Η μέθόδος CaD/Cam είναι η εφαρμογή της ρομποτικής Οδοντιατρικής που δίνει στον οδοντίατρο την δυνατότητα να δημιουργεί ολοκεραμικές αποκαταστάσεις όπως ένθετα, επένθετα, θήκες και όψεις πορσελάνης σε ένα μόνο ραντεβού για τον ασθενή.

 

Αφού ο οδοντίατρος παρασκευάσει το δόντι,το φωτογραφίζει με μία διοδική κάμερα και δίνει στον υπολογιστή όλα τα δεδομένα της αποκατάστασης .Μέσα σε λιγα λεπτά σχεδιάζει σε τρισδιάστατη απεικόνιση την αποκατάσταση.Στην συνέχεια και έχοντας τοποθετήσει έναν κύβο πορσελάνης στον μύλο –ρομπότ, δίνει την εντολή για να σμηλευτεί η αποκατάσταση.Αφού ψηθεί  στο φούρνο πορσελάνης η κατασκευή η τελική αποκατάσταση είναι έτοιμη για να κολληθεί στο στόμα μέσα σε μια  μόλις ώρα .

Τα προτερήματα  της μεθόδου Cad/Cam είναι εξαιρετικά σημαντικά τόσο για την λειτουργική όσο και για την αισθητική τελειότητα των αποκαταστάσεων με σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις τεχνικές του οδοντοτεχνικού εργαστηρίου και αυτό διότι η αποκατάσταση κατασκευάζεται απ’ευθείας  απο την φωτογραφία του δοντιού χωρίς να μεσολαβούν ενοχλητικά για τον ασθενή αποτυπώματα και μια σειρά άλλον εφαρμογών που αλλοιώνουν την αρχική παρασκευή.

 Τα πλεονεκτήματα για τον ασθενή:

 

  • Αμεση αποκατάσταση σε ένα μόνο ραντεβού
  • Εξαιρετική αισθητική και λειτουργική ακρίβεια της αποκατάστασης.
  • Αποκαταστάσεις χωρίς μεταλλικό σκελετό στην δομή τους,που αυξάνουν την  αισθητική χωρίς να υπολείπονται σε αντοχή..
  • Στόχος του κάθε οδοντίατρου με την μέθοδο Cad/Cam  είναι ο ασθενής να νοιώθει λόγω της  τέλειότητας της  εφαρμογής ότι το δόντι που έχει αποκατασταθεί είναι ένα υγιές δόντι.

Οι εφαρμογές της μεθόδου Cad/Cam  και τα πλεονεκτήματα τους είναι πάρα πολλές .Αξίζει να σημειωθούν οι αποκαταστάσεις επι εμφυτευμάτων καθώς επίσης και η εφαρμογή στην παιδοοδοντιατρική  αλλάζοντας οριστικά τις ανοξείδωτες στεφάνες,σε κάτι πολύ πιό αισθητικά αποδεκτό.

Tέλος είναι πολύ σημαντική η συνεργασία με εξειδικευμένο Χειρουργό – Οδοντίατρο στην Αισθητική & Επανορθωτική Οδοντιατρική.

 

#########