Αρχική Επιχειρείν Πλαστά Φάρμακα: Η Ελλάδα πρωτοπορεί στην ασφάλεια των φαρμάκων

Πλαστά Φάρμακα: Η Ελλάδα πρωτοπορεί στην ασφάλεια των φαρμάκων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τις τελευταίες ημέρες είδαν το φως της δημοσιότητος δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία οι υπηρεσίες της αστυνομίας και τελωνείων 81 κατάσχεσαν 2,4 εκατομμύρια δόσεις πλαστών φαρμάκων.

Σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρώπης, η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα πιο ασφαλή και αποτελεσματικά διεθνώς συστήματα που την θωρακίζουν έναντι των πλαστών φαρμάκων ή των φαρμάκων αμφιβόλου ποιότητος. Τα χαρακτηριστικά που θωρακίζουν το ελληνικό σύστημα είναι

 

1.    Η επώνυμη πρωτοτύπων ή ουσιωδώς ομοίων φαρμάκων με την αποκλειστική ευθύνη του θεράποντος ιατρού

2.Η εφαρμογή του συστήματος της και του διπλού barcode με το μοναδικό σειριακό αριθμό επί κάθε συσκευασίας

3.Η αποκλειστική διάθεση των φαρμάκων από τα φαρμακεία

Ποτέ ο Έλληνας πολίτης δεν ήταν περισσότερο προστατευμένος έναντι των πλαστών φαρμάκων.

Είναι σημαντικό να έχουμε επίγνωση ότι η χώρα μας πρωτοπορεί και διασφαλίζει καλύτερα από κάθε άλλη την ποιότητα όλων των φαρμάκων. Τα συστήματα που στη χώρα μας αποτρέπουν την εισαγωγή πλαστών φαρμάκων στη αλυσίδα διανομής. Οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να εμπιστεύονται τη αλυσίδα διανομής φαρμάκων. Αντιθέτως όμως δεν θα πρέπει να  εμπιστεύονται τα «ηλεκτρονικά φαρμακεία», δηλαδή παραγγελίες φαρμάκων μέσω Ίντερνετ. Είναι προφανές ότι οποιαδήποτε μεταβολή σε το επιτυχημένο και δοκιμασμένο σύστημα ενέχει σοβαρότατους κινδύνους για τη δημόσια υγεία, αλλά και για τα οικονομικά του συστήματος. συνέπεια, η πρέπει να και να διαφυλάξει σαν κόρη οφθαλμού τα μέτρα αυτά.