Ένας νέος άνδρας 23 ετών, ο οποίος κατέληξε από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση ύστερα από τροχαίο, ήταν ο δότης, που χάρισε τη ζωή σε τρεις συνανθρώπους μας το Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2011. Η Δωρεά Οργάνων πραγματοποιήθηκε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) του Γ.Ν.Α «Ο Ευαγγελισμός», όπου είχε διακομιστεί ο εκλιπών, αμέσως μετά το ατύχημα. Η διαδικασία ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου κατόπιν της πιστοποίησης του εγκεφαλικού θανάτου του νεαρού άνδρα και της ενημέρωσης του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.).

Τη δύσκολη εκείνη ώρα, η οικογένεια του εκλιπόντος, υποστηριζόμενη από τους ιατρούς της Μονάδας, βρήκε το ψυχικό σθένος να δωρίσει τα όργανά του προς μεταμόσχευση.Τα ληφθέντα όργανα μεταμοσχεύτηκαν ως εξής:

• Το ήπαρ σε άνδρα 49 ετών στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.
• Ο ένας νεφρός, στον Ευαγγελισμό, σε γυναίκα 31 ετών, η οποία υποβαλλόταν 7 χρόνια σε αιμοκάθαρση.
• Ο δεύτερος νεφρός στο Λαϊκό, σε άνδρα 63 ετών, ο οποίος υποβαλλόταν 10 χρόνια σε αιμοκάθαρση.
• Οι κερατοειδείς μεταφέρθηκαν στο ΑΧΕΠΑ, για να μεταμοσχευτούν σε ασθενείς με σοβαρά προβλήματα όρασης.

Ιδιαίτερα αξίζει να υπογραμμιστούν οι προσπάθειες ιατρών, προσωπικού και συντονιστών για την επιτυχή έκβαση της «γέφυρας ζωής», ενώ ευχαριστίες και συλλυπητήρια απευθύνει ο Ε.Ο.Μ. στην οικογένεια του εκλιπόντος για τη γενναιόδωρη και ανιδιοτελή πράξη της, με την ευχή η δωρεά αυτή να απαλύνει σύντομα τον πόνο τους.

#########