Αρχική Πλαστικός Χειρουργός Αυξητικοί παράγοντες και αναζωογόνηση προσώπου

  Αυξητικοί παράγοντες και αναζωογόνηση προσώπου

  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

  Η αυτόλογη μεσοθεραπεία αποτελεί μια επαναστατική, μη επεμβατική κατά την οποία χρησιμοποιούνται αυξητικοί παράγοντες που εμπεριέχονται στο πλάσμα του ασθενούς με σκοπό την πρόληψη της γήρανσης του δέρματος, την αντιμετώπιση των ρυτίδων του προσώπου και της  χαλάρωσης του δέρματος.

   

  ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ: Οι αυξητικοί παράγοντες που προέρχονται από τα αιμοπετάλια που υπάρχουν στο πλάσμα ενεργοποιούν την αναγέννηση και τον πολλαπλασιασμό των ινοβλαστών και επομένως συμβάλλουν στη δημιουργία νέου κολλαγόνου. Επιπλέον, το δέρμα γίνεται πιο ελαστικό και πιο καθώς οι αυξητικοί παράγοντες συμβάλουν και στην παραγωγή ενδογενούς υαλουρονικού και ελαστίνης.

  ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ: Η μέθοδος είναι αποτελεσματική σε που επιθυμούν να επιτύχουν βελτίωση της υφής και της του δέρματος, να λειάνουν τις ρυτίδες, να αποκτήσουν λαμπερό δέρμα. Επιπλέον, επιτυγχάνει ανάπλαση της επιδερμίδας στην περιοχή του ντεκολτέ και των χεριών ενώ είναι αποτελεσματική και στην αντιμετώπιση ουλών από .  Εφαρμόζεται σε άνδρες και γυναίκες και μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες θεραπείες όπως το υαλουρονικό  οξύ και το botox.  Επιπλέον, η θεραπεία εφαρμόζεται με επιτυχία στο τριχωτό της κεφαλής με σκοπό την ενδυνάμωση των τριχών ώστε να σταματήσει η τριχόπτωση και η εξέλιξη της αλωπεκίας.

  ΠΩΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ: Η διαδικασία πραγματοποιείται στο ιατρείο και ξεκινά με τη λήψη αίματος από περιφερική φλέβα, σε ποσότητα ίση με αυτή που απαιτείται για μια γενική αίματος. Στη συνέχεια ακολουθεί η φυγοκέντρηση όπου γίνεται ο διαχωρισμός του αίματος στα συστατικά του. Αναρροφάται το υλικό που περιέχει τα ενεργοποιημένα αιμοπετάλια με αυξητικούς παράγοντες και ακολουθεί η έγχυση με πολύ λεπτή βελόνα στο χόριο του δέρματος και σε  περιοχές όπως το πρόσωπο, ο λαιμός, το ντεκολτέ και τα χέρια. Επίσης μπορεί να εφαρμοστεί στους και τους γλουτούς για την πρόληψη της κυτταρίτιδας αλλά και για την βελτίωση της όψης «φλοιού πορτοκαλιού». Η διαδικασία είναι ανώδυνη, δεν αφήνει σημάδια και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει την επόμενη ημέρα στις δραστηριότητες του. Διαρκεί 30- 40 λεπτά και για πιο ολοκληρωμένα αποτελέσματα απαιτούνται 2 κύκλοι συνεδριών ετησίως.  Τα αποτελέσματα μπορεί να διαρκέσουν από 12-18 μήνες.

  ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ:  Η διαδικασία είναι απόλυτα ασφαλής ως προς την μετάδοση ασθενειών καθώς χρησιμοποιείται το αίμα του ιδίου του ασθενούς. Είναι ανώδυνη και γρήγορη στην εφαρμογή της. Τα αποτελέσματα διαρκούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

  ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ: Ελαφρύ οίδημα ή μικρές που υποχωρούν σε 2-3 ημέρες.

  ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ: Η θεραπεία δεν εφαρμόζεται σε έγκυες, σε άτομα που ακολουθούν αντιπηκτική αγωγή, που έχουν αιματολογικά νοσήματα, που πάσχουν από τον ιό ΗΙV και από  χρόνια νοσήματα  του ήπατος.

   


  Αικατερίνη Σακελλαρίου

  Πλαστικός Χειρουργός

  Email : [email protected]

  Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (Ε.Ε.Π.Ε.Α.Χ.)

  Συνεργάτης Ιατρικού Κέντρου Αθηνών( Κλινική Περιστερίου)