Ο Φ.Σ. Αττικής, βρισκόμενος στην καρδιά των επεισοδίων της 29ης/6/11 στο κέντρο της Αθήνας και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους Έλληνες πολίτες, απέστειλε τα παρακάτω έγγραφα προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών αντίστοιχα και περιμένει με μεγάλο ενδιαφέρον τις απαντήσεις τους.

 

ΈΓΓΡΑΦΟ 1Ο

Κύριε Υπουργέ,

Με αφορμή τις δηλώσεις του Καθηγητή κ. Γρίβα, ο οποίος αναφέρει ότι «…η αστυνομία χρησιμοποιεί diadhl;vseiw (παρανόμως) και όχι δακρυγόνα για διάλυση συγκεντρώσεων» αλλά και τη χθεσινή αναιτιολόγητη «επίθεση» των δυνάμεων καταστολής εναντίον της ειρηνικής συγκέντρωσης ελλήνων πολιτών στο Σύνταγμα με τη δικαιολογία της δήθεν ύπαρξης κουκουλοφόρων, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για:

1.      Τη σύσταση των χημικών τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στις δυο περιπτώσεις (15 & 29/6/11).

2.      Τον τρόπο χρήσης των προϊόντων αυτών καθώς και το αν οι χρησιμοποιούντες αυτά τα προϊόντα είναι εκπαιδευμένοι προς τούτο.

3.      Την ημερομηνία λήξης των χημικών που χρησιμοποιήθηκαν.

4.      Την προέλευση και τον τρόπο εισαγωγής τους.

5.      Το αν έχει νομιμοποιηθεί η χρησιμοποίηση τους και με ποιο τρόπο.

Επίσης, θέλουμε να σας εκφράσουμε ως φαρμακοποιοί – λειτουργοί της Δημόσιας Υγείας τον αποτροπιασμό μας για την ευρύτατη και αδικαιολόγητη χρήση αυτών των χημικών. Η χρήση βίας σε ειρηνικές διαδηλώσεις δεν φέρνει αποτελέσματα, αλλά εξυπηρετεί ύποπτες σκοπιμότητες.

 

Εν αναμονή άμεσης απάντησής σας, θα θέλαμε να μας διευκρινίσετε εάν τα σημεία που έχουν ριφθεί τα ανωτέρω προϊόντα, είναι για τις επόμενες μέρες ασφαλή για τη διέλευση ανθρώπων πασχόντων από ειδικές παθήσεις, για εγκύους και μικρά παιδιά.

ΕΓΓΡΑΦΟ 2Ο

ΠΡΟΣ

ΤΟΝ κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ  ΑΘΗΝΩΝ

ΑΝΑΦΟΡΑ

Κωνσταντίνου Λουράντου του Ανδρέα, φαρμακοποιού, κατοίκου Νέας Σμύρνης Αττικής, οδός Ομήρου αρ. 6, ως νομίμου εκπροσώπου του ΝΠΔΔ με την επωνυμία ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, που εδρεύει στην Αθήνα

 

 

Αξιότιμε κύριε Εισαγγελεύ

 

Είμαι τα τελευταία 15 χρόνια αιρετός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και νόμιμος εκπρόσωπος του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.

 

Κατά τα επεισόδια που έλαβαν χώρα την 29.6.2011 με δεκάδες τραυματίες, εκατοντάδες άτομα με αναπνευστικά προβλήματα και εκτεταμένες υλικές ζημίες απηύθυνα δημοσίως έκκληση από τα μεγάφωνα του Συντάγματος να παύσει η αλόγιστη ρίψη ασφυξιογόνων, καπνογόνων κλπ χημικών ουσιών αγνώστου χημικής συστάσεως και προελεύσεως, συνεπεία των οποίων μάλιστα υπέστην και ο ίδιος λιποθυμικό επεισόδιο.

 

Επειδή η εκτεταμένη ρίψη χημικών ουσιών που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό, αδιακρίτως προς ειρηνικώς διαδηλώνοντες και περιθωριακούς δεν δικαιολογείται από λόγους υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος.

 

Επειδή το μέγεθος και η ένταση της ρίψης τέτοιων – πιθανότατα εξαιρετικά επικίνδυνων – ουσιών υπερέβη καταφανώς το μέτρο του αναγκαίου προς αναχαίτιση των κουκουλοφόρων, η δε υπέρβαση είναι προφανής από την εμπειρία κάθε παρευρισκόμενου πολίτη αλλά και από τα ΜΜΕ.

 

Επειδή η υγεία των πολιτών αποτελεί συνταγματικώς προστατευόμενο δικαίωμα και η διαφύλαξή της αντίστοιχη υποχρέωση της Πολιτείας.

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ όποιον ευθύνεται για τα ανωτέρω ενώπιόν Σας και

ΖΗΤΩ

Την παρέμβασή σας για τη λελογισμένη και άκρως αναγκαία και μόνο χρήση τέτοιων ουσιών.

Την κατά νόμω δίωξη και τιμωρία των υπαιτίων.

 

 

 

 

 

Μετά τιμής,

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                 Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κωνσταντίνος Λουράντος                                                             Ηλίας Γιαννόγλου

#########