Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, το “Σωματείο Ψυχικά Ασθενών Ενάντια στην Προκατάληψη για τις Ψυχικές Διαταραχές Η Αναγέννηση”, διοργανώνει εκδήλωση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού για θέματα ψυχικής υγείας, την:

 

Δευτέρα 10/10/11, 10.00 π. μ. – 14.00 μ. μ., στην Πλατεία Πατριάρχου Γρηγορίου Ε΄ (Στάση Μετρό: Πανεπιστήμιο)

 

Η εκδήλωση έχει σκοπό να τιμήσει την ημέρα ψυχικής υγείας, να επιδείξει τη συμβολή των προγραμμάτων ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης στη βελτίωση της ποιότητας ζωή των ψυχικά ασθενών και να επικοινωνήσει  στον κόσμο το μήνυμα των δυνατοτήτων αυτής της ομάδας.

 

 

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ασθενείς που έχουν εκπαιδευτεί σε προγράμματα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και είναι ιδρυτικά μέλη του Σωματείου μας, του πρώτου φορέα Αυτοοργάνωσης ψυχικά ασθενών στην Ελλάδα, καθώς και εθελοντές επαγγελματίες ψυχικής υγείας.

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν διαδραστικά–εικαστικά εργαστήρια (workshops), ενημέρωση του κοινού για θέματα ψυχικής υγείας και διανομή έντυπου πληροφοριακού υλικού. Σε μια δύσκολη συγκυρία για την ψυχική υγεία στη χώρα μας, τα μέλη του Σωματείου μας αποφασίζουν να γιορτάσουν την δική τους γιορτή με δημιουργικό τρόπο!

 

Το Σωματείο υποστηρίζεται επιστημονικά και θεραπευτικά από επαγγελματίες ψυχικής υγείας της Ειδικής Μονάδας Επανένταξης και Επαγγελματικής Αποκατάστασης (ΕΜΑΕΕ) του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ), σε εθελοντική βάση.

#########