Η 29η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης» το 2004, με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ψωρίασης.

Στόχος της Παγκόσμιας Ημέρας Ψωρίασης είναι να ενημερώσει και να αυξήσει την επίγνωση για την ασθένεια, ώστε να δώσει στους ασθενείς που πάσχουν από Ψωρίαση την προσοχή και την κατανόηση που τους αξίζει. Το σωματείο ΚΑΛΥΨΩ, ο μοναδικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός υποστήριξης ασθενών με ψωρίαση και ψωριασική αρθρίτιδα, θα τιμήσει την 29η Οκτωβρίου, με παράλληλες εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη:

• Στην Αθήνα, στη στάση μετρό Πανεπιστήμιο (Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄), από τις 10 το πρωί έως το απόγευμα, μέλη και φίλοι του Σωματείου θα ενημερώνουν τον κόσμο για τη ψωρίαση και τις δράσεις του ΚΑΛΥΨΩ, μοιράζοντας φυλλάδια και απαντώντας στις ερωτήσεις τους. Παράλληλα θα ενημερώνουν για τις δράσεις του Σωματείου όπως ψυχολογική υποστήριξη, ενημερωτικές εκδηλώσεις, επιστημονικές ημερίδες, βιωματικά εργαστήρια κλπ.

 

• Στην Θεσσαλονίκη, στην Πλατεία Αγ. Σοφίας στο Περίπτερο του ΚΑΛΥΨΩ, που θα λειτουργεί από τις 9 το πρωί έως τις 4 περίπου το μεσημέρι, θα γίνεται ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη νόσο. Οι επισκέπτες θα μπορούν να συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Περιπτέρου και να κρατήσουν αναμνηστικό δώρο από την επίσκεψή τους. Η παρουσία του ΚΑΛΥΨΩ στη Θεσσαλονίκη, την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013 θα ολοκληρωθεί με Ενημερωτική Εκδήλωση, με ελεύθερη είσοδο, που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στις 6 στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (Βασ. Γεωργίου 1).

Η Εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Σωματείο ΚΑΛΥΨΩ και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και με την ευγενική υποστήριξη της Leo Ελλάς. Θα πραγματοποιηθούν ενδιαφέρουσες ομιλίες σχετικά με τις νεότερες εξελίξεις όσον αφορά στην αντιμετώπιση της νόσου, ενώ το Σωματείο ΚΑΛΥΨΩ θα παρουσιάσει τις δράσεις του που είναι επικεντρωμένες στη ψυχολογική υποστήριξη των ασθενών, στην άρση του κοινωνικού τους αποκλεισμού τους και την ενημέρωση της κοινής γνώμης.

#########