Το Σωματείο Υποστήριξης Ψωριασικών Ασθενών «ΚΑΛΥΨΩ» συνεχίζει τις δράσεις το 2011 επιλέγοντας ενέργειες ακόμα πιο στοχευμένες στον ασθενή και τις ανάγκες του. Όπως δήλωσε η Πρόεδρος του Σωματείου και Ψυχολόγος κυρία Ευαγγελία Άνθη «Στο ΚΑΛΥΨΩ κατανοούμε ότι η ψωρίαση είναι κάτι περισσότερο από μια απλή πάθηση του δέρματος και αναγνωρίζουμε το πώς μπορεί να επηρεάσει όλη μας τη ζωή. Στόχος μας είναι να θέσουμε τις δικές σας ανάγκες ως προτεραιότητα σε ότι κάνουμε». Στο πρώτο μισό του 2011 το ΚΑΛΥΨΩ σχεδίασε και υλοποίησε τα πρώτα βιωματικά εργαστήρια, τα οποία έλαβαν χώρα στην Αθήνα από τις 28 Μαρτίου έως τις 09 Μάιου, τα οποία είχαν μεγάλη απήχηση.

 

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν,

  • Φαγούρα και Ξύσιμο: Μια αλυσίδα που πρέπει να σπάσει,
  • Η επίδραση της ψωρίασης στις διαπροσωπικές σχέσεις, έρωτας, οικογένεια και φίλοι και Ψωρίαση,
  • Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς και πως μπορούν να βοηθούν τα παιδιά τους.

Τα βιωματικά εργαστήρια θα συνεχιστούν και στην επαρχία τόσο για το 2011 όσο και για το 2012. Οι πόλεις που θα επισκεφτεί το σωματείο είναι το Αγρίνιο, η Τρίπολη, η Λάρισα, τα Ιωάννινα και η Αλεξανδρούπολη.

Ταυτόχρονα, το καλοκαίρι το ΚΑΛΥΨΩ προχώρησε στην υλοποίηση της έκδοσης του 1ου ηλεκτρονικού newsletter, που θα εσωκλείει ιδέες, σκέψεις και νέα του Σωματείου. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους και διοικητικό προσωπικό του ΚΑΛΥΨΩ, «το newsletter, φιλοδοξεί να γίνει η αρχή της δημιουργίας ενός δικτύου φίλων με αγάπη για το Σωματείο, του οποίου ο καθένας από εμάς αποτελεί αναπόσπαστο και ζωτικής σημασίας κομμάτι. Οι λόγοι που μας ώθησαν στη δημιουργία αυτή, είναι αφενός στο ότι συμβάλλει στη δημιουργία ενός διαδραστικού μέσου επικοινωνίας μεταξύ του Σωματείου και των μελών του, και αφετέρου στο ότι προσφέρει διαρκή και επαναλαμβανόμενη ενημέρωση σε συνδυασμό με ψυχαγωγία».

Παράλληλα, το ΚΑΛΥΨΩ θέλοντας να αναπτύξει καθημερινή επαφή με τα μέλη του προχώρησε στη δημιουργία σελίδας στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης facebook, όπου καθημερινά ενημερώνεται με νέα για την ψωρίαση από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Σε λίγες μέρες ετοιμάζεται να ολοκληρωθεί και η ανακατασκευή της ιστοσελίδας του Σωματείου, η οποία θα περιέχει περισσότερες πληροφορίες για τη νόσο, τις θεραπείες καθώς και νέα από όλων τον κόσμο. http: www.kalipso.gr_ facebook.com/somateiokalipso.

Ακόμη, το σωματείο ολοκληρώνει το Νοέμβριο έντυπο οδηγό με τίτλο «Οδηγός Ενημέρωσης για την ψωρίαση. Όλα όσα θα θέλατε να γνωρίζετε». Ο οδηγός συντάχτηκε με στκοπό την ενημέρωση τόσο του ασθενούς όσο και του ευρέως κοινού και αποτελεί ένα σημαντικό εγχειρίδιο για την Ψωρίαση, την επίδραση της στην καθημερινότητα του ασθενούς και τις διαθέσιμες θεραπείες.

Αναζητώντας την άμεση επαφή τόσο με τον ασθενή όσο και με την οικογένεια και το κοινωνικό περιβάλλον, το ΚΑΛΥΨΩ πρόκειται να πραγματοποιήσει στην Αθήνα κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου σεμινάριο, με κύριο στόχος την συμμόρφωση των ασθενών που πάσχουν από ψωρίαση. Η θεματολογία του σεμιναρίου θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ενημέρωση τη σημασία της και το ρόλο ύπαρξης του Σωματείου ΚΑΛΥΨΩ για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους,, γενικά στοιχεία για την ασθένεια, ψυχολογική υποστήριξη και θεραπείες. Ομιλητές του σεμιναρίου θα είναι ειδικοί επιστήμονες, δερματολόγοι, ψυχολόγοι και εκπρόσωποι του Καλυψώ.

Τέλος, στις αρχές Δεκεμβρίου το ΚΑΛΥΨΩ θα πραγματοποιήσει το πρώτο χριστουγεννιάτικο bazaar, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στον εμπλουτισμό των δράσεων του σωματείου.

Το Σωματείο Καλυψώ ευχαριστεί για την πολύτιμη βοήθεια τους και τη γενναιοδωρία τους τις παρακάτω εταιρίες με αλφαβητική σειρά: Abbott και Janssen.

Για περισσότερες πληροφορίες και επικοινωνία:

Σωματείο «ΚΑΛΥΨΩ»: Τηλ. 210-7212002 E-mail:  info@kalipso.gr
http: www.kalipso.gr_ facebook.com/somateiokalipso

#########