Σήμερα στο Δημαρχείο Λαυρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μάρκου Μπόλαρη, του Γ. Γ. Πρόνοιας κ. Γ. Κατριβάνου, του Διευθυντή του Κέντρου Προσωρινής Διαμονής Αιτούντων ʼσυλο Λαυρίου, του Δημάρχου, εκπροσώπου του Ερυθρού Σταυρού και της Επιτροπής των Κούρδων προσφύγων, με θέμα την μετεγκατάσταση των προσφύγων στο νέο ειδικά διαμορφωμένο χώρο που δημιούργησε το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τον Δήμο Λαυρεωτικής.
Η Επιτροπή των προσφύγων ζήτησε από τη πολιτική ηγεσία του υπουργείου να δεσμευθεί εγγράφως ότι σε ένα χρόνο από σήμερα θα έχει επισκευαστεί το κτίριο Α, όπου διαμένουν σήμερα, ένα κτίριο που έχει κριθεί από την Πολεοδομία και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του υπουργείου επικίνδυνο και κατεδαφιστέο.

Ο υφυπουργός δήλωσε ότι: «Ο ελληνικός λαός και η ελληνική πολιτεία από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισαν τους πρόσφυγες με αισθήματα φιλοξενίας, θέτοντας ως προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε η χώρα μας να εκτεθεί ούτε προς τον κουρδικό λαό, ούτε προς τη διεθνή κοινότητα. Στη δύσκολη, όμως, περίοδο που περνάει η πατρίδα μας και σε καιρούς που το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων πλήττεται καίρια, καμία ρητή δέσμευση δεν μπορεί να γίνει». Ο υφυπουργός ζήτησε από την αντιπροσωπεία των προσφύγων, να έχει ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση τους στο χώρο που δημιούργησε με δαπάνη του το υπουργείο Υγείας έως το τέλος Ιουλίου, χώρος που πληροί όλες τις προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας (φως, νερό, κλιματισμός και σύνδεση με το δίκτυο αστικών συγκοινωνιών). Κλείνοντας, ο κ. Μπόλαρης ζήτησε εκ νέου συνάντηση με την αντιπροσωπεία στο υπουργείο Υγείας, καθώς δεσμεύθηκε ότι από την πλευρά του θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε τα κονδύλια της Ε.Ε. για την ανακατασκευή του παλαιού κτιρίου να εκταμιευθούν το ταχύτερο δυνατό.

 

#########