Οι γνωστές αντιμικροβιακές ιδιότητες του χαλκού, αξιοποιήθηκαν από τους σταθμούς του Μετρό στη Χιλή, όπου κιγκλιδώματα κατασκευασμένα από κράμα χαλκού έχουν εγκατασταθεί, για να βοηθήσουν στη μείωση των κινδύνων από λοιμώξεις που εξαπλώνονται μέσω των επιφανειών συχνής επαφής.Ο νέος σταθμός «Santiago Bueras», είναι εξοπλισμένος με 350 μέτρα σωλήνα από ορείχαλκο.  Κάθε σιδηροδρομική γραμμή, φέρει την αντιμικροβιακή σήμανση του χαλκού για την πιστοποίηση της αντιμικροβιακής ιδιότητας, που έχει τη δυνατότητα να εξουδετερώνει διαρκώς τα βακτήρια, τους ιούς και τους μύκητες που εγκαθίστανται σε αυτή.

 

Σε σχέση με τον συνηθισμένο καθαρισμό, αυτό ισοδυναμεί με μειωμένη μόλυνση και κατά συνέπεια, με μικρότερο κίνδυνο για το επόμενο χέρι που θα αγγίξει την επιφάνεια μαζεύοντας παθογόνα μικρόβια.

Περίπου 6.500 άνθρωποι καθημερινά περνούν από τον σταθμό, χρησιμοποιώντας έτσι τα κιγκλιδώματα πάρα πολύ συχνά. Ο ορείχαλκος επιλέχθηκε ως ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό κράμα, που θα προσφέρει μεγάλη διάρκεια ζωής.

Ο Jorge Diaz, Υφυπουργός Υγείας της Χιλής, δήλωσε: «Το  προσωπικό  του Μετρό, μας εξήγησε ότι έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία για την υγειονομική περίθαλψη που επικεντρώθηκε στον καθαρισμό των κιγκλιδωμάτων, με σκοπό να μειωθεί η πιθανότητα εξάπλωσης των ιών και των βακτηρίων.”

Για την επέκταση υπόγειας διάβασης στη Χιλή, έχει προγραμματιστεί να χρησιμοποιηθούν επιπλέον 10.000 μέτρα από αντιμικροβιακά κιγκλιδώματα χαλκού, εξοπλίζοντας τουλάχιστον 30 σταθμούς. Επιπλέον, η εταιρία του Μετρό της Χιλιανής κυβέρνησης – εξετάζει την αντικατάσταση των εξαρτημάτων από ανοξείδωτο χάλυβα των παλαιότερων σταθμών της, με αντιμικροβιακό χαλκό.

Ως ο μεγαλύτερος παραγωγός χαλκού στον κόσμο, η Χιλή έχει μια βαθιά σύνδεση με το μέταλλο, η οποία εξυμνείται μέσα από την εγκατάστασή του.

Ο Raphael Bergoeing, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μετρό Σαντιάγκο, εξήγησε: «Είμαστε υπερήφανοι που χρησιμοποιούμε ένα υλικό τόσο σημαντικό στη ζωή όλων των Χιλιανών,  που εκτός από την ενημέρωση για τη διακοσμητική του χρήση, δίνουμε έμφαση στις αντιμικροβιακές ιδιότητές του, οι οποίες συμβάλλουν στην υγεία χιλιάδων ανθρώπων κάθε μέρα».

Μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων από κλινική μελέτη, σε πολλαπλές τοποθεσίες στις ΗΠΑ που αποδεικνύουν ότι, η χρήση των αντιμικροβιακών επιφανειών χαλκού σε μονάδες εντατικής θεραπείας οδήγησε σε μείωση μεγαλύτερη από 40% του κίνδυνου απόκτησης των νοσοκομειακών λοιμώξεων, το ενδιαφέρον για επιφάνειες αφής από αντιμικροβιακό χαλκό, εκτός του περιβάλλοντος υγειονομικής περίθαλψης, αυξάνεται.

 

Στο Πεκίνο της Κίνας, κλιματιστικά μηχανήματα που περιέχουν αντιμικροβιακό χαλκό, έχουν εγκατασταθεί στα λεωφορεία, για να διερευνηθεί η βελτίωση της ποιότητας του αέρα που μπορεί να επιτευχθεί. Η Ιαπωνία, έχει δύο κέντρα φροντίδας παιδιών που είναι εξοπλισμένα με αντιμικροβιακές επιφάνειες χαλκού.  Στη Γαλλία άνοιξε πρόσφατα, κέντρο φροντίδας για παιδιά και για ηλικιωμένους, που έχει επίσης τοποθετήσει αντιμικροβιακό χαλκό σε κιγκλιδώματα και σε πόμολα πόρτας.

Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με τις αντιμικροβιακές ιδιότητες του χαλκού, καθώς και για τις μελέτες σχετικά με εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης σε όλο τον κόσμο που επωφελούνται από αυτή, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα

 

www.antimicrobialcopper.com.

#########