H Merck Serono, ο φαρμακευτικός κλάδος της Merck A.E. Ελλάδος που ανήκει στον Όμιλο εταιρειών της Merck KGaA (Darmstadt, Γερμανία), ανακοίνωσε ότι από 1η Μαρτίου 2012 είναι διαθέσιμη και στην Ελλάδα η προγεμισμένη, έτοιμη προς χρήση συσκευή έγχυσης τύπου πένας GONAL-f® για τη θεραπεία Γονιμότητας. Η συσκευή έγχυσης τύπου πένας GONAL-f® είναι σχεδιασμένη για τη χορήγηση από τον ίδιο τον ασθενή του σκευάσματος ανασυνδυασμένης γοναδοτροπίνης FSH GONAL-f® (φολλιτροπίνη άλφα) 300 & 900 IU που χρησιμοποιείται σε θεραπείες υπογονιμότητας.

 

«Ως ηγέτης στη θεραπεία της υπογονιμότητας, η Merck Serono έχει μία συνεχή δέσμευση και εστιάζει στη βελτίωση των συσκευών χορήγησης προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ασθενών και των επαγγελματιών υγείας. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε αυτές τις νέες μορφές του προϊόντος μας GONALf®, οι οποίες συμπληρώνουν το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων μας για τη γονιμότητα και παρέχουν στους ασθενείς και τους επαγγελματίες υγείας μία νέα επιλογή», δήλωσε ο κ. Ιωάννης Βλόντζος, Διευθύνων Σύμβουλος της Merck A.E. Ελλάδος.

Οι νέες συσκευές τύπου πένας σχεδιάστηκαν για τη διευκόλυνση της καθημερινής αυτοχορήγησης του GONAL-f® από τους ασθενείς. Η συσκευή συνδυάζει βασικά χαρακτηριστικά που συστήθηκαν από ασθενείς και ειδικούς στη γονιμότητα. Η συσκευή επιβεβαιώνει αμέσως τη χορήγηση πλήρους δόσης ή δείχνει την ποσότητα που υπολείπεται σε περίπτωση που δεν έχει γίνει έγχυση του συνόλου της δόσης. Άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά της νέας πένας αποτελούν η νέα διαβαθμισμένη κλίμακα του φυσιγγίου, ώστε οι ασθενείς να ελέγχουν την ποσότητα του φαρμάκου που απομένει στη συσκευή, και η δυνατότητα καθορισμού της δόσης δύο κατευθύνσεων που τους επιτρέπει, εάν χρειαστεί, να διορθώσουν τη δόση που έχουν καθορίσει 1, 2.

Η νέα πένα GONAL-f® έχει εγκριθεί σε 37 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των 27 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σήμερα, διατίθεται σε 22 χώρες όπου έχει τύχει θετικής ανταπόκρισης από επαγγελματίες υγείας και ασθενείς για την ευκολία στη χρήση της. Με ένα πλήρες χαρτοφυλάκιο γοναδοτροπινών, η Merck Serono προσφέρει στους ειδικούς ιατρούς του τομέα της υπογονιμότητας τη δυνατότητα να προσαρμόσουν τη θεραπεία στις ανάγκες των ασθενών. Η εταιρεία έχει συνδράμει στην προσπάθεια χιλιάδων υπογόνιμων ζευγαριών να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους να γίνουν γονείς και συνεχίζει να αναζητεί νέες λύσεις για την κάλυψη των αναγκών των ασθενών.

Παραπομπές:

1. Christen et al. Expert Opinion in Drug Delivery 2011.

2. Abbotts et al. Patients Preference and Adherence

 Σχετικά με τη Merck Serono και τη Θεραπεία Γονιμότητας

 Η Merck Serono, παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα των θεραπειών για την υπογονιμότητα, καθώς και η μόνη εταιρεία που προσφέρει πλήρες χαρτοφυλάκιο φαρμάκων γονιμότητας για κάθε στάδιο του αναπαραγωγικού κύκλου, αλλά και ανασυνδυασμένες μορφές των τριών ορμονών που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας: το GONAL-f® (φολλιτροπίνη άλφα), για τη διέγερση των ωοθηκών και την παραγωγή ωαρίων στις γυναίκες και την πρόκληση σπερματογένεσης στους άντρες, το Luveris® (λουτροπίνη άλφα), για τη διέγερση της ανάπτυξης των ωοθυλακίων στις γυναίκες με σοβαρή έλλειψη LH, το Ovitrelle® (χοριακή γοναδοτροπίνη άλφα), που βοηθά στην ωρίμανση των ωοθυλακίων και την αποδέσμευση των ωαρίων, το Pergoveris® (φολλιτροπίνη άλφα/λουτροπίνη άλφα) για τη διέγερση της ανάπτυξης ωοθηλακίων σε γυναίκες με σοβαρή έλλειψη FSH και LH, το Cetrotide® (οξική σετρορεξίλη) για την πρόληψη πρόωρης ωορρηξίας και το Crinone® (γέλη προγεστερόνης), για την υποβοήθηση επίτευξης και διατήρησης εγκυμοσύνης.

 Σχετικά με το GONAL-f®

 Το GONAL-f είναι μία ανασυνδυασμένη ανθρώπινη θυλακιοτρόπος ορμόνη (r-hFSH) διαθέσιμη σε μορφή πλήρωσης κατά μάζα, η οποία χορηγείται για τη συμπλήρωση ή την αντικατάσταση της φυσικά εκκρινόμενης ανθρώπινης θυλακιοτρόπου ορμόνης, ορμόνης βασικής για την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας.

Θεραπευτικές ενδείξεις

Στις ενήλικες γυναίκες

Ανωορρηξία (που περιλαμβάνει το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών) σε γυναίκες που δεν αποκρίθηκαν σε αγωγή με κιτρική κλομιφαίνη.

Πρόκληση πολυωοθυλακικής ανάπτυξης σε γυναίκες που υποβάλλονται σε υπερωορρηξία με τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (ART) όπως εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF), ενδοσαλπιγγική μεταφορά γαμετών και ενδοσαλπιγγική μεταφορά ζυγώτου.

Το GONAL‑f σε συνδυασμό με ιδιοσκεύασμα που περιέχει ωχρινοτρόπο ορμόνη (LH) συνιστώνται για τη διέγερση της ανάπτυξης των ωοθυλακίων σε γυναίκες με βαρεία ανεπάρκεια LH και FSH. Σε κλινικές μελέτες, αυτές οι ασθενείς προσδιορίσθηκαν με επίπεδα ορού της ενδογενούς LH < 1,2 IU/l.

Στους ενήλικους άνδρες

Το GONAL‑f ενδείκνυται, για τη διέγερση της σπερματογένεσης στους άνδρες που έχουν συγγενή ή επίκτητο υπογοναδοτροφικό υπογοναδισμό σε συνδυασμό με θεραπεία με ανθρώπινη χοριακή γοναδοτροπίνη (hCG).

Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην Περίληψη Χαρακτηριστικών του Προϊόντος.

Σχετικά με τη Merck Serono

Η Merck Serono είναι ο βιοφαρμακευτικός κλάδος της Merck KGaA (Darmstadt, Γερμανία), μίας πολυεθνικής φαρμακευτικής και χημικής εταιρείας. Με έδρα τη Γενεύη της Ελβετίας, η Merck Serono ανακαλύπτει, αναπτύσσει, παρασκευάζει και εμπορεύεται συνταγογραφούμενα φαρμακευτικά προϊόντα χημικής και βιολογικής προέλευσης για εξειδικευμένες ενδείξεις. Στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, η EMD Serono λειτουργεί ως χωριστά διοικούμενη θυγατρική της Merck Serono.

Η Merck Serono διαθέτει κορυφαία σκευάσματα για ασθενείς με καρκίνο (Erbitux®, σετουξιμάμπη), πολλαπλή σκλήρυνση (Rebif®, ιντερφερόνη βήτα-1α), υπογονιμότητα (Gonal-f®, φολλιτροπίνη άλφα), ενδοκρινικές και μεταβολικές διαταραχές (Saizen® και Serostim®, σωματροπίνη), (Kuvan®, διϋδροχλωρική σαπροπτερίνη), (Egrifta, τεσαμορελίνη) καθώς και καρδιομεταβολικές παθήσεις (Glucophage®, μετφορμίνη), (Concor®, βισοπρολόλη), (Euthyrox®, λεβοθυροξίνη). Σημειώνουμε ότι δεν διατίθενται όλα τα προϊόντα σε όλες τις αγορές.

Με ετήσιες δαπάνες έρευνας και ανάπτυξης που ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ, η Merck Serono δεσμεύεται να αναπτύξει την επιχειρηματική της δραστηριότητα σε εξειδικευμένους θεραπευτικούς τομείς μεταξύ των οποίων οι νευροεκφυλιστικές παθήσεις, η ογκολογία, η γονιμότητα και η ενδοκρινολογία, καθώς και σε νέους τομείς που είναι δυνατό να αναδειχθούν μέσα από την έρευνα και την ανάπτυξη στη ρευματολογία.

Σχετικά με τη Merck

Η Merck είναι μία πολυεθνική φαρμακευτική και χημική εταιρεία με συνολικά έσοδα 9.3 δισ. ευρώ το 2010, μια ιστορία που ξεκίνησε το 1668 και ένα μέλλον που διαμορφώνεται από περισσότερους από 40.000 εργαζόμενους σε 67 χώρες. Η επιτυχία της χαρακτηρίζεται από καινοτομίες που προέρχονται από εργαζόμενους με επιχειρηματικό πνεύμα. Οι δραστηριότητες της Merck βρίσκονται υπό την αιγίδα της Merck KGaA, στην οποία η οικογένεια Merck διατηρεί μερίδιο περίπου 70%, ενώ ανεξάρτητοι μέτοχοι κατέχουν το υπόλοιπο περίπου 30%. Το 1917 η θυγατρική Merck & Co. στις Ηνωμένες Πολιτείες αποσπάστηκε και από τότε αποτελεί ανεξάρτητη εταιρεία.

 

#########