Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το ετήσιο συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Σπανίων Παθήσεων (Π.Ε.Σ.ΠΑ.) στη Θεσσαλονίκη, με θέμα  «Οι Σπάνιες Παθήσεις στη Βόρεια Ελλάδα» υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών και του Δήμου Θεσσαλονίκης.
 
Το Συνέδριο αποτέλεσε την αρχή της συνεργασίας της Π.Ε.Σ.ΠΑ. με την Ιατρική Εταιρεία Αθηνών στο πλαίσιο της Παράλληλης και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης των επαγγελματιών υγείας στον τομέα των σπανίων παθήσεων. 
 
Στο Συνέδριο πραγματοποίησαν ομιλίες διακεκριμένοι επιστήμονες, καθώς και ασθενείς με σπάνια  νοσήματα  οι οποίοι μοιράστηκαν με το ακροατήριο τις προσωπικές τους εμπειρίες και την καθημερινότητα τους.
 
 
Κατά τη διάρκεια του διημέρου υπήρξαν περισσότεροι από 500 συμμετέχοντες, με τη συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου να μας δίνει δύναμη και ελπίδα για να πραγματοποιήσουμε παρόμοιες εκδηλώσεις και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. 
 
Το πρόγραμμα του Συνεδρίου χωρίστηκε σε δύο θεματικές ενότητες, με την πρώτη που αφορούσε σε συγκεκριμένες σπάνιες παθήσεις να πραγματοποιείται την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου και τη δεύτερη που αφορούσε στη δημιουργία και συνεργασία των συλλόγων σπανίων παθήσεων να πραγματοποιείται το Σάββατο 12 Οκτωβρίου. 
 
Μετά το πέρας του Συνεδρίου, οι παραβρισκόμενοι σχολίασαν θετικά τη δομή και το περιεχόμενο των ομιλιών, καθώς και τις ουσιαστικές και χρήσιμες πληροφορίες που έλαβαν από διάφορους φορείς στον τομέα της υγείας (Ε.Ο.Φ., Ι.Φ.Ε.Τ., κ.α.). 
 
 
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 
τηλ: 210-7660989, fax.: 210-7660991 Κιν.: 6974003282, 
email: gr-pespa@otenet.gr , Website: www.pespa.gr  
#########