«Γέννα όπου την επιθυμείτε, με τον τρόπο που την επιθυμείτε, με τους ανθρώπους που θέλετε κοντά σας» Ανοίγουν την καρδιά τους, ανοίγουν το χώρο τους, μοιράζονται τη γνώση τους. Δείχνουν έμπρακτα τον σεβασμό στη γέννα, την εγκυμοσύνη, τη μητρότητα. Φέτος, τη Διεθνή Εβδομάδα για τον Σεβασμό στη Γέννα, από τις 15 έως τις 22 Μαΐου 2011

 

, φορείς που υποστηρίζουν την εγκυμοσύνη και τη μητρότητα προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους ώστε οι μητέρες που ζουν στην Ελλάδα να βρουν έμπνευση, γνώση και δύναμη για να ζήσουν τη γέννα που εκείνες θέλουν, όπως και όπου την θέλουν και με τους ανθρώπους που χρειάζονται κοντά τους.

Η «Ευτοκία» διοργανώνει την ανοιχτή προβολή της ταινίας «Orgasmic Birth» στον κινηματογράφο Τριανόν και ομιλία – συζήτηση με την Ελευθερία Δημοπούλου σχετικά με τη σημασία του φυσικού τοκετού. Μέλη του Συλλόγου Βοηθών Μητρότητας προσφέρουν δωρεάν επισκέψεις κατ’ οίκον σε λεχώνες και εγκύους. Ανοιχτά μαθήματα χορού και γιόγκα, προβολές ντοκιμαντέρ, συναντήσεις με μαίες, ομάδες μαμάδων, μπαμπάδων και μωρών με νανουρίσματα, τεχνικές χαλάρωσης, ρεφλεξολογία, μαθήματα θηλασμού, χειροτεχνίες, εργαστήρια βρεφικού μασάζ, σεμινάρια προγεννητικής αγωγής, παρουσιάσεις για τον θηλασμό, την πρώτη ώρα μετά τη γέννα, την ψυχολογία, τη διατροφή, την κίνηση, φιλοξενούνται στη διάρκεια της Ανοιχτής Εβδομάδας για τον Σεβασμό στη Γέννα, σε μια δράση ψυχής που συντονίζει το δίκτυο του ENCA Hellas (δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων).

 

Η Διεθνής Εβδομάδα για τον Σεβασμό στη Γέννα αποτελεί την ευκαιρία να ακουστούν δυνατά φωνές από ολόκληρο τον πλανήτη σε θέματα που αφορούν την προώθηση του φυσικού τοκετού και τη βελτίωση της περιγεννητικής φροντίδας. Το Ελληνικό Δίκτυο για τον Σεβασμό στη Γέννα ENCA Hellas λειτουργεί ως μια πρωτοβουλία ευαισθητοποιημένων οργανισμών και πολιτών που μάχονται για το αυτονόητο: για το ανθρώπινο δικαίωμα να υπάρχει σεβασμός στην εγκυμοσύνη και τη γέννα, για να αναγνωριστεί και πάλι η μητρότητα ως μια οργανική, φυσική διαδικασία και όχι ως μια «αρρώστια» που πρέπει να αντιμετωπιστεί ιατρικά.

 

διοργανώνεται στην Ελλάδα από το


ENCA Hellas

μέλος του

European Network of Childbirth Associations (ENCA)

http://cianewiki.naissance.asso.fr/Enca/http://www.enca.eu

ENCA_Hellas@yahoogroups.com

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ανοιχτή Εβδομάδα για τον Σεβασμό στη Γέννα

και τη δράση του ENCA,  επικοινωνήστε με το ENCA_Hellas@yahoogroups.com,

με τη Μαρία Ανδρεουλάκη  στο maria.andreoulaki@gmail.com ή

με την Λαμπρινή Σταμάτη στο lambrini7@gmail.com, κιν. 6997 715382.

 

Για να λαμβάνετε μηνύματα σχετικά με τη δράση του ENCA Hellas, εγγραφείτε στο

ENCA_Hellas-subscribe@yahoogroups.com

 

 

Links σχετικά:

 

Με το Πρόγραμμα της Ανοιχτής Εβδομάδας για το Σεβασμό στη Γέννα:

http://wiki.naissance.asso.fr/uploads/Enca/OpenWRC2011.pdf

 

Με τους διοργανωτές: http://wiki.naissance.asso.fr/pmwiki.php/Enca/ORGANIZERSOFEVENTS

 

Με τις ταινίες της εβδομάδας: http://wiki.naissance.asso.fr/uploads/Enca/MoviesOpenWRC2011n.pdf

Με το ENCA Hellas: http://wiki.naissance.asso.fr/pmwiki.php/Enca/Greece

 

Με τη Διεθνή Εβδομάδα για το Σεβασμό στη Γέννα: http://wiki.naissance.asso.fr/pmwiki.php/Enca/MyPage

#########