Αρχική Βιβλίο ΚΛΙΝΙΚΗ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΑ Επίκαιρα Θέματα

ΚΛΙΝΙΚΗ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΑ Επίκαιρα Θέματα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Επιμέλεια
Κώστας Σολδάτος  •  Δημήτρης Δικαίος

Η KΛΙΝΙΚΗ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΑ – Επίκαιρα Θέματα αποτελεί επιστημονικό πεδίο που ενδιαφέρει όλους τους ψυχιάτρους, αλλά και τους φαρμακολόγους, καθώς και επιστήμονες άλλων κλάδων που με το γνωστικό αντικείμενο.

Το αυτό, από τις Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ, αποτελεί τη συλλογή των εισηγήσεων του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου Κλινικής Ψυχοφαρμακολογίας (2010), εμπλουτισμένο με επιπλέον θέματα ώστε να εξασφαλιστεί η πληρότητα της κάλυψης των θεμάτων που ενδιαφέρουν την επιστημονική κοινότητα.
Στο πρώτο μέρος υπάρχει γενική θεματολογία, όπου περιλαμβάνονται κλινικής ψυχοφαρμακολογίας και των διαταραχών του ψυχωσικού φάσματος, των συναισθηματικών διαταραχών, του αλκοολισμού, των διαταραχών πρόσληψης τροφής και των παιδοψυχιατρικών διαταραχών.

Το δεύτερο μέρος σε δύο ιδιαίτερης κλινικής σημασίας θέματα: τις ανεπιθύμητες ενέργειες των ψυχοφαρμάκων και τη φαρμακοθεραπεία των ουσιοεξαρτήσεων. Αμφότερα τα θέματα αυτά πολύπλευρα, από τέσσερεις συγγραφείς το καθένα, με τη μορφή δύο συμποσίων.
Τέλος, το τρίτο μέρος περιλαμβάνει δύο εισηγήσεις που αφορούν στη φαρμακολογική αντιμετώπιση της διπολικής διαταραχής και παρουσιάσθηκαν στο συνέδριο κατά τη διάρκεια ενός δορυφορικού συμποσίου.
Το βιβλίο καλύπτει μια ουσιαστική ανάγκη ενημέρωσης των ενδιαφερομένων για την Κλινική Ψυχοφαρμακολογία Ελλήνων ιατρών και άλλων επιστημόνων συναφών κλάδων. Η ενημέρωση αυτή βασίζεται στην τεκμηριωμένη γνώση που προσφέρεται από 30 Έλληνες επιστήμονες, διαθέτοντες τα εχέγγυα εμπειρογνωμοσύνης αντίστοιχους τομείς, που συνέβαλαν στη συγγραφή των επιμέρους κεφαλαίων.

 

xii+372 σελίδες 17×24
13 εικόνες, 24 , 33 πίνακες
εξώφυλλο 2011
ΙSBN: 978-960-452-139-5

Τιμή (με Φ.Π.Α.): 35,00 ΕΥΡΩ