Η Roche Diagnostics (Hellas) τιμήθηκε με το Βραβείο Prix Galien Greece 2013 Καλύτερου Διαγνωστικού Εργαλείου για το cobas® HPV Test, ένα μοναδικό διαγνωστικό τεστ με CE-IVD σήμανση & FDA έγκριση, που διασφαλίζει τον εντοπισμό του κινδύνου για την ανάπτυξη καρκίνου του τραχήλου της μήτρας ακόμη και από την πρώτη εξέταση.Τα βραβεία Prix Galien, που πραγματοποιούνται για πρώτη φορά φέτος στην Ελλάδα, χαρακτηρίζονται από την επιστημονική κοινότητα ως εφάμιλλα των Βραβείων Νόμπελ, καθώς αναγνωρίζουν και επιβραβεύουν εξαιρετικά φαρμακευτικά επιτεύγματα που οδηγούν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής

ή σώζουν ζωές, μέσω της ανάπτυξης καινοτόμων σκευασμάτων και διαγνωστικών εργαλείων.

 

«Η βράβευση του cobas® HPV Test είναι μεγάλη τιμή για εμάς, ειδικά καθώς προέρχεται από τον πλέον αναγνωρισμένο θεσμό βράβευσης της παγκόσμιας φαρμακευτικής βιομηχανίας. Το καινοτόμο αυτό τεστ αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο ειδικά στην παρούσα συγκυρία στη μάχη κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Η ιατρική επιστήμη πλέον βασίζεται σε αποδείξεις. Σημαντικές παγκόσμιες μελέτες έχουν αποδείξει ότι 1 στις 10 γυναίκες που έκαναν ΠΑΠ τεστ με φυσιολογικό αποτέλεσμα, είχαν ήδη ένδειξη προκαρκινικών βλαβών και ανέπτυξαν τελικά καρκίνο τραχήλου μήτρας.  Ωστόσο, ακόμα και χώρες με πλήρη προγράμματα πληθυσμιακού ελέγχου με ΠΑΠ τεστ εδώ και μία εικοσαετία δεν μπορούν να εξαλείψουν τη νόσο. Το cobas® HPV Test έρχεται να καλύψει αυτά τα κενά και να βοηθήσει στη χάραξη νέων στρατηγικών προληπτικού ελέγχου ενάντια στον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, που θα επιτρέπουν στους γιατρούς να αντιμετωπίζουν καλύτερα τις ασθενείς τους και θα μειώνουν την οικονομική επιβάρυνση του Συστήματος Υγείας», δήλωσε η Δρ. Δέσποινα Μακρή, Επικεφαλής Τμήματος Μοριακής Διάγνωσης, Ιστολογικής Διάγνωσης και Εφαρμοσμένης Έρευνας της Roche Diagnostics (Hellas).

 

cobas®HPVTest

Η Roche Molecular Diagnostics πρωτοπόρος εδώ και χρόνια στον χώρο της Μοριακής Διάγνωσης ανέπτυξε το cobas® HPV Test για την πρόληψη του καρκίνου τραχήλου της μήτρας λαμβάνοντας υπόψη της, τα χαρακτηριστικά της νόσου, τις τρέχουσες αλλά και μελλοντικές ανάγκες, τις ιδιαιτερότητες και περιορισμούς των ήδη υπαρχουσών μεθόδων πρόληψης.

 

Το cobas® HPV Test, τεχνολογίας Real-Time PCR, είναι το μοναδικό διαγνωστικό τεστ με CE-IVD σήμανση & FDA έγκριση που δύναται να ανιχνεύσει τους 14 τύπους υψηλού κινδύνου (HR) (16, 18, 31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 56, 58, 59, 66 και 68) του HPV ενώ προσδιορίζει ειδικά τους τύπους 16 και 18 στην ίδια ανάλυση. Επίσης είναι το μοναδικό προς το παρόν διαγνωστικό τεστ στην Ευρώπη με τα παραπάνω χαρακτηριστικά και ένδειξη για χρήση  ως «πρωταρχικό» τεστ μαζικού πληθυσμιακού ελέγχου.

 

#########