Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αποφάσισε, λόγω της οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται η χώρα, να λάβει τη δυσάρεστη απόφαση ματαίωσης των αγώνων Deaflympics – Αθήνα 2013, λόγω αδυναμίας κάλυψης των οικονομικών απαιτήσεων που έχει μία τέτοια μεγάλη διοργάνωση.
Σήμερα ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Χρήστος Αηδόνης, συναντήθηκε, με τον κ. Mark Cooper, Εκτελεστικό Διευθυντή της Διεθνούς Επιτροπής για την ʼθληση Κωφών, με τον κ. Στούφη, Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κωφών, καθώς και με μέλη της Ομοσπονδίας.
Ο κ. Χρ. Αηδόνης, μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε τα εξής:

«Το 2007 η χώρα μας είχε διεκδικήσει και αναλάβει την διεξαγωγή των αγώνων Deaflympics – Αθήνα 2013.

Θέλω να τονίσω πως η πολιτεία, αναγκάζεται να λάβει αυτή την απόφαση, ως συνέπεια της κακής οικονομικής συγκυρίας. Σε καμία περίπτωση η απόφαση αυτή δεν αποτελεί έλλειψη θέλησης ή πολιτικής βούλησης.

Πιστεύουμε και στηρίζουμε το αθλητικό κίνημα των κωφών και των ανθρώπων με αναπηρία. Έχουμε μια σταθερή σχέση συνεργασίας με την ελληνική και διεθνή ομοσπονδία κωφών και στηρίζουμε όλες τις αθλητικές πρωτοβουλίες και διοργανώσεις στις οποίες μπορούμε να ανταποκριθούμε, με αξιοπιστία, δεδομένης πάντα της οικονομικής συγκυρίας.

Με συνέπεια και ευθύνη, συνεχίζουμε τις πολιτικές μας δράσεις για κοινωνική ενσωμάτωση των ΑΜΕΑ εντός και μέσω του αθλητισμού.»

 

#########