Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΦΕΕ κατά την έκτακτη Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2011, εξέλεξε ομόφωνα νέο μέλος του, τον κ. Κωνσταντίνο Οικονόμου, Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρείας Βoehringer Ιngelheim. Αντιπρόεδρος ΣΦΕΕ αρμόδιος για τα θέματα ΕΟΦ αναλαμβάνει ο κ. Ιωάννης Βλόντζος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Merck Α.Ε. και Πρόεδρος της Ένωσης Βιοτεχνολογίας Ελλάδος. Νέος Ταμίας αναλαμβάνει το μέλος του Δ.Σ./ΣΦΕΕ κ. Νικόλαος Βαρελάς, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας GALENICA A.E.

 

Το νέο μέλος του ΔΣ/ΣΦΕΕ , κ. Οικονόμου είναι φαρμακοποιός με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση και το Μarketing. H διαδρομή του στην εταιρεία από το 1987 έχει στεφθεί με επιτυχία και τον έχει καταστήσει έναν από τα σημαντικότερα και τα πιο δημιουργικά στελέχη του κλάδου.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η Βoehringer Ιngelheim διαθέτει βιομηχανική μονάδα παραγωγής στην Ελλάδα η οποία καλύπτει το 1% της συνολικής εξαγωγικής δραστηριότητας της χώρας.

Όπως είναι γνωστό, πολλές φαρμακευτικές επιχειρήσεις μέλη του ΣΦΕΕ διαθέτουν σημαντικές παραγωγικές μονάδες φαρμάκων στην Ελλάδα, πραγματοποιώντας πολύ σημαντικές εξαγωγές σε περισσότερες από 60 χώρες και παράγουν ένα μεγάλο κομμάτι των φαρμάκων που καταναλώνουν οι Έλληνες ασθενείς. Οι φαρμακευτικές αυτές επιχειρήσεις είναι με αλφαβητική σειρά: Adelco, Alapis, ΒΙΑΝΕΞ, ΒΙΟΣΕΡ, Boehringer Ingelheim, Cana, Elpen, Famar, Galenica, Help, Lavipharm, Pharmanel, Specifar.

 

Ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ, κ. Διονύσιος Φιλιώτης, δήλωσε ότι: «Η δραστηριοποίηση των φαρμακευτικών επιχειρήσεων στην παραγωγική δραστηριότητα στην Ελλάδα και η έντονη εξαγωγική προσπάθεια πρέπει να ενισχυθεί με οποιονδήποτε τρόπο και πρέπει να τύχει της αμέριστης συμπαράστασης και βοήθειας από την Πολιτεία».

#########