Αρχική Φορείς Υγείας Δράση ΥΥΚΑ Το ποδήλατο στη ζωή μας στην Πέλλα και τη Σαμοθράκη

Δράση ΥΥΚΑ Το ποδήλατο στη ζωή μας στην Πέλλα και τη Σαμοθράκη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο πλαίσιο υλοποίησης του «Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την προώθηση της σωματικής άσκησης, βελτίωση της καθημερινότητας και προάσπιση της Δημόσιας Υγείας», εγκαινιάζει την Παρασκευή 22 Ιουλίου στις 20:30, στο Δήμο Σαμοθράκης (Νομός Αλεξανδρούπολής ) και την Κυριακή 24 Ιουλίου στις 19.30, στο Δήμο (Νομός Πέλλας)την εφαρμογή της πιλοτικής δράσης «Το ποδήλατο στη ζωή μας». Η δράση «Το ποδήλατο στη ζωή μας», δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την πρόσβαση των πολιτών και τη γνωριμία τους με εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης και την εμπειρία της ήπιας σωματικής άσκησης.

 

Για πρώτη φορά στη χώρα μας, θεσμικός φορέας της πολιτείας, εφαρμόζει πρόγραμμα για την πρόληψη και αντιμετώπιση νοσημάτων που προκαλούνται από τις διατροφικές και την έλλειψη καθημερινής άσκησης.

Το ποδήλατο είναι βασικός πυλώνας ανάπτυξης των δράσεων του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αφού συνδυάζει την ψυχαγωγία με την άθληση και είναι προσβάσιμο από όλες τις ηλικίες. Επιστημονικές έρευνες, έχουν πλέον αποδείξει και επιβεβαιώσει η άσκηση με το ποδήλατο, έχει θετική επίδραση στη γενική υγεία και του ανθρώπου. Η δράση αυτή, δεν στοχεύει μόνο στη θωράκιση της Δημόσιας Υγείας, αλλά προωθεί και την ανάπτυξη τουριστικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, ικανών για την τόνωση της οικονομίας της πατρίδας μας. Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προμηθεύει, σε στάδιο, ποδήλατα που φέρουν ειδική σήμανση, στους Δήμους της χώρας μας.

Οι Δήμοι γίνονται φορείς διαχείρισης και εκμετάλλευσης των ποδηλάτων, την υποχρέωση της φύλαξης και συντήρησης του εξοπλισμού. Οι Δήμοι φέρουν την υποχρέωση της προτεινόμενων ασφαλών διαδρομών, ικανών και προσβάσιμων από όλες τις ηλικίες. Ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Χρήστος Αηδόνης, θα εγκαινιάσει τη δράση «Το ποδήλατο στη ζωή μας», στους Δήμους Σαμοθράκης και Αλμωπίας. Ο κ. Αηδόνης θα παραδώσει στους Δημάρχους, τα ποδήλατα και θα παρουσιάσει στους πολίτες των Δήμων, ως Υφυπουργός, το «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την προώθηση της σωματικής άσκησης, βελτίωση της καθημερινότητας και προάσπιση της Δημόσιας Υγείας».

Συνημμένα θα βρείτε τα πληροφοριακά έντυπα της δράσης «Το ποδήλατο στη ζωή μας» για τους Δήμους Σαμοθράκης και Αλμωπίας. (Περισσότερες πληροφορίες για τις σχετικές εκδηλώσεις, στο γραφείο τύπου του υφυπουργού, τηλ: 6944697067)