητες σύμφωνες με τους σκοπούς της Εταιρείας.

#########