Το τερπνόν μετά του ωφελίμου, μπορούν να συνδυάσουν ασθενείς που σχεδιάζουν να μετακινηθούν οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, σε χώρες που προσφέρουν υψηλές ιατρικές υπηρεσίες με ανταγωνιστικό κόστος, συνδυάζοντας την ιατρική τους περίθαλψη και ανάρρωση με τις διακοπές τους σε ειδικά διαμορφωμένα τουριστικά θέρετρα.

 

Η εταιρεία T&T Executive συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ιατρικού Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Βαρκελώνη (European Medical Travel Conference 2011, http://www.emtc2011.com).  Η Ευρωπαϊκή διασυνοριακή υγειονομική περίθαλψη ήταν ένα από τα κύρια θέματα του Συνεδρίου, στο οποίο έλαβαν μέρος φορείς, εκπρόσωποι οργανισμών και εταιρειών απ’ όλο τον κόσμο που έχουν σχέση με τον Ιατρικό Τουρισμό. Κατά τη διάρκεια των διαλέξεων, έγιναν αναλύσεις και τοποθετήσεις των διεθνών τάσεων που επικρατούν σήμερα στην παγκόσμια αγορά, από τους 400 συμμετέχοντες, σε ότι αφορά στον τομέα της υγείας σε συνδυασμό με τα ενδιαφέροντα για διακοπές.

Η εταιρεία T&T Executive με τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ιατρικού Τουρισμού ανέπτυξε νέες πρωτοβουλίες, ενώ οι εκπρόσωποί της πραγματοποίησαν σημαντικές επαφές ενημερώνοντας για τις πρωτοποριακές υπηρεσίες αλλά και για τα πλεονεκτήματα της χώρας μας σαν προορισμού που προσφέρει τη δυνατότητα για διακοπές σε συνδυασμό με υπηρεσίες υγείας και ευεξίας.

Αξίζει να αναφερθεί οτι τον Ιανουάριο του 2011 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε σχετική Οδηγία για την Κινητικότητα των Ασθενών «EU Directive on Patient Mobility», η οποία θα τεθεί σε ισχύ στην ΕΕ στα επόμενα δύο χρόνια και θα εφαρμοσθεί προς όφελος των ασθενών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνεδρίου.

Η κα Τόνια Επιφάνη, Πρόεδρος της T&T Executive, αναφέρει «Οι πρωτοποριακές υπηρεσίες μας, που συνδυάζουν διακοπές και θεραπεία για νεφροπαθείς, έτυχαν θερμής υποδοχής από επαγγελματίες του τομέα ιατρικού τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, και ειδικά στις αγορές των ΗΠΑ, του Καναδά, της Ρωσίας και των Σκανδιναβικών χωρών, όπου η Ελλάδα είναι γνωστός προορισμός για διακοπές.

Τα αποτελέσματα της παρουσίας μας στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ιατρικού Τουρισμού επιβεβαιώνουν πως η καλύτερη δυνατή αρχή έχει γίνει για τη μακροχρόνια συνεργασία μας με σχετικούς φορείς, γεγονός που ασφαλώς θα βοηθήσει την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα.

Η στρατηγική της εταιρείας μας και οι συντονισμένες μας προσπάθειες στην προσέλκυση ζωτικού για την Ελλάδα ενδιαφέροντος στον τομέα του ιατρικού τουρισμού στέφθηκαν με επιτυχία. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε μεθοδικά στοχεύοντας στη Διεθνή αγορά και επενδύοντας στην ανάπτυξη νέων υπηρεσιών υψηλής ποιότητας σε διαφορετικούς προορισμούς εντός των συνόρων.»

Η εταιρεία T&T Executive συνεργάζεται με τις καλύτερες ιδιωτικές κλινικές σε περιοχές με υψηλό τουριστικό ενδιαφέρον, όπως η Αθήνα, η Κρήτη, η Ρόδος, η Θεσσαλονίκη. Προσφέροντας την ασφάλεια θεραπείας σε χώρους υψηλών προδιαγραφών που εφαρμόζουν τους κανονισμούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, με πλήρη ιατρική παρακολούθηση και υποστήριξη 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο, σε όλες τις ιατρικές ειδικότητες.

Να σημειωθεί ότι ο ιατρικός τουρισμός περιλαμβάνει εκτός από την ιατρική περίθαλψη, υπηρεσίες μεταφοράς, ενημέρωσης, ξενάγησης, εστίασης και διαμονής σε επιλεγμένα ξενοδοχεία.

Αν και στη χώρα μας ο ιατρικός τουρισμός είναι μία σχετικά νέα έννοια, σε σχέση με άλλες χώρες, οι δυνατότητες που διαθέτει ως προορισμός είναι τεράστιες. Η Ελλάδα διαθέτει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την ανάπτυξη ποιοτικού τουρισμού υγείας, συνδυάζοντας το υπέροχο μεσογειακό περιβάλλον με το φυσικό πλούτο, το ήπιο κλίμα, την παράδοση στην υγιεινή διατροφή, την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά και το καταξιωμένο διεθνώς ιατρικό προσωπικό.

 

Ο όρος ιατρικός τουρισμός αναφέρεται στη μετάβαση εντός ή και εκτός των συνόρων ανθρώπων με προβλήματα υγείας, προκειμένου να τους παραχθεί ιδιωτική ιατρική φροντίδα, όπως είναι χειρουργικές επεμβάσεις και εξειδικευμένες μορφές θεραπείας, αισθητική και επανορθωτική χειρουργική, χειρουργικές επεμβάσεις, οφθαλμολογικές θεραπείες, ορθοπεδικές θεραπείες και φυσιοθεραπείες, αιμοκαθάρσεις, θεραπείες γονιμότητας, εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Η σημαντικότερη αιτία του τουρισμού αποκλειστικά για ιατρικούς λόγους, βασίζεται στα περίπλοκα συστήματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης πολλών χωρών που χαρακτηρίζονται από υψηλό κόστος περίθαλψης αλλά και μακρές λίστες αναμονής, ενώ παράγοντες που ευνοούν την ταχύτατη ανάπτυξή του, είναι η βελτίωση της τεχνολογίας και του επιπέδου περίθαλψης, οι ταχύτερες υπηρεσίες υγείας & το εξαιρετικά χαμηλότερο κόστος περίθαλψης.

 

Η T&T Executive δραστηριοποιείται στο Συνεδριακό τομέα από το 1995, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Οι δραστηριότητές της περιλαμβάνουν διοργάνωση συνεδρίων, ημερίδων, εταιρικών εκδηλώσεων, ιατρικό τουρισμό, ταξιδιωτικές υπηρεσίες (αεροπορικά, ακτοπλοϊκά εισιτήρια, κρατήσεις ξενοδοχείων), team building activities, webcasting προγράμματα, ενώ εξειδικεύεται σε υπηρεσίες VIP.

Επιδιώκοντας να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά, αποτελεί μία από τις πρώτες πέντε εταιρείες που υιοθέτησε το θεσμό της Άριστης και Σταθερής Ποιότητας Υπηρεσιών, με διεθνή κριτήρια και προδιαγραφές, έλαβε πιστοποίηση κατά ISO 9001:2008 από τη Lloyd’s Register Quality Assurance Limited.

#########