Αρχική Ειδήσεις - Νέα Κοινωφελές Ίδρυμα Ι. Σ. Λάτση – Εγκαίνια Ανακαινισμένης Παιδιατρικής Κλινικής «Γ. Γεννηματάς»

Κοινωφελές Ίδρυμα Ι. Σ. Λάτση – Εγκαίνια Ανακαινισμένης Παιδιατρικής Κλινικής «Γ. Γεννηματάς»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011 παραδόθηκε στη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς» η Παιδιατρική Κλινική που ανακαινίστηκε πλήρως με δωρεά του Κοινωφελούς Ιωάννη Σ. Λάτση. Τα εγκαίνια τέλεσαν ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, και, εκ μέρους του , η κα Μαριάννα Ι. Λάτση, οι οποίοι στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους της Παιδιατρικής Κλινικής.

 

 

Η Παιδιατρική Κλινική, δυναμικότητας 38 κλινών, υποδέχεται περιστατικά από τη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία, καλύπτοντας όλο το φάσμα των παθήσεων. Στην Κλινική κατά μέσο όρο ετησίως 1.200 παιδιά ηλικίας έως 16 ετών. Περίπου 9.000 παιδιά εξυπηρετούνται κάθε χρόνο στα περιστατικά και τα εξωτερικά ιατρεία. Η Παιδιατρική Κλινική, την οποία διευθύνει η Δρ. Σταυρούλα Καρύδα, στελεχώνεται από 18 ιατρούς και 16 νοσηλευτές.

Η ανακαίνιση της Παιδιατρικής Κλινικής, οι υλικοτεχνικές υποδομές της ήταν εξαιρετικά υποβαθμισμένες σε σχέση με τις ιατρικές υπηρεσίες υγείας που καλείται να προσφέρει, πραγματοποιήθηκε με πλήρη συντονισμό του Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Διοίκησης του Νοσοκομείου και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση. Χρησιμοποιώντας ευέλικτους τρόπους , το έργο της ριζικής αναμόρφωσης των 500 περίπου τετραγωνικών μέτρων της Κλινικής ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από μήνες. Η ανακαίνιση βασίστηκε σε ειδική μελέτη ομάδας αρχιτεκτόνων, ψυχολόγων και εκπαιδευτικών, με επικεφαλής την κα Έμιλυ Καμαρινοπούλου, η οποία εκπονήθηκε κατά τη διάρκεια του 2009 με τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος.

Ο Υπουργός, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι το σύστημα υγείας είναι γεμάτο από μεγάλα προβλήματα αλλά έχει και πολλές καλές στιγμές όπως αυτή της σημερινής παράδοσης της Παιδιατρικής Κλινικής στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη.

Στα παιδιά ανήκει το μέλλον και τους την καλύτερη φροντίδα, τόνισε η κα Μαριάννα Λάτση στην ομιλία της, υπογραμμίζοντας ότι είναι ώρες ευθύνης και χρέους προς την πατρίδα μας από όποια θέση και αν βρίσκεται ο κάθε ένας από εμάς. Η γόνιμη συνεργασία της ελληνικής πολιτείας και των Κοινωφελών Ιδρυμάτων μπορεί να οδηγήσει σε νέα πρότυπα που τόσο έχουμε ανάγκη σε αυτές τις περιστάσεις, συμπλήρωσε η κα Λάτση.

 

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Δρ. Κωνσταντίνος Τσιτουρίδης, έκανε έναν σύντομο απολογισμό των κεντρικών στόχων της διοίκησης του Νοσοκομείου που δεν είναι άλλοι από τον οικονομικό εξορθολογισμό της λειτουργίας του και τη συνεχή αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών νοσηλείας που επιτυγχάνεται σε σημαντικό βαθμό και με την της εν λόγω δωρεάς.

 

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης.

Ο αγιασμός της ανακαινισμένης Παιδιατρικής Κλινικής έγινε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, κ.κ. Άνθιμο.

 

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Μάρκος Μπόλαρης, οι βουλευτές Έλενα Ράπτη και Γιώργος Φραγκίδης, Διοικητές Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης καθώς και το του Νοσοκομείου.