Περπάτημα στους λοφίσκους ή πεζοπορία στα Ιμαλάια; Αγορές στη Νέα Υόρκη ή πολιτιστική περιήγηση στη Φλωρεντία; Μπάνιο στη Μεσόγειο ή ακόμα καλύτερα στην Καραϊβική; Ο καθένας φαντάζεται διαφορετικά το ταξίδι των ονείρων του. Το αν θα επιτευχθεί η προσδοκία ή όχι δεν εξαρτάται μόνο από τους οικονομικούς πόρους – η φυσική κατάσταση μπορεί επίσης να θέσει περιορισμούς. Τα άτομα με διαβήτη δεν είναι συχνά σίγουρα πού και πόσο μακριά μπορούν να ταξιδέψουν. Αλλά αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει: η σωστή προετοιμασία και ο μετρητής γλυκόζης αίματος της Bayer απλουστεύουν τη ζωή και επιτρέπουν στα άτομα με διαβήτη να απολαύσουν την καλύτερη εποχή του έτους στο έπακρο.

 

 

Σήμερα, ο κόσμος είναι ανοικτός στους διαβητικούς, υπό την προϋπόθεση ότι ο διαβήτης τους είναι καλά ελεγχόμενος και ότι δεν πάσχουν από άλλες σοβαρές ασθένειες. Ωστόσο, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα έχουν πραγματικά ξέγνοιαστες διακοπές, τα άτομα με διαβήτη θα ήταν σκόπιμο να προετοιμάσουν καλά το ταξίδι τους και να φύγουν εξοπλισμένα και έτοιμα για κάθε δύσκολη κατάσταση που μπορεί να προκύψει. Η προετοιμασία είναι ιδιαίτερα σημαντική στην περίπτωση μεγάλων πτήσεων σε περιοχές όπου το κλίμα είναι άγνωστο. Η αλλαγή χρονικής ζώνης απαιτεί επίσης την προσαρμογή της φαρμακευτικής αγωγής, η οποία πρέπει να συζητηθεί με το γιατρό.

 

Ακόμη και για τον προγραμματισμό κοντινών αποδράσεων, μια επίσκεψη στον οικογενειακό γιατρό αποτελεί πάντα το πρώτο βήμα κατά το σχεδιασμό των διακοπών. Ο γιατρός είναι σε καλύτερη θέση να εκτιμήσει την ατομική κατάσταση και να προσδιορίσει τους πιθανούς κινδύνους. Υπάρχουν, επίσης, μερικοί απλοί κανόνες που διασφαλίζουν ότι το ταξίδι θα είναι επιτυχημένο.

 

Το πρώτο πράγμα είναι το πακετάρισμα. Όλα όσα συνήθως χρειάζεται ένας διαβητικός – από τα φάρμακά του ως τον εξοπλισμό αυτομέτρησης των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα του και τη γλυκόζη έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση αιφνίδιας υπογλυκαιμίας. Η προμήθεια για τις διακοπές θα πρέπει να είναι διπλάσια από αυτή που θα ήταν κανονικά αναγκαία για την ίδια χρονική περίοδο. Όταν ταξιδεύετε με αεροπλάνο, είναι σημαντικό όλος ο εξοπλισμός να μεταφέρεται στις χειραποσκευές, καθώς ούτε η ινσουλίνη ούτε οι αισθητήρες  της συσκευής μέτρησης θα διατηρηθούν στις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες του χώρου αποσκευών.

 

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται στο επίπεδο της γλυκόζης αίματος αμέσως πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, είτε οδηγείτε το αυτοκίνητό σας, είτε ταξιδεύετε με τρένο ή αεροπλάνο – η μέτρηση του επιπέδου γλυκόζης στο αίμα θα πρέπει να προγραμματίζεται κάθε δύο ή τρεις ώρες. Τα μπισκότα, τα φρούτα και το ψωμί θα πρέπει πάντοτε να βρίσκονται σε βολική θέση για ένα γρήγορο σνακ, για τη γρήγορη αντιμετώπιση πιθανής υπογλυκαιμίας. Έτσι κρίσεις στο λεωφορείο ή το τρένο ή απρόβλεπτα γεγονότα σε πτήσεις δεν θα αποτελούν τότε αιτία συναγερμού.

 

Μόλις φθάσετε στον προορισμό σας, η ξεκούραση και η απόλαυση είναι συνήθως τα πιο σημαντικά πράγματα. Οι διαβητικοί όμως δεν πρέπει να παραβλέψουν τη φροντίδα της αγωγής τους. Τα βιβλία μαγειρικής είναι ένας καλός τρόπος για να εξοικειωθείτε με τις τοπικές σπεσιαλιτέ και να αποκτήσετε μια ιδέα για την αντιστοιχία υδατανθράκων και θερμίδων με τη χρήση ενός πίνακα μετατροπής. Με αυτή την προετοιμασία είναι εύκολο να επιλέξετε από ένα τυπικό μενού στον τόπο που βρίσκεστε.

 

Τέλος, η σωστή φύλαξη της ινσουλίνης και των ταινιών εξέτασης της γλυκόζης στο αίμα είναι επίσης σημαντική, έτσι ώστε τίποτα να μη χαλάσει στις διακοπές σε θερμότερα κλίματα. Αν δεν υπάρχει ψυγείο ή μίνι μπαρ στο δωμάτιο, ένα σκιερό μέρος – για παράδειγμα μια βαλίτσα – είναι το καλύτερο μέρος για να τα φυλάξετε. Η ινσουλίνη θα πρέπει επίσης να διατηρείται στη σκιά στην παραλία, κατά προτίμηση τυλιγμένη με μια υγρή πετσέτα. Αν αυτοί οι κανόνες τηρούνται και για τους μετρητές γλυκόζης στο αίμα και τις ταινίες εξέτασης, θα εξακολουθούν να λειτουργούν σωστά στην έντονη ηλιοφάνεια.

 

Ο μετρητής γλυκόζης θα πρέπει όχι μόνο να έχει μια μόνιμη θέση στην τσάντα θαλάσσης, αλλά πρέπει επίσης να μεταφέρεται πάντοτε στις εκδρομές ακόμα και όταν βρίσκεστε βόλτα με τα πόδια. Οι τακτικές μετρήσεις του επιπέδου γλυκόζης στο αίμα είναι ακόμη πιο σημαντικές από ό,τι συνήθως υπό τις άγνωστες συνθήκες ενός ταξιδιού αναψυχής. Αυτές συμβάλλουν στην ανίχνευση και/ή την πρόληψη της υπογλυκαιμίας και υπεργλυκαιμίας σε εύλογο χρόνο.

Ο μετρητής γλυκόζης αίματος της Bayer CONTOUR®USB είναι ο ιδανικός σύντροφος για τα ταξίδια, επιτρέποντας στους διαβητικούς να μετρούν μόνοι τους τη γλυκόζη στο αίμα τους γρήγορα, με ασφάλεια και ευκολία. Ο μετρητής CONTOUR®USB προσφέρει ιδιαίτερο πλεονέκτημα όταν ταξιδεύετε σε θερμές χώρες, καθώς παρέχει αξιόπιστα αποτελέσματα στο εύρος μεταξύ 5 και 45° Κελσίου. Οι ταινίες εξέτασης CONTOUR® της Bayer είναι επίσης ιδιαίτερα σταθερές στη θερμοκρασία: όταν φυλάσσονται σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, μπορούν να αντέξουν σε θερμοκρασίες μέχρι 30° Κελσίου για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Οι συσκευές μέτρησης της Bayer Diabetes Care διαθέτουν επίσης αυτόματη κωδικοποίηση. Δεν χρειάζεται να κωδικοποιηθούν με το χέρι από το χρήστη και έτσι παρέχουν εξαιρετικά αξιόπιστα αποτελέσματα χωρίς καμία ιδιαίτερη προσπάθεια – όπου κι αν βρίσκεστε.

Σχετικά με τη φροντίδα του διαβήτη από τη Bayer HealthCare

Η Bayer HealthCare, Diabetes Care, ως μέρος του Τμήματος Ιατρικής Φροντίδας, υποστηρίζει πελάτες σε 100 χώρες και έχει μακρά παράδοση στο να δείχνει το δρόμο στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων για τη φροντίδα του διαβήτη ήδη από την εισαγωγή του αντιδραστηρίου σε μορφή δισκίου CLINITEST το 1941. Τα δεδομένα στη φροντίδα του διαβήτη άλλαξαν το 1969, όταν εισήχθησαν ο πρώτος φορητός μετρητής σακχάρου αίματος και οι ταινίες εξέτασης. Ορισμένα χαρακτηριστικά των συσκευών παρακολούθησης της γλυκόζης στο αίμα της Bayer, όπως η τεχνολογία No Coding™, καθιστούν ευκολότερη τη διαχείριση του διαβήτη. Σήμερα, η Bayer HealthCare Diabetes Care προσφέρει μια ασύγκριτη επιλογή στα συστήματα διαχείρισης του διαβήτη, καθώς και μία ολοκληρωμένη υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης, των εργαλείων και των πόρων που είναι σχεδιασμένα για να απλουστεύουν τη ζωή με το διαβήτη.

Τα διεθνή κεντρικά γραφεία της Bayer HealthCare Diabetes Care βρίσκονται στην Tarrytown της Νέας Υόρκης, στις Ηνωμένες Πολιτείες και λειτουργούν ως τμήμα της Bayer HealthCare LLC, μέλος του παγκόσμιου ομίλου Bayer HealthCare. Τα κεντρικά γραφεία για την περιοχή Ευρώπη-MERA βρίσκονται στη Βασιλεία, ως τμήμα της Bayer Consumer Care AG, στη Βασιλεία.

 

Σχετικά με τη Bayer HealthCare

Ο όμιλος Bayer είναι μια παγκόσμια επιχείρηση με βασικές αρμοδιότητες στους τομείς της υγείας, της διατροφής και των υλικών υψηλής τεχνολογίας. Η Bayer HealthCare, θυγατρική της Bayer AG, αποτελεί μια από τις ηγετικές, καινοτόμες εταιρείες του κόσμου στην υγειονομική φροντίδα και τη βιομηχανία ιατρικών προϊόντων και έχει έδρα στο Λεβερκούζεν της Γερμανίας. Η εταιρεία συνδυάζει τις παγκόσμιες δραστηριότητες της Υγείας των Ζώων, της Bayer Schering Pharma και των τμημάτων Εξυπηρέτησης Καταναλωτών και Ιατρικής Φροντίδας. Στόχος της Bayer HealthCare είναι η ανακάλυψη και η παραγωγή προϊόντων που θα βελτιώσουν την υγεία των ανθρώπων και των ζώων σε όλο τον κόσμο. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο www.bayerhealthcare.com

#########