Αρχική Οδοντίατρος Διορθώστε την Εμφάνιση των Στραβών σας Δοντιών χωρίς Σιδεράκια

Διορθώστε την Εμφάνιση των Στραβών σας Δοντιών χωρίς Σιδεράκια

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η ορθοδοντική είναι ειδικότητα της οδοντιατρικής, η οποία ασχολείται με την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία των στραβών δοντιών καθώς και των σκελετικών ανωμαλιών των γνάθων.Είναι η πλέον ενδεδειγμένη θεραπεία για την διόρθωση των στραβών δοντιών μας. Η πρώτη επίσκεψη στον ορθοδοντικό σε ηλικία 6 – 7 ετών, προκειμένου να διαγνωσθούν τυχόν προβλήματα που μπορούν να αντιμετωπισθούν με προληπτική θεραπεία και χαμηλότερο κόστος.Το πρόβλημα είναι όταν πλέον έχουμε ενηλικιωθεί και όταν τα μόνιμα δόντια έχουν διευθετηθεί έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι η στρεβλοδοντία

.

 

Η του ενήλικα  οδοντιατρικού ασθενή  διαφέρει από την του παιδιού.

Το κύριο πρόβλημά του εντοπίζεται ψυχολογικά στην αδυναμία του να δεχθεί να βάλει σιδεράκια για 3 λόγους.

1ον Αισθάνεται ότι ήδη έχει αισθητικό πρόβλημα,

2ον Ντρέπεται ότι θα τον κοροϊδεύουν γιατί θα μοιάζει με παιδί και

3ον Δεν αντέχει το σύνηθες διάστημα θεραπείας 12 – 24 μήνες αποκατάστασης με την ορθοδοντική.

Παρ’ όλο που κατανοεί ότι μόνο με την ορθοδοντική τα δόντια θα μετακινηθούν και θα ισιώσουν και ότι η όποια άλλη οδοντιατρική παρέμβαση θα του λύσει μόνο το αισθητικό πρόβλημα, πολλές φορές εις γνώσει του αποδέχεται μία αισθητική λύση μόνο και μόνο γιατί θα του δώσει την δυνατότητα της εμφάνισης ενός όμορφου χαμόγελου. Τις περισσότερες φορές επιθυμεί ένα λευκό χαμόγελο με ίσια δόντια σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Αυτή η αισθητική οδοντιατρική παρέμβαση που αφορά μόνο απαιτεί γνώση και ταλέντο του οδοντιάτρου. Γίνεται σε 2 ώρες για 10 δόντια  της επάνω γνάθου και 2 ώρες για 10 δόντια της κάτω γνάθου με σύγχρονα οδοντιατρικά υλικά τις σύνθετες ρητίνες, υλικά που χρησιμοποιούμε για τα λευκά σφραγίσματα.

Η διαφορά στη χρήση των υλικών αυτών έγκειται  στο γεγονός ότι  επιπλέον μπορεί και γίνεται,  να διορθώσουμε  την εμφάνιση  των στραβών δοντιών σε ίσια. Υπό  την προϋπόθεση πάντα ότι η εφαρμογή γίνεται σε δόντι χωριστά, σε πλήρη ανατομία, έτσι ώστε οι κανόνες στοματικής υγιεινής να παραμένουν οι ίδιοι όπως και στα φυσικά μας δόντια. Δηλαδή, να περνάει το οδοντιατρικό νήμα χωρίς να «σκαλώνει» και σπάει, καθώς και τα όρια των δοντιών στα ούλα να είναι σε απόλυτη ανατομία, έτσι ώστε να μπορούν να καθαρίζονται με το καθημερινό βούρτσισμα καθώς και στον εξαμηνιαίο καθαρισμό.

Μετά την ολοκλήρωση της αισθητικής παρέμβασης η θέση των δοντιών στην γνάθο παραμένει η ίδια. Αλλά έχει αλλάξει η εξωτερική εμφάνιση των δοντιών, έτσι ώστε όταν χαμογελάμε τα δόντια μας να φαίνονται ίσια.

Θα μπορούσαμε δηλαδή να πούμε ότι ουσιαστικά έχουμε κάνει ένα μόνιμο lifting δοντιών.

Υπάρχει επιπλέον η αποκατάσταση με  ολοκεραμικές αποκαταστάσεις είτε υπό μορφή όψεων είτε υπό μορφή στεφανών πλήρους κάλυψης των δοντιών .

Σ’ αυτή την επιπλέον το εργαστηριακό στάδιο και κατά συνέπεια ο χρόνος αποκατάστασης και το κόστος είναι πολύ υψηλότερο σε σχέση με τις άμεσες αποκαταστάσεις σύνθετης ρητίνης. Επιπλέον σ’ αυτή την συχνά απαιτείται μεγαλύτερος τροχισμός (απώλεια οδοντικής ουσίας).

Η οδοντιατρική σήμερα έχει την δυνατότητα προηγμένων θεραπευτικών και αισθητικών εφαρμογών. Και ο οδοντίατρος έχει την υποχρέωση να προσφέρει πρώτα απ’ όλα την άριστη θεραπευτική αγωγή αλλά ταυτόχρονα να δώσει λύσεις και σε αισθητικά προβλήματα, επικοινωνώντας με τον ασθενή του τους περιορισμούς και τις δυνατότητες κάθε οδοντιατρικής παρέμβασης.

 

 

 

Δέσποινα Κωστομοίρη

Χειρουργός Οδοντίατρος ειδικευμένη στην Αισθητική Οδοντιατρική κάτοχος αντίστοιχης πατέντας. Γεννήθηκε στην Αθήνα, και πήρε πτυχίο κοινωνικής λειτουργού και οδοντιάτρου από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατέχει τα διπλώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απονέμονται μόνο σε εφευρέτες και αφορούν νέα λεύκανσης δοντιών. Εκτός της πατέντας ,από το 1988 ειδικεύεται στην αισθητική με όψεις ρητίνης σε άμεση εφαρμογή στο στόμα (ουσιαστικά lifting δοντιών). Το 2000 δημιούργησε την Athens Clinic με όλες τις οδοντιατρικές ειδικότητες. Το φιλικό περιβάλλον της κλινικής και το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών ανταποκρινόμενο στις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου έχει αποκαταστήσει αισθητικά και πλήθος ανθρώπων από τον χώρο των διάσημων και μη.