Ένα βιβλίο που πρέπει να αγοράσουμε και να διαβάσουμε για να κατανοήσουμε,  να βοηθήσουμε (τα έσοδα θα διατεθούν σε οικονομικούς μετανάστες με  AIDS) και κυρίως, να προλάβουμε!  Ένας φοιτητής, μία γυναίκα από την Αφρική, ένας κληρικός, o Γιάννης… Άνθρωποι της «διπλανής πόρτας» που ζουν με τον ιό του ΗΙV και αποφασίζουν να καταθέσουν τις προσωπικές τους μαρτυρίες για το πως άλλαξε τη ζωή τους, ένα μοιραίο λάθος, μια στιγμή απροσεξίας, ή απλά η άγνοια του κινδύνου…

 

 

Tο νέο βιβλίο, που κυκλοφόρησε με την επιμέλεια της Μονάδας Λοιμώξεων του «Κοργιαλένειου – Μπενάκειου» Νοσοκομείου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καταγράφει εμπειρίες από διαφορετικές σκοπιές πάνω στο θέμα της ασθένειας του AIDS. Μεταφέρει το μήνυμα ότι η ασθένεια αυτή αφορά όλους, ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, θρησκείας, κοινωνικής τάξης και ερωτικών ή άλλων επιλογών. Η ρεαλιστική του γλώσσα, τα συναισθήματα που ξεχειλίζουν, ευαισθητοποιούν, εκπαιδεύουν και ενισχύουν το μήνυμα της ελπίδας.

 

Όπως αναφέρει ο κ. Μάριος Κ. Λαζανάς , Διευθυντής Γ’ Παθολογικού Τμήματος-Μονάδας Λοιμώξεων στο «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο» Νοσοκομείο Ε.Ε.Σ., στην εισαγωγή του βιβλίου «…η καταγραφή αυτής της εμπειρίας θα βοηθήσει τους «απέξω», τους πολλούς, να κατανοήσουν ότι μοναδικό όπλο ενάντια στην εξάπλωση της νόσου είναι η σωστή ενημέρωση και η πρόληψη

  • «Αντέχεται το βάρος; Σκέψου να είσαι ένοχος»
  • «…Να τον στηρίξω. Με τι κουράγιο, όμως, που εγώ ήμουν μέσα μου τόσο απελπισμένη;»
  • «Aν με ρωτήσετε τι έχει μείνει από τη διαδρομή του AIDS, θα απαντήσω: μεγαλύτερη ανθρωπιά και κατανόηση της διαφορετικότητας…»

 

Αποσπάσματα από συγκινητικές μαρτυρίες γονιών, γιατρών, ανθρώπων που, και αυτοί, καταγράφουν την εμπειρία τους από τη συμβίωση με ασθενείς και οροθετικούς. Πρόσωπα που ένιωσαν την αγωνία, το θυμό, το φόβο, την απομόνωση των οικείων τους, έζησαν και ζουν με το «ένοχο» μυστικό του AIDS και συνέβαλαν στη γέννηση της ελπίδας. Ελπίδα για ζωή, συντροφικότητα, αγάπη, κατανόηση, παράλληλα με αγώνα ενάντια στην προκατάληψη, την άγνοια και την απόρριψη. Στοιχεία που συνυπογράφουν, και οι 33 συντελεστές του βιβλίου.

#########