Ο χειμώνας είναι η εποχή που κάνουν την εμφάνισή τους πολλών ειδών ιώσεις και κρυολογήματα. Οι εποχικές αυτές παθήσεις συνήθως εξαπλώνονται μέσω σωματιδίων που αιωρούνται στον αέρα και μπορεί να εξαπλωθούν με το βήχα και το φτέρνισμα.

Αυτά τα σωματίδια είτε τα εισπνέουμε άμεσα, σε περίπτωση στενής επαφής, είτε μεταφέρονται από τα χέρια μας στις επιφάνειες και μεταδίδονται περαιτέρω.Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελετών που έχει διεξάγει το Συμβούλιο Υγιεινής (Hygiene Council) με την υποστήριξη του Dettol, αποδεικνύεται ότι σημαντικοί παράγοντες στην εξάλειψη των εποχικών παθήσεων είναι το συστηματικό πλύσιμο των χεριών και η χρήση  αντισηπτικού χεριών.  
Σύμφωνα με το Συμβούλιο Υγιεινής, από τα μέσα του 20ου αιώνα η σημασία της βασικής υγιεινής στη δημόσια υγεία έχει μειωθεί σημαντικά κυρίως λόγω  της ανάπτυξης των εμβολίων και των αντιβιοτικών. Αυτή η  μειωμένη σημασία που δίνουμε  στην  υγιεινή είναι υπεύθυνη για την αύξηση της συχνότητας με την οποία εμφανίζονται λοιμώδεις νόσοι που παρατηρήθηκαν κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Το σπίτι και άλλοι εσωτερικοί  χώροι  είναι το πρωταρχικό σημείο μεταφοράς των δυνητικά επιβλαβών  μικροβίων,  καθώς προσφέρουν ευνοϊκές συνθήκες για την επιβίωσή τους.  Αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι σε αυτούς τους χώρους περνάμε τουλάχιστον το 50% της ζωής μας.
Παράλληλα, τα χέρια είναι η κύρια πηγή μετάδοσης των παθογόνων μικροβίων που προκαλούν δερματικές, αναπνευστικές αλλά και  γαστρεντερικές λοιμώξεις. Το συστηματικό πλύσιμο των χεριών για 15-60 δευτερόλεπτα είναι απαραίτητο για τη μείωση της συχνότητας εμφάνισης λοιμώξεων. Ωστόσο, επειδή αυτό δεν είναι πάντοτε εφικτό, θα πρέπει να γίνεται χρήση απολυμαντικού.  Σήμερα, τα απολυμαντικά  που έχουν βάση το οινόπνευμα έχουν ευρέως υιοθετηθεί ενώ θεωρούνται πιο  αποτελεσματικά αυτά που περιέχουν αλκοόλ σε συγκέντρωση  60-95%.
To Dettol υπενθυμίζει τους κανόνες καθαριότητας και υγιεινής σύμφωνα με τους ειδικούς:

Τακτικό και εκτενές πλύσιμο χεριών
 Χρήση αντισηπτικού χεριών όταν δεν είναι εφικτή η χρήση νερού και σαπουνιού
 Συχνό καθάρισμα και απολύμανση επιφανειών με τις οποίες έρχονται σε επαφή τα χέρια, όπως πόμολα, καζανάκια, τηλέφωνα και βρύσες
 Φτέρνισμα ή βήξιμο στην εσωτερική γωνία του αγκώνα (και όχι στην παλάμη)
 Απόρριψη χρησιμοποιημένων χαρτομάντιλων σε σακούλα
Dettol, αποστολή μας η υγιεινή καθαριότητα»
Με μια μεγάλη γκάμα προϊόντων, η σειρά Προσωπικής και Οικιακής Υγιεινής  Dettol είναι το No1  όνομα στην παγκόσμια αγορά απολυμαντικών και αντισηπτικών προϊόντων. Σε συνέχεια της πολύχρονης παρουσίας του γνωστού φαρμακευτικού αντισηπτικού/απολυμαντικού υγρού Dettol, δημιουργήθηκε μια νέα σειρά προϊόντων Dettol καθημερινής χρήσης, με σκοπό την ικανοποίηση των σύγχρονων και καθημερινών αναγκών για υγιεινή καθαριότητα και αντιβακτηριδιακή προστασία. Το Dettol προσφέρει κάθε μέρα 100% σιγουριά ενάντια στα μικρόβια σε κάθε απλή, καθημερινή δραστηριότητα και συμβάλλει στην αποτελεσματική πρόληψη διαφόρων επιδημιών, που αποτελούν στις μέρες μας σημείο αναφοράς και προβληματισμού των σύγχρονων, ευρωπαϊκών κοινωνιών. Τα προϊόντα Dettol είναι ιδιαιτέρως επιτυχημένα και έχουν κερδίσει την αποδοχή του ελληνικού κοινού.   
Λίγα λόγια για το Hygiene Council (Συμβούλιο Υγιεινής)
Πρόκειται για  μια πρωτοβουλία που συγκεντρώνει κορυφαίους διεθνείς εμπειρογνώμονες στον τομέα της μικροβιολογίας, ιολογίας, λοιμωδών νοσημάτων, της ανοσολογίας, και της δημόσιας υγείας για να διατυπώσει ρεαλιστικές και πρακτικές συστάσεις, για τη λήψη απλών μέτρων υγιεινής με σκοπό να βοηθήσει το ευρύ κοινό να βελτιώσει το επίπεδο υγιεινής στο σπίτι και την κοινότητα στην οποία ζει, συμβάλλοντας με τη σειρά του στην πρόληψη της εξάπλωσης όλων τα ειδών των λοιμώξεων.
Το Συμβούλιο Υγιεινής υποστηρίζεται από την ευγενική χορηγία του Dettol
Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Συμβουλίου Υγιεινής www.hygienecouncil.com

#########