Σύμφωνα με την παράδοση της Τάντρα, ο άνθρωπος αποτελεί μικρογραφία του Σύμπαντος, ένας «μικρόκοσμος» μέσα στον Μακρόκοσμο. Οτιδήποτε υπάρχει στο Σύμπαν (Μακρόκοσμο), υπάρχει και στον μικρόκοσμο της ύπαρξής  μας.  Κάθε άνθρωπος είναι μια εκδήλωση της κοσμικής συνειδητότητας με άπειρες δυνατότητες. Η Ταντρική Γιόγκα είναι ένα συστηματικό και περιεκτικό μονοπάτι άσκησης,  γνώσης, προσωπικής ανάπτυξης και ολοκλήρωσης που  ενσωματώνει ένα μεγάλο εύρος τεχνικών.

Το φυσικό σώμα και ο νούς ενεργοποιούνται, δυναμώνουν, αναζωογονούνται και εναρμονίζονται μέσω: σωματικών ασκήσεων-asanas, ειδικών τεχνικών αναπνοής-pranayama που χρησιμοποιούνται ευρέως στη Χάθα γιόγκα

,  κλειδωμάτων της ενέργειας-bandhas,  συμβολικών στάσεων ή χειρονομιών των χεριών  και άλλων μερών του σώματος–mudras, ειδικών τεχνικών καθαρισμού και απελευθέρωσης των καναλιών ενέργειας –kriyas, διαλογισμού συντονισμού με την χρήση μυστικών συλλαβών/ήχων-mandras και γεωμετρικών  σχημάτων-yantras, τεχνικών οραματισμού και πλήθος άλλων τεχνικών και πρακτικών.

 

Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην ανάπτυξη των  δυνατοτήτων  που βρίσκονται σε λανθάνουσα κατάσταση και την επέκτασης της συνειδητότητας, μέσω της αφύπνισης της  ζωτικής ενέργειας-Κundalini και της ανόδου της διαμέσου των επτά βασικών ενεργειακών κέντρων –chakras.

H Tαντρική γιόγκα, όταν κάποιος ασκείται συνειδητά και συστηματικά,  αποτελεί ένα υπέροχο όχημα που οδηγεί σε σωματική, νοητική και ψυχική αρμονία. Οι τεχνικές δίνονται σταδιακά, ακολουθώντας συγκεκριμένη σειρά έτσι ώστε να είναι κατανοητές και προσιτές σε όλους, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη εμπειρία στη γιόγκα.

Η διδασκαλία γίνεται από πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια της γιόγκα σύμφωνα με τη  μέθοδο της ATMAN-International Federation of Yoga and Meditation©.

 

 

 

Έλλη Καραμόσχου
Πτυχιούχος ιατρικής βιοχημείας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας – Ομοιοπαθητικός, μέλος του συλλόγου Ομοιοπαθητικών Ελλάδος.
Τον Οκτώβρη του 2008 ίδρυσε και έκτοτε διευθύνει το Κέντρο Ολιστικής στο Χολαργό, όπου και ασκεί την ομοιοπαθητική.
Στο παρελθόν είχε εργαστεί με τον ολιστικό ιατρό και γυναικολόγο Ευάγγελο Γκικόντες, στο ιατρείο του «Διαγνωστική έρευνα»,
με το οποίο εξακολουθεί να συνεργάζεται.Ασχολείται σε βάθος με τη γιόγκα από το 1998.
Από νωρίς έχει έρθει σε επαφή με διάφορες θεραπευτικές προσεγγίσεις που αποσκοπούν στην ψυχοσωματική εξισορρόπηση του οργανισμού. Ενδιαφέρεται για τη συνδυασμένη δράση έγκυρων θεραπευτικών μεθόδων.
www.holistictherapies.gr.


#########