Με μοναδική επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το δεύτερο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της CapitalLink στην Αθήνα με θέμα: HΚρίση ως ευκαιρία για Αφύπνιση. ΕΚΕ: Πολυτέλεια ή Αναγκαιότητα ; » την Πέμπτη, 26 Απριλίου, 2012 στο AthensHiltonHotel.

Διανύουμε μια εποχή παγκόσμιου οικονομικού κλονισμού με ιδιαίτερα δυσμενείς συνέπειες για τη χώρα μας που οδηγεί πολλές εταιρίες να παγώσουν τα προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Εν μέσω αυτής της κρίσιμης εποχής για τη χώρα και τις επιχειρήσεις, σκοπός του Συνεδρίου ήταν   να αποδείξει ότι η κρίση είναι ευκαιρία αφύπνισης. Ο  ρόλος της  ΕΚΕ πρέπει τώρα περισσότερο από ποτέ να αναβαθμιστεί και να γίνει πιο καθοριστικός και αποτελεσματικός προσφέροντας ουσιαστική βοήθεια στη κοινωνία που πλήττεται.

 

Στο Συνέδριο συζητήθηκαν τρέχοντα φλέγοντα ζητήματα όπως η περιβαλλοντική προστασία με έμφαση τις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιούνται οι εταιρίες, η βιώσιμη αρχιτεκτονική, η διαχείριση και προστασία των υδάτινων πόρων, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η εταιρική υπευθυνότητα, οι δράσεις των εταιριών προς τη Κοινωνία κ.α. Επίσης σε ξεχωριστές ενότητες παρουσιάστηκαν ο ρόλος των social media στην επικοινωνία της στρατηγικής ΕΚΕ καθώς και πολύτιμες συμβουλές για τη συγγραφή απολογισμού.

 

Πρόκειται για μια μοναδική πρωτοβουλία και διοργάνωση της Capital Link, η οποία έφερε κοντά στελέχη από τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και ευρύ κοινό με τους εκπροσώπους 82 Συλλόγων από όλη την Ελλάδα, ανοίγοντας ένα δίαυλο άμεσης επικοινωνίας μεταξύ τους και διευκολύνοντας έτσι το δύσκολο έργο που προσφέρουν. Στα πλαίσια του Συνεδρίου υπήρχε ειδικά διαμορφωμένος  χώρος όπου οι Φορείς εκπροσωπήθηκαν με τα στελέχη τους, το επικοινωνιακό υλικό τους, ο καθένας σε δικό του τραπέζι και χώρο επιτυγχάνοντας άμεση και αντικειμενική αλληλεπίδραση όλων των ενδιαφερομένων μερών ΕΚΕ.

Η Αντιπρόεδρος της CapitalLinkκα. Όλγα Μπορνόζη, τόνισε τα εξής: «Στα πλαίσια της οικονομικής αβεβαιότητας που πλήττει φέτος όλο το πλανήτη αλλά ιδιαίτερα τη χώρα μας και υπό το πρίσμα των δυσμενών προβλέψεων, η άποψη πως η οικονομική και κοινωνική κατάσταση πηγάζει από την έλλειψη της εταιρικής ηθικής καθώς και από την φιλοσοφία και την καθημερινότητα των επιχειρήσεων με μοναδικό γνώμονα την μεγιστοποίηση των κερδών τους κερδίζει συνεχώς έδαφος. Δυστυχώς οι δυσμενείς οικονομικές συνέπειες της κρίσης για τη χώρα μας οδηγούν πολλές εταιρίες στο να παγώσουν τα προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Είναι σημαντικό όμως να καταλάβουμε ότι σε κατάσταση οικονομικής κρίσης η ουσιαστική ΕΚΕ είναι κρίσιμο στοιχείο για την εξασφάλιση επιχειρηματικής αειφορίας και ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, εφόσον βέβαια κατανοηθεί και υλοποιηθεί με υπεύθυνο τρόπο. Ο  ρόλος της  ΕΚΕ   πρέπει τώρα, περισσότερο από ποτέ, να αναβαθμιστεί και να γίνει πιο καθοριστικός και αποτελεσματικός προσφέροντας ουσιαστική βοήθεια στη κοινωνία που πλήττεται. Η χάραξη και τήρηση μιας στρατηγικής ΕΚΕ αποτελεί αναγκαιότητα και είναι η μοναδική οδός μέσω της οποίας θα ισορροπήσουμε την επίτευξη της κερδοφορίας και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Αξιοποιώντας το 15ετές ιστορικό μας ως «Συνδετικός κρίκος» μεταξύ των επιχειρήσεων και των επενδυτών, η Capital Link έχει δημιουργήσει μία σειρά ολοκληρωμένων πρωτοβουλιών με στόχο την ενημέρωση στο ευρύτερο κοινό για επίκαιρα θέματα και εξελίξεις της ΕΚΕ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τη προβολή τόσο των δράσεων των Ελληνικών κοινωνικά υπεύθυνων εταιριών, όσο και των  αναγκών των ΜΚΟ καθώς και τη δημιουργία των μεταξύ τους συμπράξεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, το 2ο Ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης έρχεται να υπογραμμίσει την ανάγκη να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες. Η κρίση είναι η ΕΥΚΑΙΡΙΑ μας. Ευκαιρία να αλλάξουμε σκεπτικό, ευκαιρία να υιοθετήσουμε ένα νέο σύστημα που περιλαμβάνει την ευθύνη και την επιχειρηματική ηθική, ευκαιρία να προωθήσουμε προγράμματα που θα  εμπεριέχουν το σεβασμό στο πολιτισμό, στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, στην παροχή ίσων ευκαιριών, στη βελτίωση ποιότητας ζωής και πάνω από όλα στην διατήρηση του περιβάλλοντος που έχουμε κληρονομήσει και οφείλουμε να προστατεύσουμε για να το κληροδοτήσουμε υγιές και ασφαλές.

H Capital Link έχει μοναδική εμπειρία στο χώρο της χρηματοοικονομικής επικοινωνίας, των επενδυτικών σχέσεων και στην διοργάνωση υψηλού επιπέδου επιχειρηματικών και επενδυτικών Συνεδρίων σε Αθήνα, Λονδίνο και Νέα Υόρκη. Πιστεύουμε ότι το 2ο Ετήσιο ΕΚΕ Συνέδριό μας στην Αθήνα φέρνει μια νέα προοπτική, διευκολύνοντας τα ενδιαφερόμενα μέρη της ΕΚΕ να συναντηθούν και να συζητήσουν. Το Συνέδριο λειτουργεί και ως ένας ανοιχτός δίαυλος συνεργασίας συνδέοντας τις επιχειρήσεις με τις ΜΚΟ με σκοπό τη καλύτερη γνωριμία και κατανόηση μεταξύ τους ώστε να διερευνήσουν και να αναπτύξουν κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες.»

 

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ

Κεντρικός ομιλητής στο Συνέδριο ήταν οκ. Robin Edme, Senior Advisor Responsible Finance,Office of the Commissioner-General for Sustainable Development – French Ministry of Ecology, Sustainable Development, Transport and Housing.

 

Τον κ. Edme προλόγισε και παρουσίασε ο κ. Χριστόφορος Χατζόπουλος, Πρόεδρος του Ελληνο -Γαλλικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

 

Ο κ. RobinEdmeμεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής: «Οι κοινωνικά υπεύθυνες επενδύσεις είναι προφανώς κάτι περισσότερο από ένα απλό στυλ επενδύσεων το οποίο βελτιστοποιεί το ρίσκο και τις οικονομικές επιδόσεις. Στην ουσία, πιέζοντας  ενεργά τις εταιρείες-συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών παραγόντων της αγοράς-να υιοθετήσουν υπεύθυνες και βιώσιμες πρακτικές διαχείρισης, το κίνημα των κοινωνικά υπεύθυνων επενδύσεων αποσκοπεί στον μετασχηματισμό των εταιρικών επιχειρηματικών μοντέλων μας (το πώς η αξία δημιουργείται…), των κανόνων διακυβέρνησης (… και κατανέμεται μεταξύ των διαφόρων ενδιαφερομένων ) και του οράματος  της κοινωνίας μας («Για μια καινοτόμο, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη» μέσω μιας ανανεωμένης «εταιρικής δημοκρατίας», ΕΕ 2020 στρατηγική). Αξία με αρχές είναι το σύνθημα των υπεύθυνων επενδύσεων. Επίτευξη της βιωσιμότητας μέσω των χρηματοπιστωτικών αγορών είναι η αφετηρία των κοινωνικά υπεύθυνων επενδύσεων..».

 

 

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

 

Το Συνέδριο άνοιξε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Κων/νος Μποτόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στα γενικά χαρακτηριστικά  του θεσμού της ΕΚΕ στην ελληνική και διεθνή εφαρμογή του καθώς και στο γενικότερο ζήτημα της Κοινωνικής Ευθύνης στις δύσκολες παρούσες στιγμές.

 

Στη συνέχεια απήυθυνε χαιρετισμό  η κα. Αλεξάνδρα Πάλλη, Γενική Γραμματέας του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη η οποία τόνισε τα εξής: «Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία δεν ξέσπασαν ως κεραυνός εν αιθρία.

Ήταν η φυσική συνέπεια χρόνιων πολιτικών που:

•          Στηρίζονταν στο δανεισμό

•          Αδιαφόρησαν  για την αποδιάρθρωση όλων των καίριων οικονομικών και παραγωγικών δραστηριοτήτων.

Η κρίση μας αποκάλυψε τα αδιέξοδα:

•          της επίπλαστης ευμάρειας και ευημερίας

•          της προσκόλλησης στο εφήμερο και της αδιαφορίας μας για το μακροπρόθεσμο

Μας προσγείωσε ανώμαλα σε μια ζοφερή πραγματικότητα: Η χώρα στερείται οικονομικού και αναπτυξιακού μοντέλου.

Η οικονομική κρίση επιτάσσει:

•          Να προσδώσουμε πραγματικό περιεχόμενο στην ΕΚΕ. Δεν μπορεί:

–          να αποτελεί ελιτίστικη αντίληψη που απορρέει από φιλανθρωπική διάθεση

–          να αφορά μεμονωμένες πρωτοβουλίες -συχνά επικοινωνιακού χαρακτήρα- που στοχεύουν να τονώσουν το «κοινωνικό προφίλ» των επιχειρήσεων.

•          Να καταστεί η ΕΚΕ οργανικό κομμάτι της σύγχρονης επιχειρηματικότητας

•          Να ενταχθεί ως βασικό μέσο εταιρικής στρατηγικής

Η ΕΚΕ αποτελεί μοναδική ευκαιρία για την επίτευξη των στόχων της ανταγωνιστικότητας, της  βιώσιμης ανάπτυξης, της κοινωνικής συνοχής».

 

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, υπήρξαν παρουσιάσεις από τους ακόλουθους:

 

Ο κ. Αλέξανδρος Μωραιτάκης, Πρόεδρος – ΣΜΕΧΑ & Πρόεδρος –Nuntius Χρηματιστηριακή στην ομιλία του με τίτλο «Η αναγκαιότητα της κοινωνικής ευθύνης στην ελληνική κρίση» σχολίασε τα εξής: «Σήμερα, περισσότερο ίσως από κάθε άλλη φορά, είναι ανάγκη οι επιχειρήσεις να μεγιστοποιήσουν τις θετικές επιδράσεις τους στην κοινωνία. Οι πετυχημένες επιχειρήσεις μετρούν την απόδοσή τους με βάση τα 4 P (Planet, People, Profit, Principles). Ο κόσμος θέλει πλέον να βλέπει τις επιχειρήσεις να αποκτούν κοινωνικό πρόσωπο. Θέλει να βλέπει δράσεις που οδηγούν σε βελτίωση της ποιότητας ζωής. Τις επιβραβεύει προτιμώντας τα προϊόντα τους. Έτσι δεν αναβαθμίζεται μόνο η επιχείρηση αλλά η χώρα συνολικά».  

 

Ο κ. Γιάννης Φρέρης, Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας & Αειφόρου Ανάπτυξης  – Γέφυρα Α.Ε. & Επικεφαλής Τομέα Ε.Κ.Ε.  – Ευρωπαϊκή  Ένωση Διευθυντών Επικοινωνίας  (ΕACD)στην ομιλία του με τίτλο «ΕΚΕ επί κρίσει: Οικονομικά Ελλείμματα & Ψυχικά Πλεονάσματα» σχολίασε τα εξής: «Οι περισσότερες σοβαρές επιχειρήσεις, επιδιώκουν εδώ και χρόνια τη (μετρήσιμη) πρόοδό τους στο επίπεδο της υπευθυνότητας, μέσα από την υλοποίηση πολιτικών που τροφοδοτούνται από τους σχετικούς προϋπολογισμούς. «Κρίση» όμως, σημαίνει τις πιο πολλές φορές και περιστολή προϋπολογισμών. Τι γίνεται τότε; Ανακόπτεται η εταιρική πρόοδος την ίδια ώρα που η κοινωνία ανακράζει για πλεόνασμα ευθύνης; Ο ριψασπιδισμός δεν ταιριάζει στους εταιρικούς πολίτες με αρχές. Σε αυτούς δηλαδή που ξέρουν πως ό,τι ο οικονομικός ρεαλισμός υποεκτιμά, συνήθως η κοινότητα υπερεκτιμά. Υπάρχουν πολιτικές που βασίζονται στην ψυχή, περισσότερο από ό,τι στο χρήμα. Τώρα είναι η ώρα τους».

 

Ακολούθησε θεματική ενότητα για τη Βιώσιμη Ενέργεια στην οποία συμμετείχαν :

Ο  κ. Κίμων Στεριώτης, Διευθυντής Τύπου & ΜΜΕ & Αναπληρωτής Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων & Επικοινωνίας – ΔΕΗ Α.Ε. και ο κ. Ευάγγελος Κοσμάς , Διευθυντής Δραστηριοτήτων Εταιρικών Υποθέσεων & Επικοινωνίας – Δημόσια Επιχείρησης Αερίου Α.Ε.

 

Ο  κ. Κίμων Στεριώτης, Διευθυντής Τύπου & ΜΜΕ – ΔΕΗ Α.Ε. δήλωσε τα εξής: «Μέσα σε μια βαθειά και παρατεταμένη οικονομική κρίση η ΔΕΗ επιτελεί ένα μοναδικό κοινωνικό έργο στηρίζοντας πολύπλευρα τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις, την Εθνική Οικονομία, την απασχόληση και το Περιβάλλον. Συγκεκριμένα:

•Σήμερα η ΔΕΗ εξασφαλίζει για τους οικιακούς πελάτες της τα χαμηλότερα τιμολόγια ρεύματος μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης, όταν σε Ισπανία και Πορτογαλία είναι ακριβότερα κατά 55% περίπου σε σχέση με την Ελλάδα.

•Οι μέσες ετήσιες επενδύσεις της ΔΕΗ ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ, ενισχύοντας άμεσα την απασχόληση στη χώρα, με την κατασκευή νέων φιλικών προς το Περιβάλλον θερμικών Μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ανάπτυξη νέων δικτύων κλπ.

•Η ΔΕΗ προωθεί πολύ μεγάλες επενδύσεις στις ΑΠΕ με την κατασκευή, μεταξύ άλλων, 2 Φωτοβολταϊκών Πάρκων, από τα μεγαλύτερα στον κόσμο».

 

Ακολούθησε θεματική ενότητα «Ο ρόλος των Επιχειρήσεων στις Τοπικές Κοινωνίες». στην οποία συμμετείχαν :

Η κα  Ράνια Σουλάκη, Διευθύντρια  Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης – Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια και ο κ.  Θωμάς Ανδρουλάκης,  Διευθυντής Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου –  S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε

 

Η κα  Ράνια Σουλάκη, Διευθύντρια  Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης – Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια

στην ομιλία της σχολίασε τα εξής: « Οι σχέσεις με τις τοπικές κοινωνίες δεν πρέπει να ορίζονται  «ως δημόσιες σχέσεις μιας επιχείρησης σε τοπικό επίπεδο», αντίθετα είναι μια συγκεκριμένη στρατηγική, με διάρκεια , που συνδέεται με ένα σύνολο δράσεων στο πλαίσιο της Βιώσιμης Ανάπτυξης και  κινείται σε δύο άξονες:

–      Λειτουργία με ασφάλεια για τους εργαζόμενους και τους κατοίκους των όμορων περιοχών και περιορισμός των  επιπτώσεων  στο περιβάλλον .

–      Συμβολή στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, ενίσχυση της απασχόλησης και θέσεις εργασίας, αγορά αγαθών και υπηρεσιών από τοπικούς προμηθευτές, συμμετοχή σε έργα υποδομής, εκπαιδευτικές ευκαιρίες, ενέργειες  για τον πολιτισμό».

 

Oκ.  Θωμάς Ανδρουλάκης, Διευθυντής Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου –  S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε  μίλησε για τη μακρόχρονη δραστηριότητα και παρουσία της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε. στη Μήλο. Η ομιλία του επικεντρώθηκε στην κοινωνικο-οικονομική συνεισφορά της εταιρείας στο νησί, στη συμπόρευση της εξορυκτικής με τις υπόλοιπες οικονομικές δραστηριότητες του νησιού και ειδικότερα τον τουρισμό, καθώς και στο πώς η βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη γίνεται πράξη μέσα από την κοινή πορεία τοπικής κοινωνίας και εταιρείας.

 

Στη θεματική ενότητα: «Κοινωνία» συμμετείχαν :

Η κα. Φερενίκη Ξεκαλάκη, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Προώθησης, Προϊόντων, Προβολής και  Επικοινωνίας – Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος, η κα. Βιβή Σίδερη , Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων –Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και ο κ. Σπύρος Ξένος, Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας – Τιτάν Α.Ε.

 

Η κα. Φερενίκη Ξεκαλάκη, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Προώθησης, Προϊόντων, Προβολής και  Επικοινωνίας – Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος στην ομιλία της σχολίασε τα εξής: «Η Αγροτική Τράπεζα στις οκτώ δεκαετίες του βίου της παραμένει πιστή στη δέσμευσή της για διαρκή προσφορά στην ελληνική κοινωνία και συνεχίζει το έργο της προσφοράς της δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα σε προσπάθειες που στόχο έχουν τη βελτίωση των συνθηκών ζωής ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Για την ΑΤΕbank η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί επένδυση στην εταιρική κοινωνική προσωπικότητα και έχει ως μοναδικό αντιστάθμισμα την πίστωση της Τράπεζας με την εικόνα της ως “ενεργού συλλογικού πολίτη”».

 

Η κα. Βιβή Σίδερη , Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων –Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κατά τη διάρκεια της ομιλίας της τόνισε τα εξής: « Στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο πιστεύουμε ότι η εταιρική κοινωνική ευθύνη δεν είναι πολυτέλεια, αλλά επιβεβλημένη ανάγκη. Ιδιαίτερα σε περίοδο κρίσης, που δεν απαιτείται μόνο επανεκκίνηση της οικονομίας, αλλά και της ίδιας της κοινωνίας. Χωρίς να αφήνουμε την κρίση να μας βγάλει εκτός πορείας, επιμένουμε στον ανθρωποκεντρικό μας χαρακτήρα και επεκτείνουμε την κοινωνική μας δράση εφαρμόζοντας νέες πρακτικές, στηριζόμενοι όμως στις παραδοσιακές μας αξίες. Καλλιεργήσαμε στους εργαζόμενούς μας κουλτούρα αλληλεγγύης, πείθοντάς τους να εμπλακούν συλλογικά σε εθελοντικές δράσεις. Η ανταπόκρισή τους υπήρξε τουλάχιστον ενθαρρυντική. Επόμενος στόχος είναι να εμπλέξουμε στο κοινωνικό μας έργο ακόμη και τους συνεργάτες και τους πελάτες μας κατ’ επέκταση. Ο εθελοντισμός στο ΤΤ είναι η ανθρώπινη απάντηση στην κρίση. Μία πρακτική, που λειτουργεί πέρα από πολιτικούς ή οικονομικούς ορίζοντες, προκειμένου να αποδώσει το πραγματικό όφελος και τον αληθινό σκοπό ύπαρξης της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης».

Ο κ. Σπύρος Ξένος, Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας- Τιτάν Α.Ε. σχολίασε τα εξής: «H εταιρική κοινωνική ευθύνη για τον Όμιλο ΤΙΤΑΝ είναι μία από τις αξίες με τις οποίες έχει επιλέξει να λειτουργεί και να επιδιώκει τους επιχειρηματικούς του σκοπούς. Για τον λόγο αυτόν εμπεριέχεται στο στρατηγικό στόχο του Ομίλου και εκφράζεται με συγκεκριμένες εθελοντικές δεσμεύσεις, στο πλαίσιο του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ και του Διεθνούς Συμβουλίου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Η μακροχρόνια προσπάθεια του Ομίλου χαρακτηρίζεται από δράσεις που καλύπτουν το σύνολο των δραστηριοτήτων τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό και αποτυπώνεται στην οργάνωση (επιτροπές ΕΚΕ) και στους μεσο- και μακροπρόθεσμους στόχους του. Στην παρούσα συγκυρία ο ΤΙΤΑΝ εστιάζεται στα ουσιαστικά θέματα μέσα στη σφαίρα επιρροής του, επιδιώκοντας τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας με συμπράξεις και συνεργασίας σε νέους τομείς (εθελοντισμός), αλλά και για τη μεταφορά και υιοθέτηση καλών πρακτικών  (ΦΑΟΣ)».

 

Η κα Κωνσταντίνα Βιτωράτου, Συνήγορος του Πελάτη – Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος στην ομιλία της με θέμα: «Συνήγορος του Πελάτη: δίπλα στον πελάτη…. Κάθε στιγμή» σχολίασε τα εξής: «Ο «Συνήγορος του Πελάτη» της Εθνικής ανταποκρινόμενος στην πρόκληση των καιρών και το κάλεσμα για βοήθεια,σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ευρίσκεται δίπλα στον Πελάτη που παλεύει με την οικονομική κρίση. 

Ο «Συνήγορος του Πελάτη» αποτελεί τον Σύμμαχο του Πελάτη, αντικατοπτρίζοντας την ευαισθησία και την κοινωνική ευθύνη του Ομίλου της Εθνικής.

Ανταμοιβή της Εθνικής είναι η εμπιστοσύνη του Πελάτη, το «πολυτελές» αναγκαίο άυλο κεφάλαιό της, που την καθιστά συνοδοιπόρο του και στο μέλλον όταν η οικονομική καταιγίδα θα αποτελεί παρελθόν».

 

Ο κ.Παναγιώτης Παπαδημητρίου, Διευθυντής Εταιρικής Ποιότητας –Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών στην ομιλία του με θέμα : «Διακυβέρνηση Εταιρικής Υπευθυνότητας: ο ρόλος της ουσιαστικότητας» σχολίασε τα εξής: « Από την έναρξη λειτουργίας του αεροδρομίου, ο ΔΑΑ προσεγγίζει και αναπτύσσει συστηματικά την Εταιρική Υπευθυνότητα μέσα από ένα πλαίσιο αρχών, προτύπων και καλών πρακτικών με γνώμονα τη δημιουργία αξίας για όλους τους Συμμετόχους.

Η Εταιρική Υπευθυνότητα αποτελεί μέρος του συστήματος Εταιρικής Διακυβέρνησης και εφαρμόζεται με την οριζόντια δια-τμηματική συνεργασία σε τρία διακριτά επίπεδα αρμοδιοτήτων.

Σημαντικό κομμάτι της διακυβέρνησης Ε.Υ. είναι η ανάλυση Ουσιαστικότητας, δηλαδή η προτεραιοποίηση των θεμάτων βιώσιμης ανάπτυξης με βάση την επίδρασή τους στη εταιρεία και το ενδιαφέρον των Συμμετόχων για αυτά».

 

Ακολουθησε θεματική ενότητα για το Περιβάλλον στην οποία συμμετείχαν :

Ο  κ. Σεραφείμ Ιωαννίδης, Συντονιστής Διευθυντής Ασφάλειας Ποιότητας & Περιβάλλοντος  – ΔΕΣΦΑ Α.Ε. , η κα. Λένα Μαμιδάκη , Διευθύντρια Μάρκετινγκ, Επικοινωνίας, ΕΚΕ – Mamidoil – JetOil Α.Ε. και ο καθ. Παναγιώτης Χριστοδουλάκης, Πρόεδρος – ΠΑΚΟΕ

 

Ο  κ. Σεραφείμ Ιωαννίδης, Συντονιστής Διευθυντής Ασφάλειας Ποιότητας & Περιβάλλοντος  – ΔΕΣΦΑ Α.Ε. στην ομιλία του με τίτλο «“Η αξία της επικοινωνίας στην διαχείριση συστημάτων ποιότητας ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος ”δήλωσε τα εξής: «Η ανάπτυξη αποδοτικών και οικονομικά βιώσιμων συστημάτων προστασίας του περιβάλλοντος , ποιότητας  και ασφάλειας στην εργασία, αποτελούν διαχρονικά θεμέλιους λίθους στο οικοδόμημα της εθνικής βιομηχανίας υδρογονανθράκων. Η ανάγκη για συνεχή ενημέρωση και παροχή πληροφοριών, παράλληλα με  την Εταιρική και Κοινωνική Ευθύνη αναγάγουν την ορθή επικοινωνία σε βασικό μοχλό και μοναδικό εργαλείο ουσιαστικής ανάπτυξης».

Κυρία σημεία της ομιλίας του μεταξύ άλλων ήταν :

•         Η επιχειρησιακή αξία των εννοιών της Περιβαλλοντικής διαχείρισης της ποιότητας και της ασφάλειας στην εργασία στη βιομηχανία των υδρογονανθράκων

•         Η ορθή επικοινωνία ως κρίσιμο συστατικό της επιτυχίας της Περιβαλλοντικής διαχείρισης της ποιότητας και της ασφάλειας στην εργασία

•         Εσωτερική VS εξωτερική επικοινωνία (εργαζόμενοι & μέτοχοι VS stakeholders)

•         Οι επικοινωνιακοί μηχανισμοί που επηρεάζουν τα αναπτυξιακά πλάνα των επιχειρήσεων

•         Αποκόμιση Υπεραξίας μέσω της ορθής επικοινωνίας.

 

Hκα. Λένα Μαμιδάκη μεταξύ άλλων σχολίασε: «Τι κάνει μία πετρελαιοεταιρεία που διαθέτει ένα «κακό» για το περιβάλλον προϊόν; Μετά από 42 χρόνια δραστηριότητας στην εμπορία καυσίμων συνεχίζει τη δυναμική πορεία της έχοντας ωστόσο θέσει ως στόχο εδώ και λίγα χρόνια να γίνει όσο γίνεται πιο φιλική η λειτουργία της επιχείρησης προς το περιβάλλον. Για το σκοπό αυτό έχει ξεκινήσει σειρά προγραμμάτων, μέτρων και δράσεων που θα της επιτρέψουν να «κατακτήσει» το στόχο αυτό.»

 

Oκαθ. Παναγιώτης Χριστοδουλάκης, Πρόεδρος – ΠΑΚΟΕ στην ομιλία του με θέμα « Εταιρική κοινωνική ευθύνη, περιβάλλον και καταναλωτής» σχολίασε τα εξής: «Εδώ και δύο περίπου δεκαετίες ο «όρος» εταιρική κοινωνική ευθύνη έχει εδραιωθεί και έχει σε πολλές περιπτώσεις  αποδώσει αρκετά. Επειδή πολλές δράσεις που αγγίζουν τον κοινωνικό ιστό μιας ανθρώπινης κοινότητας, αναφέρονται κυρίως στα ανθρωπογενή οικοσυστήματα  και συγκεκριμένα στην αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος (νερά, σκουπίδια, απόβλητα κα) και της κοινωνικής ζωής των συμπολιτών μας, είναι ευκαιρία να δούμε κατά πόσο ένας καταναλωτής που συμμετέχει σε τέτοιου περιεχομένου δράσεις, είναι ευαισθητοποιημένος ή κατευθυνόμενος.

            Η «ενέργεια» είναι μία παράμετρος που ανάλογα με την έκφραση της, μπορεί να αποτελέσει και να εξασφαλίσει για πολλές επιχειρήσεις την «κοινωνική»  ριτσέτα του εθελοντισμού.

            Με αυτά τα λίγα θα προσπαθήσουμε στο ακροατήριο να τονίσουμε την επίδραση του όρου «ενέργεια» στον καταναλωτή και στο περιβάλλον».

 

Οκ. Αλέξανδρος Σαμαράς, Aρχιτέκτονας – Σαμαράς Αλέξανδρος & Συνεργάτες ΑΕ μιλώντας για τη Βιώσιμη Αρχιτεκτονική σχολίασε τα εξής: «Τα έργα των αρχιτεκτόνων πρέπει να είναι σχεδιασμένα και κατασκευασμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να έχουν «ενσωματωμένα» στοιχεία που διασφαλίζουν τη δική τους «αειφορία» στο χρόνο ζωής τους, αλλά και συμβολή στην ανθεκτική, διατηρήσιμη ποιότητα του περιβάλλοντος, εν τέλει στην ποιότητα ζωής για τους χρήστες του κάθε έργου. Η λειτουργία «Βιώσιμης Αρχιτεκτονικής» – βασισμένης στις αρχές μιας πολυδιάστατης Αρχιτεκτονικής Κοινωνικής Ευθύνης – πρέπει να εστιάζεται κυρίως στην επίτευξη / διατήρηση της ποιότητας του παραγομένου προϊόντος, οργανικά ενταγμένου στην κοινωνία».

 

Η Δρ. Γιώτα Πάστρα, Εντεταλμένη Επίκουρη Καθηγήτρια Λογιστικής και Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Ευθύνης –ALBAGraduateBusinessSchoolattheAmericanCollegeofGreeceμίλησε για τις πρακτικές απολογισμού ΕΚΕ. Στην ομιλία της δήλωσε τα εξής: «Οι κοινωνικοί απολογισμοί βοηθούν τις εταιρίες να επικοινωνούν με τους συμμέτοχους και να διευρύνουν το βαθμό λογοδοσίας (accountability) των εταιριών απέναντι στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.  Ποιες είναι όμως μερικές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στη δημιουργία των κοινωνικών απολογισμών;

1)            Η ύπαρξη διαφόρων πλαισίων και προτύπων σύνταξης των απολογισμών εισάγει έναν βαθμό πολυπλοκότητας τόσο στη δομή, όσο και στο βαθμό πληροφορίας που χρειάζεται να συμπεριληφθεί. 

2)            Η πληθώρα ορισμών ΕΚΕ, τρόπων μέτρησης της απόδοσης της ΕΚΕ, καθώς και σύνταξης των απολογισμών δημιουργούν αβεβαιότητα για την κατάλληλη μορφή του κοινωνικού απολογισμού.

3)            Το κόστος δημιουργίας κοινωνικού απολογισμού είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει τη συχνότητα και την ποιότητα του απολογισμού. 

4)            Ο συγκερασμός των δραστηριοτήτων ΕΚΕ με την συνολική στρατηγική και καθημερινή λειτουργία της εταιρίας είναι μια ακόμα πρόκληση για πολλές εταιρίες και για τη δημιουργία ενός λειτουργικού και ακριβή κοινωνικού απολογισμού».   

 

Ο κ. Κωνσταντίνος Μπακούρης, Πρόεδρος – ΜΚΟ «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς» στην ομιλία του σχολίασε τα εξής: «Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση της ευαισθητοποίησης της κοινωνίας σε ό,τι αφορά υποθέσεις διαφθοράς. Οι έρευνες της Διεθνούς Διαφάνειας-Ελλάδος δείχνουν ότι μεγάλο μέρος της αίσθησης της διαφθοράς, πέραν του δημοσίου, εντοπίζεται και στον ιδιωτικό τομέα. Ο επιχειρηματικός τομέας, τα χρόνια που έρχονται, θα κληθεί να παράγει το μεγαλύτερο μερίδιο του πλούτου και να επωμιστεί το βάρος της εξόδου της εθνικής οικονομίας από την ύφεση. Προκειμένου η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα να ανταπεξέλθει στο έργο αυτό, πρέπει να καταρρίψει κάθε πτυχή δαιμονοποίησής της και να ανακτήσει τη χαμένη αξιοπιστία της. Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί το ιδανικό εργαλείο για την επίτευξη του σκοπού αυτού».

 

Στη θεματικη ενοτητα «Διαχείριση & Προστασία Υδάτινων Πόρων», συμμετείχαν :

Ο κ.Νικόλαος Μπάρδης, Διευθύνων Σύμβουλος – ΕΥΔΑΠ και η κα. Γεωργία Λασανιάνου,  Διευθύντρια Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων CocaCola 3E

Ο κ.Νικόλαος Μπάρδης, Διευθύνων Σύμβουλος – ΕΥΔΑΠ στην ομιλία του με θέμα «’Ορθολογική Διαχείριση υδατικών πόρων στην Ελλάδα» σχολίασε μεταξύ άλλων τα εξής: «Η ολοκληρωμένη διαχείριση των υδατικών πόρων στην Ελλάδα αποτελεί ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα περιβαλλοντικού και αναπτυξιακού ενδιαφέροντος στη χώρα μας. Σήμερα, ο κατακερματισμός της διαχείρισης όχι μόνο δεν εξασφαλίζει την αειφορία του πόρου, αλλά αντίθετα αποτελεί μια πολυδάπανη διαδικασία χωρίς πραγματικά αποτελέσματα στην ποιότητα και την ποσότητα που απολαμβάνει ο καταναλωτής στη βρύση του.  Νέα δεδομένα όπως η ανάγκη ανάπτυξης τόσο των τοπικών οικονομιών όσο και της εθνικής οικονομίας γενικότερα, έρχονται να προστεθούν στην εξίσωση για την αποτελεσματική και βιώσιμη διαχείριση του πλέον πολυτιμότερου φυσικού πόρου, του νερού, καθιστώντας την ορθολογική διαχείρισή του μονόδρομο».

Η κα Ιωάννα Καρυοφύλλη, Γενική Γραμματέας του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» στην ομιλία της με θέμα «ΕΚΕ: Ο δρόμος προς την ανάπτυξη με νέα νοοτροπία» σχολίασε τα εξής: Πρέπει να κατανοήσουμε, ότι η ΕΚΕ είναι πρώτα και πάνω απ’ όλα φιλοσοφία ζωής, τρόπος δράσης και συμπεριφοράς. Θεμέλιά της είναι η δέσμευση και ο εθελοντισμός,  που δεν κοστίζουν, αλλά και η αλληλεγγύη, που είναι ανταποδοτική. Τρόπος επίτευξης είναι η επένδυση μέρους του παραγόμενου πλούτου στις κοινωνίες από τις οποίες δημιουργούνται τα κέρδη. Η ΕΚΕ είναι πριν απ’ όλα προσωπική δέσμευση, εταιρική φιλοσοφία και τρόπος κοινωνικής και οικονομικής δράσης, μέσω ποιοτικής ανάπτυξης».

Ο κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, Πρόεδρος  – Το Χαμόγελο του Παιδιού και η κα. Τζένη Βαρβαγιάννη, Υπεύθυνη Εξεύρεσης Πόρων, Επικοινωνίας & Εθελοντισμού – Το Χαμόγελο του Παιδιού μίλησαν για : «Οικονομική Κρίση. Κρίση Αξιών. Ευκαιρία για Ενδυνάμωση CorporateEquity».Όπως τόνισε η κα Βαρβαγιάννη: «Οι ειδικοί συμφωνούν ότι η τωρινή οικονομική κρίση είναι η μεγαλύτερη μετά τον 2ο Π.Π., παγκόσμια & συστημική. Πρόκειται βαθύτερα για μια Κρίση Αξιών, και ως τέτοια οι πολίτες/καταναλωτές την χαρακτηρίζουν.

Απομυθοποιούν παλαιότερα επουσιώδη «σύμβολα» & επικεντρώνονται σε ουσιαστικότερες ανάγκες και αξίες.

Η Κρίση αυτή έχει καταστροφικές συνέπειες για τους οικονομικά & κοινωνικά αδύναμους: χώρες, επιχειρήσεις, οικογένειες, άτομα. Ως αποτέλεσμα αυξάνει η πίεση προς «Το Χαμόγελο του Παιδιού» να προσφέρει πολλά περισσότερα σε πολύ περισσότερους και μάλιστα στους πιο αδύναμους: τα χιλιάδες παιδιά στην Ελλάδα που βρίσκονται σε οικονομικό/κοινωνικό/ψυχικό & σωματικό κίνδυνο.

Εταιρίες οι οποίες έχουν την ΕΚΕ στο DNA της κουλτούρας τους  & την εφαρμόζουν με συνέπεια στρατηγικά,  ενισχύουν το Corporate Equity & Value, στηρίζοντας Οργανισμούς όπως «Το Χαμόγελο του Παιδιού», προσφέροντας παράλληλα σημαντικό κοινωνικό έργο, το οποίο η κοινωνία αποτιμά θετικά.

Για εμάς, δεν είναι απλά οικονομικοί υποστηρικτές μας, αλλά Ενεργοί Συμμέτοχοι σε κάθε δράση, σε όλο το φάσμα του πολύπλευρου έργου μας»

 

.Η κα. Μπέττυ Τσακαρέστου, Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού –  Πάντειο Πανεπιστήμιο παρουσίασε το θέμα: «ΕΚΕ & Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης».

Ο κ. Αλέξανδρος Οικονόμου, Επιστ. Υπεύθυνος  – Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. “ΕΔΡΑ” – (Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων) μίλησε για : «Αλληλέγγυα Οικονομία & Κοινωνικές Δομές: Η περίπτωση του Κοινωνικού Παντοπωλείου». Στην ομιλία του τόνισε τα εξής: «Προτεραιότητα έχουν οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Αυτή είναι η κεντρική ιδέα της Αλληλέγγυας Οικονομίας, των οικονομικών δραστηριοτήτων που εκπονούνται με κοινωνικούς σκοπούς και στόχους, όπως την εξυπηρέτηση του συλλογικού πολυεπίπεδου κοινωνικού οφέλους. Ζητούμενο αποτελεί η εφαρμογή νέων τρόπων καταπολέμησης των διακρίσεων και της ανισότητας στον τομέα της απασχόλησης και η αντικατάσταση της παραδοσιακής «φιλανθρωπίας» με δημιουργική, ουσιαστική και ζωντανή ή πράσινη απασχόληση σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Μία τέτοια νέα μορφή οικονομίας, το «Κοινωνικό Παντοπωλείο», προωθεί την κοινωνική συνοχή παρακινώντας τους πολίτες να στηρίξουν ενεργά τη λειτουργία του, δρώντας «διαφορετικά».

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

Το Συνέδριο διοργανώθηκε από την Capital Link, εταιρία συμβούλων Επενδυτικής Επικοινωνίας και Επενδυτικών Σχέσεων με έδρα τη Νέα Υόρκη και γραφεία στο Λονδίνο και Αθήνα όπως περιγράφεται στο συνημμένο προφίλ.

 

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

Ελληνο- Γαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο

 

ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

ΔΕΣΦΑ Α.Ε, Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε , Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

 

ΧΟΡΗΓΟΙ

Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε., Αλέξανδρος Κ. Σαμαράς & Συνεργάτες Αρχιτέκτονες, Μηχανικοί, Σύμβουλοι έργων Α.Ε., Βιολογικά Κυριακίδης, Coca-Cola Τρία Έψιλον ,ΔΕΠΑ Α.Ε., Δηµόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισµού Α.Ε., Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος”, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, ΕΥΔΑΠ – Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης της Πρωτεύουσας, MAMIDOIL JETOIL A.E., OTE A.E. – COSMOTE A.E. ,S & B Bιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε

 

ΧΟΡΗΓΟΣ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ

Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε

 

ΧΟΡΗΓΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ

Hilton Αθηνών

 

ΧΟΡΗΓΟΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Petas.gr

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

Αγροτική Τράπεζα, Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, Με αγάπη

 

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

City Press – Free Sunday, Financial Mirror, International Herald Tribune (IHT)-Kathimerini English Edition

 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

e-na.com, energia.gr, epixeiro.gr, sofokleousin.gr

 

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

SBC Business Channel

 

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ ΦΟΡΕΙΣ – ΜΚΟ

 

ActionAid

ALMA ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

ANIMAL ACTION

ECOWEEK

ENOW-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ

FAIR TRADE HELLAS

LIONS CLUB ΑΘΗΝΩΝ-ΚΕΝΤΡΟ

MEDASSET-ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΧΕΛΩΝΩΝ

MOm, ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΦΩΚΙΑΣ

PRAKSIS

SILVA / HORSE ART

ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ-ΟΜΙΛΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΑΜΚΕ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ “ΑΘΗΝΑ”

ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΟΝΕΤΙΚΗ ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΕΛΛΑΣ “ΑΓΑΠΑΝ“

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ

“ΑΠΟΣΤΟΛΗ” ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΡΧΕΛΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΧΕΛΩΝΑΣ

ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 

ΔΡΩ (Αστικη Εταιρία Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα για την Αναπτυξη της Ποιότητας Ζωής των Εμποδιζόμενων Ατόμων)

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ

ΕΛΕΠΑΠ

ΕΛΙΞ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ “ΠΛΕΙΑΔΕΣ “

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΖΩΔΟΥΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΕΩΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΣΚΙ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΓΡΙΩΝ ΖΩΩΝ -ΕΚΠΑΖ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ (ΕΣΠ)

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΩΤΗΤΩΝ Victor Artant-ΝΙΚΗ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ

ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ “ ΕΛΙΖΑ“

ΕΥΡΩ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (EAWC)

ΙΔΡΥΜΑ ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ “ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ”

Κ.Η.Φ.Α.Π. – ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΥΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ Ν.ΧΑΝΙΩΝ «Η Μεγαλόχαρη»

ΚΑΛΛΙΣΤΩ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗ ΦΥΣΗ

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΜΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ

ΚΕΑΝ – ΚΥΤΤΑΡΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΩΝ ΝΕΩΝ

ΚΕΝΤΡΟ ΒΡΕΦΩΝ “Η ΜΗΤΕΡΑ”

ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ”Η ΧΑΡΑ”

ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΩΝ ΡΙΖΕΣ ΜΚΟ

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ

ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ)

ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ

ΚΕΦΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΙΑΤΡΩΝ

ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ “ΕΔΡΑ”

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ «Ευ Ζην»

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΜΚΟ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ “ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ”

ΜΕΡΙΜΝΑ

ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS ΕΛΛΑΔΟΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ»

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ (ΠΑΚΟΕ)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΑΣΤΟΥ “Άλμα Ζωής”

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΠΗΡΩΝ

ΠΕΣΠΑ – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΠΑΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ

ΠΕΨΑΕΕ (ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ)

Σ.Κ.Ε.Π. – ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ

ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΜΕΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΑΣΤΟΥ “Άλμα Ζωής”

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΓΕΝΝΗΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ – Η ΑΓΚΑΛΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (Σ.Θ.Ι.Ε.)

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕΛΩΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΨΩΡΙΑΣΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ “Καλυψώ”

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

ΦΑΡΟΣ ΤΥΦΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ “ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ `

ΦΙΛΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ & ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ

ΦΡΟΝΤΙΔΑ  ( ΞΕΝΩΝΑΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ & ΜΗΤΕΡΩΝ )

ΨΥΧΟΓΗΡΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

2470 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΡΟΤΑΡΥ

 

ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Όλο το υλικό του Συνεδρίου είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της Capital Link, στην ηλεκτρονική διεύθυνση:www.csringreece.gr/forum

 

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ CAPITALLINK

 

Με έδρα τη Νέα Υόρκη και παρουσία στο Λονδίνο και την Αθήνα, η Capital Link δραστηριοποιείται από το 1995 στον τομέα των Επενδυτικών Σχέσεων και Επικοινωνίας (Investor Relations & Financial Communication). Οι δραστηριότητές της επικεντρώνονται σε τρεις κυρίως τομείς. 1) Προώθηση εταιριών σε στρατηγικούς και θεσμικούς επενδυτές, τραπεζίτες, αναλυτές και οικονομικά ΜΜΕ στην Ευρώπη και Αμερική, 2) Αμερικανικά Εμπορεύσιμα Αμοιβαία Κεφάλαια (Closed End Funds) και Διαπραγματεύσιμα Αμοιβαία Κεφάλαια (ETFs) καθώς και 3) Εισηγμένες Ναυτιλιακές εταιρίες. Οι υπηρεσίες της Capital Link συνδυάζουν Επενδυτικές Σχέσεις, IT και χρηματοοικονομικά ΜΜΕ σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών με στόχο την μεγιστοποίηση της προβολής και αναγνωρισιμότητας των εταιριών στη διεθνή επενδυτική κοινότητα.   (www.capitallink.com)

 

Η Capital Link συνεργάζεται στενά με τα τρία κύρια Αμερικανικά Χρηματιστήρια (New York Stock Exchange, American Stock Exchange και Nasdaq), το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, το Χρηματιστήριο Αθηνών καθώς και µε πολλές εταιρίες από την Ελλάδα, την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τη Χιλή. Η Capital Link έχει ηγετική θέση διεθνώς στον τομέα των  Investor Relations όσον αφορά  τη ναυτιλία συνεργαζόμενη με 25 ναυτιλιακές εταιρίες εισηγμένες στα τρία Αμερικανικά Χρηματιστήρια, καθώς και τα Χρηματιστήρια του Λονδίνου και Μιλάνου. Διατηρεί εξειδικευμένη ιστοσελίδα  ναυτιλίας με πληροφορίες για το σύνολο των ναυτιλιακών εισηγμένων εταιριών σε Αμερική και Αγγλία (www.capitallinkshipping.com).  Επίσης διοργανώνει ετησίως μία σειρά Επενδυτικών Συνεδρίων στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και την Αθήνα που αφορούν τους κύριους τομείς της δραστηριότητάς της (www.capitallink.com) και έχει θεσπίσει σειρά ναυτιλιακών χρηματιστηριακών δεικτών (www.maritimeindices.com)

 

Από τον Ιανουάριο του 2011,η Capital Link επέκτεινε τις δραστηριότητες της στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, δημιουργώντας το portal www.csringreece.gr , μία πρωτοποριακή ιστοσελίδα η οποία  γεφυρώνει την επικοινωνία μεταξύ των εταιριών και των φορέων που εκπροσωπούν τη Κοινωνία, αποτελεί μία συγκεντρωτική πηγή ενημέρωσης όλων των νέων που αφορούν στο χώρο της ΕΚΕ και δίνει βήμα και φωνή σε Συλλόγους από όλη την Ελλάδα.

Τον Ιούνιο 2011 διοργανώθηκε το 1ο Ετήσιο Συνέδριο ΕΚΕ – «ΣΤΗΡΙΖΩ» με θέμα « H Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη – Γέφυρα Επικοινωνίας μεταξύ των Επιχειρήσεων και της Κοινωνίας»  με σκοπό την οικοδόμηση ουσιαστικών σχέσεων μεταξύ των δύο.

 

Παράλληλα, η Capital Link δημιούργησε το αγγλικό portal www.maritimecsr.com το οποίο παρουσιάζει τις ενέργειες καθώς και τους κανονισμούς ΕΚΕ που ισχύουν στο χώρο της Ναυτιλίας σε διεθνές επίπεδο με σκοπό να λειτουργήσει ως συγκεντρωτική πηγή ενημέρωσης και πληροφοριών για τα θέματα της ΕΚΕ σ ένα ευρύ κοινό που περιλαμβάνει κυβερνητικά στελέχη, μη κυβερνητικούς οργανισμούς, τις ενώσεις του κλάδου, την επενδυτική κοινότητα κα. Επιπλέον η Capital Link  διοργάνωσε στο Λονδίνο, τον Οκτώβριο 2011, το 1ο Ετήσιο Ναυτιλιακό και Offshore Συνέδριο με θέμα « η ΕΚΕ ως Ανταγωνιστικό Πλεονέκτημα – Γεφυρώνοντας τη Βιομηχανία, το Περιβάλλον και την Κοινωνία» με συμμετοχή μεγάλων εταιριών και φορέων του κλάδου διεθνώς. Το επόμενο Συνέδριο στο Λονδίνο έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο του 2012.