Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, η Ευρωκλινική Αθηνών παρέχει τη δυνατότητα διενέργειας της 1ης επίσκεψης σε ειδικό Πνευμονολόγο, σε συνδυασμό με ακτινογραφία θώρακα και σπιρομέτρηση στην προνομιακή τιμή των 50 ευρώ, σε όσους τηλεφωνήσουν την Πέμπτη 31 Μαΐου από τις 09:00 έως τις 15:00. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν για ραντεβού στη γραμματεία του Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος της Ευρωκλινικής Αθηνών στον τηλ. 210 6416345.

 

Οι εξετάσεις πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί έως και 29/06/2012.

Λίγα Λόγια για το Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος της Ευρωκλινικής Αθηνών

Το Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος της Ευρωκλινικής Αθηνών στελεχώνεται από έμπειρους Πνευμονολόγους και το πρόγραμμα που ακολουθείται διαρκεί περίπου 4 μήνες. Περιλαμβάνει:

Δύο ή Τρεις Επισκέψεις

– Στην πρώτη επίσκεψη λαμβάνεται το ιατρικό ιστορικό του ενδιαφερόμενου, πραγματοποιείται κλινική εξέταση και συμπληρώνεται ειδικό ερωτηματολόγιο που αξιολογεί τον βαθμό εθισμού στο κάπνισμα. Παρουσιάζονται οι διαθέσιμες μέθοδοι για τη διακοπή του καπνίσματος  και επιλέγεται η καλύτερη.

– Η δεύτερη επίσκεψη στο Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος διενεργείται αφού ολοκληρωθεί με επιτυχία το πρόγραμμα και γίνεται μια συνολική αποτίμηση της προσπάθειας.

– Αν χρειαστεί μπορεί να πραγματοποιηθεί και τρίτη επίσκεψη στα ενδιάμεσα. 

Ανάλογα με τις ανάγκες, παρέχονται συμβουλές ψυχολογικής υποστήριξης, διατροφής και άσκησης (προκειμένου να μην αυξηθεί το σωματικό βάρος κατά τη διάρκεια της προσπάθειας).

Ακτινογραφία θώρακα και σπιρομέτρηση, που πραγματοποιούνται κατά την πρώτη επίσκεψη.

Δυο φορές τον μήνα (ή και παραπάνω αν χρειασθεί) τηλεφωνική επικοινωνία με τον ασθενή, προκειμένου να ενημερώνεται ο ιατρός του Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος για την πορεία της προσπάθειας. Κάθε 3-4 μήνες και για ένα χρόνο περίπου, ο ιατρός επικοινωνεί τηλεφωνικά με τον ασθενή.

#########