Το χαμόγελό σας παίζει σημαντικό ρόλο στον τρόπο που αντιλαμβάνεστε τον εαυτό σας αλλά και στην εντύπωση που κάνετε γύρω σας.

 

Ερευνες έχουν δείξει οτι το χαμόγελό είναι αυτό που τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες βρίσκουν πιο γοητευτικό στους ανθρώπους.Εαν δεν είστε ευχαριστημένοι με το χαμόγελό σας ίσως έχει έρθει η ώρα να αποκτήσετε ένα καινούργιο πιο λευκό και λαμπερό χαμόγελό που σίγουρα θα ενισχύσει μια φθίνουσα κοινωνική ζωή και θα σας δώσει περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Εαν υπάρχουν χαρακτηριστικά που θα θέλετε να αλλάξετε στο χαμόγελό σας  είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα συστατικά του όμορφου χαμόγελου ώστε να συζητήσετε πιο συγκεκριμένα με τον οδόντιατρο σασ και να κάνετε ένα σχέδιο που να καλύπτει τους μακροπρόθεσμους στόχους σας.

Επίσης είναι σημαντικό να μάθετε όσο το δυνατόν περισσότερα  για τις εναλλακτικές θεραπείες πριν διαλέξετε τον οδοντίατρο στον οποιο θα εμπιστευθείτε την αλλαγή του χαμόγελού σας.Οι ενημερωμένοι ασθενείς έχουν περισσότερες πιθανότητες να επιτύχουν τα αποτελέσματα που επιζητούν.Νέα υλικά και τεχνικές κάνουν την βελτίωση του χαμόγελού σας πολυ πιο ευχάριστη και λιγότερο παρεμβατική υπόθεση.Οι επιλογές θεραπείας είναι πολύ περισσότερες.Κάντε μια ανοιχτή συζήτηση με τον οδοντίατρο σας και βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τις ανάγκες και τις προσδοκίες σας.

Να θυμάστε οτι οι άνθρωποι δεν σας κοιτάζουν πάντα απο μπροστά.Για αυτό είναι σημαντικό να αξιολογήσετε όλα τα σημεία που εκτίθονται και όχι μόνο αυτά που είναι περισσότερο εμφανή.Αν φαίνονται πολύ ή λίγο τα δόντια σας όταν χαμογελάτε, αν φαίνονται πολύ ή λίγο τα ούλα σας όταν χαμογελάτε ,αν σας φαίνονται τα δόντια σας πολύ μεγάλα ή πολυ μικρά ή αν είναι τα δόντια σας πολύ φαρδιά ή πολύ στενά ή αν ευχεστε τα δόντια σας να ήταν πιο λευκά οι όψεις ρητίνης είναι πολύ καλή επιλογή για σας.

Οι όψεις ρητίνης μπορούν να βελτιώσουν όχι μόνο το χρώμα αλλά και το μέγεθος  και το σχήμα των δοντιών σας για μια ολική αλλαγή.Είναι μια απο τις πιο συναρπαστικές τεχνικές της αισθητικής οδοντιατρικής και περιλαμβάνει την «δημιουργία» ενός καινούργιου δοντιού στο υπάρχον δόντι.Οι όψεις  ρητίνης μπορούν να καλύψουν πολλούς τύπους δυσχρωμιών και να δημιουργήσουν ένα φυσικό αποτέλεσμα ειδικά αν θέλετε μια λιγότερο ακριβή και επεμβατική επιλογή.Είναι σημαντικό ότι επιτυγχάνονται αποτελέσματα σε ένα ραντεβού, απαιτεί ελάχιστη αφαίρεση οδοντικής ουσίας,είναι ανώδυνη διαδικασία και επιδιορθώνεται άμεσα αν χρειαστεί.

Για να μπορεί το αποτέλεσμα να θεωρείται επιτυχημένο γίνετε ένα ολοκληρωμένο checkup όπου αξιολογούνται οι αλλαγές πιθανών κακότεχνων σφραγισμάτων-στεφανών και γίνεται ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης  όπου δίνονται αναλυτικά σε εκπαιδευτικό μοντέλο όλες οι οδηγίες που χρειάζεται κανείς προκειμένου να μπορεί να διατηρήσει το αποτέλεσμα του άρτιο όπως και την πρώτη μέρα.

Σμιλεύοντας το κάθε δόντι ξεχωριστά δημιουργόυμε αφενός το σχήμα που δείχνει αρμονικότερο στο πρόσωπο μας και αφετέρου δίνουμε καλύτερη στήριξη στα χείλια μας δείχνοντας πιο νέοι,πιο φρέσκοι.

Πολλές γυναίκες καταφεύγουν σε λύσεις με την χρήση ενέσιμων υλικών όμως σε πολλές περιπτώσεις το πρόβλημα θα λυνόνταν άν άλλαζε το σχήμα των δοντιων.Είναι αλήθεια πως με τα χρόνια τα δόντια φθείρονται και χάνουν το υψος  τους (ειδικά σε ανθρώπους με έντονο στρες) και μειώνετε η απόσταση μεταξύ μύτης και πηγουνιού ,με αποτέλεσμα το άτομο να δείχνει μεγαλύτερο απο την ηλικία του.

Οταν δημιουργείται ο κατάλληλος όγκος και διάσταση οι γωνίες του στόματος ανυψώνονται ,αποκαθίσταται η αρμονία και απαλύνονται οι ρυτίδες.Πολλές φορές  για να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα καταφεύγουμε στην τεχνική της ουλοπλαστικής.

Σε περιπτώσεις που έχουμε πολύ μικρά δόντια αφαιρούμε τον πλεονάζοντα ουλικό ιστό με σύχρονα μηχανήματα γρήγορα και εντελώς αναίμακτα δημιουργώντας την σωστή αναλογία ούλων και δοντιών.

Ο χρόνος και το κόστος είναι δύο παράγοντες που πρέπει να λάβετε υποψιν σας όταν ψάχνετε για αισθητική οδοντική θεραπεία.Η καλύτερη αισθητική οδοντιατρική απαιτεί μια προσωπική και καλλιτεχνική προσέγγιση και δεν προσφέρετε σε τιμές  έκπτωσης.Αξιολογήστε σωστά την καλλιτεχνική δεξιότητα και εμπειρία του οδοντιάτρου.

Ζητείστε να δείτε φωτογραφίες ασθενών που ακολούθησαν παρόμοια θεραπεια με αυτην που σκέφτεστε να ακολουθήσετε.Δείτε την αμοιβή του γιατρούς σας σαν μακροπρόθεσμη επένδυση.Μην βασίζετε την απόφαση σας μόνο στην τιμή.Αντί γι αυτό συνδιάστε την ανάγκη σας για ένα φυσικό και πειστικό αποτέλεσμα με το ποσό που είστε διατεθιμένοι να πληρώσετε.

Η εμπιστοσύνη εν κατεκλείδι είναι σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψιν σας. Οι αισθητικές αποκαταστάσεις μπορουν να φαίνονοντα αρχικά όμορφες,αλλα η ομορφιά τους θα αντέξει στο πέρασμα του χρόνου?

Σχεδιάστηκαν σωστά έχοντας  την σωστή εφαρμογή στα ούλα?

Είναι δύσκολο για εσας  που είστε ασθενείς να πάρετε τέτοιες αποφάσεις.Ετσι είναι απαραίτητο να βρείτε έναν οδοντίατρο που έχει την κατάλληλη εκπαίδευση εμπειρία και θέληση να αφιερώσει τον χρόνο που απαιτείται ώστε να έχετε το αισθητικό αποτέλεσμα που αποζητάτε.

  

#########