Ως μία από τις υγιέστερες ελληνικές επιχειρήσεις που διακρίθηκαν στον επιχειρηματικό οδηγό «Diamonds 2011» βραβεύτηκε η Pharmathen, στη σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από τη Statbank στις 28 Ιουνίου στην Αμερικάνικη Σχολή Κλασσικών Σπουδών.Απαντώντας στην κρίση δίνοντας έμφαση στο τρίπτυχο Έρευνα- Εξωστρέφεια – Επενδύσεις, η Pharmathen ανταποκρίθηκε αποτελεσματικά στο «stress test» που πραγματοποίησε η Statbank σε δεκάδες επιχειρήσεις του Ελληνικού εμπορίου και της βιομηχανίας και ξεχώρισε ανάμεσα τους, σε μια χρονιά μάλιστα που για πρώτη φορά, στα 10 έτη που μετράει ο θεσμός, εμφανίστηκαν αρνητικά πρόσημα.

 

«Στο πλαίσιο των δυσμενών οικονομικών συγκυριών, πιστεύω ότι πρέπει να επαναπροσδιοριστούμε επιχειρηματικά και να δούμε τα πράγματα από μια νέα οπτική γωνία που δίνει βαρύτητα στην ανάπτυξη εξωστρέφειας και την υλοποίηση επενδύσεων συνεισφέροντας με αυτό τον τρόπο στην ενδυνάμωση της εγχώριας οικονομίας» ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pharmathen, κος Βασίλιος Κάτσος κατά την απονομή του βραβείου από τη StatBank.

 

Έχοντας συμπληρώσει 42 χρόνια δραστηριότητας, η Pharmathen, παρουσιάζει σήμερα κύκλο εργασιών της τάξης των €130εκ και κατατάσσεται ανάμεσα στις 200 μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες. Την τελευταία πενταετία έχει προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους €60 εκ. για την επέκταση των ερευνητικών υποδομών και την αύξηση της καθετοποίησης της, με την δημιουργία δύο νέων ερευνητικών δραστηριοτήτων, καινοτόμων προϊόντων και δραστικών α’ υλών. Παράλληλα, πέρυσι προχώρησε στα εγκαίνια της νέας παραγωγικής μονάδας στις Σάπες Ροδόπης, μια επένδυση η οποία ανήλθε σε €41 εκ. δημιουργώντας 150 νέες θέσεις εργασίας.

 

Πέραν των οικονομικών μεγεθών, η δράση της Pharmathen σε επίπεδο επενδύσεων έρευνας και ανάπτυξης είναι αξιοσημείωτη, γεγονός που αντικατοπτρίζεται και στην κατάταξή της ως 369ης εταιρείας ανάμεσα στις 1000 μεγαλύτερες ερευνητικές στην ΕΕ σύμφωνα με μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η διάκριση της Pharmathen επιβεβαιώνει το αναπτυξιακό πλάνο της εταιρείας στο πλαίσιο του οποίου έχουν προγραμματιστεί για την επόμενη πενταετία επενδύσεις ύψους € 110 εκ που θα κατανεμηθούν με έμφαση στην έρευνα αλλά και την περαιτέρω καθετοποίηση του Ομίλου.

Λίγα Λόγια για τη Pharmathen

Η Pharmathen ιδρύθηκε το 1969 στην Αθήνα, ως ιδιωτική φαρμακευτική εταιρεία, και αρχικά επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη και διακίνηση φαρμακευτικών προϊόντων, κατέχοντας σημαντική θέση στον τομέα των γενοσήμων (generics) φαρμάκων. Με 3 υπερσύγχρονα ερευνητικά εργαστήρια και 2 βιομηχανικές μονάδες, η δραστηριότητα της Pharmathen είναι πλήρως καθετοποιημένη, καλύπτοντας από την ανάπτυξη έως και την διάθεση φαρμακευτικών προϊόντων.

Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρίας αποτελείται από περισσότερα από 800 άτομα τα οποία απασχολούνται στους τομείς Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D), παραγωγής και προώθησης φαρμακευτικών προϊόντων για περισσότερες από 85 χώρες διεθνώς. Σήμερα τα προϊόντα της Pharmathen είναι εγκεκριμένα σε όλες τις αγορές της Ε.Ε., και τα δικαιώματα διανομής τους εκχωρούνται στις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες του κόσμου, με ιδιαίτερη δυναμική στην Ευρώπη, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και τον Καναδά. Οι πωλήσεις της Pharmathen για το 2010 ανήλθαν στα  €130 εκ.

#########