Αρχική Βιβλίο ΚΛΙΝΙΚΗ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΑ Επίκαιρα Θέματα

ΚΛΙΝΙΚΗ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΑ Επίκαιρα Θέματα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Επιμέλεια
Κώστας Σολδάτος  •  Δημήτρης Δικαίος

Η KΛΙΝΙΚΗ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΑ – Επίκαιρα Θέματα αποτελεί επιστημονικό πεδίο που ενδιαφέρει όλους τους ψυχιάτρους, αλλά και τους φαρμακολόγους, καθώς και επιστήμονες άλλων κλάδων που ασχολούνται με το γνωστικό .

Το βιβλίο αυτό, από τις Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ, αποτελεί τη συλλογή των του 1ου Πανελληνίου Κλινικής Ψυχοφαρμακολογίας (2010), εμπλουτισμένο με επιπλέον θέματα ώστε να εξασφαλιστεί η πληρότητα κάλυψης των θεμάτων που ενδιαφέρουν την επιστημονική κοινότητα.
Στο πρώτο μέρος υπάρχει γενική θεματολογία, όπου περιλαμβάνονται στοιχεία κλινικής ψυχοφαρμακολογίας και θεραπευτικής των διαταραχών του ψυχωσικού φάσματος, των συναισθηματικών διαταραχών, του αλκοολισμού, των διαταραχών πρόσληψης τροφής και των παιδοψυχιατρικών διαταραχών.

Το δεύτερο μέρος επικεντρώνεται σε δύο ιδιαίτερης κλινικής σημασίας θέματα: τις ανεπιθύμητες ενέργειες των και τη φαρμακοθεραπεία των ουσιοεξαρτήσεων. Αμφότερα τα θέματα αυτά προσεγγίζονται πολύπλευρα, από τέσσερεις συγγραφείς το καθένα, με τη μορφή δύο γραπτών συμποσίων.
Τέλος, το τρίτο μέρος περιλαμβάνει δύο εισηγήσεις που αφορούν στη φαρμακολογική αντιμετώπιση της διπολικής διαταραχής και παρουσιάσθηκαν στο συνέδριο κατά τη διάρκεια ενός δορυφορικού συμποσίου.
Το βιβλίο καλύπτει ουσιαστική ανάγκη ενημέρωσης των ενδιαφερομένων την Κλινική Ψυχοφαρμακολογία Ελλήνων ιατρών και άλλων συναφών κλάδων. Η ενημέρωση αυτή βασίζεται στην τεκμηριωμένη γνώση που προσφέρεται από 30 Έλληνες επιστήμονες, διαθέτοντες τα εχέγγυα εμπειρογνωμοσύνης στους , που συνέβαλαν στη συγγραφή των επιμέρους κεφαλαίων.

 

xii+372 σελίδες 17×24
13 εικόνες, 24 σχήματα, 33 πίνακες
Μαλακό εξώφυλλο 2011
ΙSBN: 978-960-452-139-5

Τιμή (με Φ.Π.Α.): 35,00 ΕΥΡΩ