Με αυτό το μήνυμα, αφιερωμένο στην Ημέρα .. της Καρδιάς, την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου,  η Olympic σε συνεργασία με τον Όμιλο ΥΓΕΙΑ παρέχουν στους 10.000 επιβάτες όλων των πτήσεων, εσωτερικού και εξωτερικού της Olympic Air την Κυριακή 14.02.2010, τη δυνατότητα ενός (1) ΔΩΡΕΑΝ προληπτικού καρδιολογικού ελέγχου (καρδιολογική εξέταση & ηλεκτροκαρδιογράφημα).Η παροχή ισχύει μέχρι 28 Φεβρουαρίου και θα πραγματοποιείται κατόπιν ραντεβού στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ και το συνεργαζόμενο Πολυϊατρείο ΛητωLab στον Πειραιά. Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν από σχετικό έντυπο που θα διανεμηθεί την Κυριακή 14.02.2010 κατά τη διάρκεια των πτήσεων. Επίσης, την ίδια ημέρα θα διανεμηθούν σε όλους τους επιβάτες δωρεάν αγχολυτικές …καρδιές

.

Το μήνυμα της ημέρας είναι: Άκου … την καρδιά σου και ο σκοπός είναι να συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση του κοινού στη σημασία του προληπτικού καρδιολογικού ελέγχου.

Τα νοσήματα της καρδιάς αποδεικνύονται «ρυθμιστές» της υγείας των ανθρώπων.
Η πρόληψη των καρδιοπαθειών, που ευθύνονται για περίπου 4 στους 10 θανάτους που καταγράφονται παγκοσμίως, αποτελεί την πλέον αποτελεσματική ασπίδα προστασίας του πληθυσμού.

 

Για παράδειγμα, η στεφανιαία νόσος (έµφραγµα µυοκαρδίου), που είναι σήμερα μία από τις συχνότερες αιτίες θανάτου, οφείλεται σε σημαντικό ποσοστό σε παράγοντες που – στην πλειονότητά τους – μπορούν να προληφθούν, όπως άγχος, διατροφικές συνήθειες, κάπνισμα, καθιστική ζωή, παχυσαρκία, αρτηριακή πίεση, σακχαρώδης διαβήτης, υψηλές τιμές χοληστερόλης και κληρονομικότητα.

Για το λόγο αυτό, ο προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος είναι ιδιαίτερα σημαντικός, όχι μόνο για τη στεφανιαία νόσο, αλλά και για άλλες παθήσεις που μπορούν να αντιμετωπιστούν επιτυχώς, εάν διαγνωστούν έγκαιρα.

#########