Αρχική Φορείς Υγείας Δράση ΥΥΚΑ Το ποδήλατο στη ζωή μας στην Πέλλα και τη Σαμοθράκη

Δράση ΥΥΚΑ Το ποδήλατο στη ζωή μας στην Πέλλα και τη Σαμοθράκη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το Υπουργείο Υγείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο υλοποίησης του «Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την προώθηση της σωματικής άσκησης, της καθημερινότητας και προάσπιση της Δημόσιας Υγείας», εγκαινιάζει την Παρασκευή 22 Ιουλίου στις 20:30, στο Δήμο Σαμοθράκης (Νομός Αλεξανδρούπολής ) και την Κυριακή 24 Ιουλίου στις 19.30, στο Δήμο Αλμωπίας (Νομός Πέλλας)την εφαρμογή της δράσης «Το ποδήλατο ζωή μας». Η δράση «Το ποδήλατο ζωή μας», δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την πρόσβαση των πολιτών και τη γνωριμία τους με εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης και την εμπειρία της ήπιας σωματικής άσκησης.

 

Για πρώτη φορά στη χώρα μας, θεσμικός φορέας της πολιτείας, εφαρμόζει ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την πρόληψη και νοσημάτων που προκαλούνται από τις κακές διατροφικές συνήθειες και την έλλειψη καθημερινής άσκησης.

Το ποδήλατο είναι βασικός πυλώνας ανάπτυξης των δράσεων του Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αφού συνδυάζει την ψυχαγωγία με την άθληση και είναι προσβάσιμο από όλες τις ηλικίες. Επιστημονικές έρευνες, έχουν πλέον αποδείξει και πως η άσκηση με το ποδήλατο, έχει θετική επίδραση στη γενική υγεία και ευεξία του ανθρώπου. Η δράση αυτή, δεν στοχεύει μόνο στη θωράκιση της Δημόσιας Υγείας, αλλά προωθεί και την ανάπτυξη τουριστικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, για την τόνωση της οικονομίας της πατρίδας μας. Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, , σε πιλοτικό στάδιο, ποδήλατα που φέρουν ειδική , στους Δήμους της χώρας μας.

Οι Δήμοι γίνονται φορείς διαχείρισης και εκμετάλλευσης των ποδηλάτων, διατηρώντας την υποχρέωση της φύλαξης και συντήρησης του εξοπλισμού. Οι Δήμοι φέρουν την υποχρέωση της χάραξης προτεινόμενων ασφαλών διαδρομών, ικανών και προσβάσιμων από όλες τις ηλικίες. Ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Χρήστος Αηδόνης, θα εγκαινιάσει τη δράση «Το ποδήλατο στη ζωή μας», στους Δήμους Σαμοθράκης και Αλμωπίας. Ο κ. Αηδόνης θα παραδώσει στους Δημάρχους, τα ποδήλατα και θα παρουσιάσει στους πολίτες των Δήμων, ως αρμόδιος Υφυπουργός, το «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την προώθηση της σωματικής άσκησης, βελτίωση της καθημερινότητας και προάσπιση της Δημόσιας Υγείας».

Συνημμένα θα βρείτε τα πληροφοριακά έντυπα της δράσης «Το ποδήλατο στη ζωή μας» για τους Δήμους Σαμοθράκης και Αλμωπίας. (Περισσότερες πληροφορίες για τις σχετικές εκδηλώσεις, στο γραφείο τύπου του υφυπουργού, τηλ: 6944697067)