Ενεργή ήταν η συμμετοχή της Τράπεζας Φύλαξης Βλαστικών Κυττάρων CryoSave στο 11ο Πανελλήνιο Γυναικολογικό Συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα, με stand και με διάλεξη που είχε θέμα: «Μεσεγχυματικά βλαστικά κύτταρα από πλακουντιακές πηγές – Πλεονεκτήματα για την Αναγεννητική Ιατρική» και ομιλητή τον Καθ. Αναγεννητικής Ιατρικής και Πρόεδρο του μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Novus Sanguis κo Colin McGuckin.

Συντονιστής στην ομιλία ήταν ο Καθηγητής Γυναικολογίας και Πρόεδρος του Συνεδρίου κος Αντσακλής.

O καθηγητής McGuckin δήλωσε χαρακτηριστικά μετά τη διάλεξη: «Η απουσία αίματος ομφαλίου λώρου στις τράπεζες αίματος συνεπάγεται απουσία θεραπειών, πιο μακρόχρονες και ακριβές συμβατικές θεραπείες υποστήριξης και τελικά αυξημένη θνησιμότητα. Επιπλέον, το δυναμικό των ιστών πλακούντα και ομφαλίου λώρου σημαίνει ότι πρέπει πλέον να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τη φύλαξη άλλων προϊόντων της σύλληψης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι την διάλεξη παρακολούθησαν πάνω από 200 γυναικολόγοι, γεγονός που δείχνει το τεράστιο ενδιαφέρον των γυναικολόγων για τα βλαστικά κύτταρα ενώ το stand της CryoSave επισκέφτηκαν περισσότεροι από 1000 συμμετέχοντες στο Συνέδριο.

NOVUS SANGUIS, www.novussanguis.org

O Novus Sanguis είναι ένας μη κερδοσκοπικός Οργανισμός, που ερευνά τις χρήσεις των βλαστικών κυττάρων. Βασικός σκοπός του Novus Sanguis αποτελεί η εύρεση βιοτεχνολογικών, φαρμακευτικών και θεραπευτικών εφαρμογών μέσω της έρευνας και χρήσης των ομφαλοπλακουντιακών βλαστικών κυττάρων και των ενήλικων βλαστικών κυττάρων.

H έναρξη λειτουργίας του Οργανισμού ανακοινώθηκε κατά την διάρκεια σχετικής εκδήλωσης στην οποία παρευρέθηκε ο HansGert Pöttering, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η εκδήλωση τελούσε υπό την Αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποστηριζόταν από το Γαλλικό Υπουργείο Έρευνας.

CRYO-SAVE, www.cryo-save.com

Η Cryo-Save αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη Τράπεζα βλαστικών κυττάρων στην Ευρώπη, διατηρώντας πάνω από 100.000 αποθηκευμένα δείγματα. Με έδρα την Ολλανδία, η Cryo-Save διεξάγει θεμελιώδους σημασίας έρευνα στον τομέα των τεχνικών κρυοσυντήρησης των βλαστικών κυττάρων, σε συνεργασία με πέντε ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, καθώς και με το Ινστιτούτο Βιοϊατρικής Μηχανικής Fraunhofer (IBMT). Επίσης, συμμετέχει στο επιχορηγούμενο από την ΕΕ πρόγραμμα CRYSTAL. Οι υπηρεσίες αποθήκευσης βλαστικών κυττάρων της Cryo-Save είναι διαθέσιμες σε 38 χώρες, σε τρεις ηπείρους (Ευρώπη, Ασία και Αφρική).

Η εταιρία διαθέτει μια υβριδικού χαρακτήρα τράπεζα φύλαξης βλαστικών κυττάρων στην Ιταλία και θα αρχίσει να παρέχει την υπηρεσία αυτή και σε άλλες χώρες έπειτα από την εξασφάλιση των σχετικών αδειών λειτουργίας.

Η Cryo-Save επικεντρώνεται στη συλλογή και αποθήκευση των ενήλικων βλαστικών κυττάρων που προέρχονται από το αίμα και τον ιστό του ομφαλίου λώρου.

Ο Όμιλος ουδέποτε έχει επιδιώξει, ούτε προτίθεται να ασχοληθεί με την αποθήκευση ή τον πολλαπλασιασμό των εμβρυικών βλαστικών κυττάρων.

912/8/15.06.2009

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Cryo Save,

κο Κώστα Σκούρτη, τηλ. 210 6899200, κιν: 6979 554997

Email: kostas.shkurtis@cryosave.com

#########