Αρχική Επιχειρείν Νέο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΦΕΕ

Νέο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΦΕΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του κατά την έκτακτη Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2011, εξέλεξε ομόφωνα νέο μέλος του, τον κ. Κωνσταντίνο Οικονόμου, και Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρείας Βoehringer Ιngelheim. Αντιπρόεδρος ΣΦΕΕ αρμόδιος για τα θέματα ΕΟΦ αναλαμβάνει ο κ. Ιωάννης Βλόντζος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Merck Α.Ε. και Πρόεδρος της Ένωσης Βιοτεχνολογίας Ελλάδος. Νέος Ταμίας αναλαμβάνει το μέλος του Δ.Σ./ΣΦΕΕ κ. Νικόλαος Βαρελάς, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας GALENICA A.E.

 

Το νέο μέλος του ΔΣ/ΣΦΕΕ , κ. Οικονόμου είναι φαρμακοποιός με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση και το Μarketing. H διαδρομή του στην εταιρεία από το 1987 έχει με επιτυχία και τον έχει καταστήσει έναν από τα σημαντικότερα και τα πιο δημιουργικά του κλάδου.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η Βoehringer Ιngelheim διαθέτει βιομηχανική παραγωγής στην Ελλάδα η οποία καλύπτει το 1% της συνολικής εξαγωγικής δραστηριότητας της χώρας.

Όπως είναι , πολλές φαρμακευτικές του ΣΦΕΕ διαθέτουν σημαντικές παραγωγικές μονάδες φαρμάκων στην Ελλάδα, πολύ σημαντικές εξαγωγές σε περισσότερες από 60 χώρες και παράγουν ένα μεγάλο κομμάτι των φαρμάκων που οι Έλληνες ασθενείς. Οι φαρμακευτικές αυτές επιχειρήσεις είναι με αλφαβητική σειρά: Adelco, Alapis, ΒΙΑΝΕΞ, ΒΙΟΣΕΡ, Boehringer Ingelheim, Cana, Elpen, Famar, Galenica, Help, Lavipharm, Pharmanel, Specifar.

 

Ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ, κ. Διονύσιος Φιλιώτης, δήλωσε ότι: «Η δραστηριοποίηση των φαρμακευτικών επιχειρήσεων στην παραγωγική δραστηριότητα στην Ελλάδα και η έντονη εξαγωγική προσπάθεια πρέπει να ενισχυθεί με τρόπο και πρέπει να τύχει της αμέριστης συμπαράστασης και βοήθειας από την Πολιτεία».