Σε μια εποχή όπου το κίνημα #MeToo αναδεικνύει όλα τα προβλήματα της βίας και της κακομεταχείρισης των γυναικών στην εργασία και στο σπίτι,  προβλήματα που εντάθηκαν σημαντικά κατά τη διάρκεια των lockdowns λόγω της πανδημίας, είναι ιδιαίτερα σημαντικές οι πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν τον ρόλο των γυναικών στη κοινωνία.

Σε μια τέτοια πρωτοβουλία προχώρησε και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών – Π.Σ.Φ. ΝΠΔΔ, για να τιμήσει τη Διεθνή Ημέρα Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη, μια ημέρα ευαισθητοποίησης που τιμάται κάθε χρόνο στις 11 Φεβρουαρίου, για να «επισημάνει πως η γεφύρωση του χάσματος των φύλων στην επιστήμη είναι ζωτικής σημασίας».

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, σήμερα, λιγότερο από το 30% των ερευνητών παγκοσμίως είναι γυναίκες, συμπληρώνοντας ταυτόχρονα ότι η γεφύρωση του χάσματος των φύλων στην επιστήμη είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη της αειφόρου ανάπτυξης και την εκπλήρωση της υπόσχεσης της Ατζέντας του 2030, “να μην μείνει κανείς πίσω”. Ο κόσμος χρειάζεται την επιστήμη και η επιστήμη τις γυναίκες

Το Περιφερειακό Τμήμα Αττικής του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, για να τιμήσει την Διεθνή Ημέρα Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη, παρουσιάζει δύο σύντομες ιστορίες για τη ζωή και το έργο της κας Σακελάρη, Καθηγήτριας Φυσικοθεραπείας και της κας Μπακαλίδου, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Φυσικοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, ευελπιστώντας ότι η παρουσίαση αυτή θα αποτελέσει κίνητρο για τις νέες και παλαιότερες συναδέλφους να συνεχίσουν να προσπαθούν για την εξέλιξη τους, αλλά και την εξέλιξη του κλάδου μας.

Η πρόεδρος του Π.Τ. Αττικής του Π.Σ.Φ., Έφη Χάλαρη, δήλωσε σχετικά: «Όλες οι φυσικοθεραπεύτριες, ως Επιστήμονες  Υγείας, βρισκόμαστε καθημερινά δίπλα στον άνθρωπο, εφαρμόζοντας και προάγοντας την Φυσικοθεραπεία. Η μέρα αυτή όμως, είναι αφιερωμένη στις γυναίκες επιστήμονες, που ασχολούνται με την έρευνα και την καινοτομία και με το παράδειγμα τους, μας δείχνουν τον δρόμο για ενεργή συμμετοχή  στην διαρκή εξέλιξη της επιστήμης της Φυσικοθεραπείας.»

 

 

#########