Στις  17 και 18 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο των φαρμακοποιών-μελών του δικτύου  Pharma PLUS.Βασικός στόχος του διημέρου ήταν ο απολογισμός του πρώτου οκταμήνου, η αναφορά στην πορεία της αγοράς, καθώς και η χάραξη της στρατηγικής του δικτύου για τους υπόλοιπους μήνες του δύσκολου αυτού έτους. Παράλληλα, συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν στις εμπορικές κινήσεις και τις ενέργειες marketing για το 2012, οι νέες προτάσεις και συνεργασίες του προμηθευτικού κέντρου, καθώς και όλες οι εξελίξεις στον τομέα της μηχανογράφησης.

 

Όσο για την πρώτη ηλεκτρονική κάρτα υγείας και ομορφιάς που κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά φαρμακείου, την +pluscard, παρουσίασε αύξηση στον αριθμό χρηστών της, της τάξης του 14% και οι κάτοχοι της ξεπέρασαν τους 120.000 πανελλαδικά.

Με την κάρτα αυτή, ο καταναλωτής επωφελείται από εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι και 33% σε προϊόντα ομορφιάς, ενώ με τη συλλογή 750 πόντων κερδίζει 20€ για την αγορά καλλυντικών και άλλων παραφαρμακευτικών προϊόντων, καθώς και τη συμμετοχή του σε διαγωνισμούς με πλούσια δώρα.

Επιπλέον, στο Συνέδριο προβλήθηκε μια σημαντική έρευνα, η οποία υλοποιήθηκε από γνωστή διαφημιστική εταιρεία, για τις νέες τάσεις στις αγοραστικές προτιμήσεις και την ψυχολογία των καταναλωτών στη χώρα μας. Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, η αλλαγή του τρόπου αγοραστικής συμπεριφοράς διαμορφώνει νέα δεδομένα στις επιλογές αγορών και παράλληλα αποτελεί ευκαιρία για τον σύγχρονο φαρμακοποιό, ώστε να διευρύνει το πελατολόγιό του και να αυξήσει τις πωλήσεις του. Μέσα από την έρευνα, διαφαίνεται ότι ο φαρμακοποιός παραμένει ο πιο κοντινός προς τον καταναλωτή σύμβουλος υγείας, του οποίου η γνώμη μετράει περισσότερο από όλους. Παράλληλα με τη σχέση με τον φαρμακοποιό, η παροχή συμβουλών, και οι προσφορές, αποτελούν πλέον από τα πιο σημαντικά κριτήρια επιλογής φαρμακείου.

Με γνώμονα αυτές τις νέες τάσεις, συζητήθηκαν oι τρόποι δράσης του δικτύου, ώστε οι καταναλωτικές αυτές συνήθειες να αποτελέσουν μια ακόμα ευκαιρία για περαιτέρω ανάπτυξη και κερδοφορία.

Το δίκτυο Pharma PLUS αριθμεί 91 μέλη. Οι πωλήσεις παραφαρμακευτικών προϊόντων των μελών για το πρώτο 6μηνο 2011 κατέγραψαν αύξηση κατά 3,2% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Η Pharma PLUS, από το 2002 που ξεκίνησε τη λειτουργία της, έχει αποδείξει ότι προσφέρει ουσιαστικό έργο στο πλευρό του Έλληνα φαρμακοποιού, σεβόμενη πάντα το σημαντικό κοινωνικό ρόλο του ως επιστήμονα, αλλά και το ιδιοκτησιακό καθεστώς του φαρμακείου του.

 Σημείωμα προς τους συντάκτες:

Με κεντρικό μήνυμα την Καινοτομία στην Υγεία, η Pharma PLUS εκσυγχρονίζει την εικόνα του σύγχρονου φαρμακείου. Ο καταναλωτής μπορεί να προμηθευτεί στα φαρμακεία του δικτύου προϊόντα υγείας και ομορφιάς επωφελούμενος των ειδικών προσφορών, αλλά και των συμβουλών που λαμβάνει από τον επιστήμονα φαρμακοποιό. Στόχος της Pharma PLUS, εταιρείας παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών προς τα φαρμακεία, μέλος του Ομίλου Lavipharm, είναι να συμβάλλει ενεργά στην εξέλιξη του ελληνικού φαρμακείου. Για την επίτευξη του στόχου αυτού, συνεργάζεται στενά με το φαρμακοποιό, ώστε να τον βοηθήσει  στην αντιμετώπιση του αυξανόμενου ανταγωνισμού από εναλλακτικά δίκτυα διανομής παραφαρμακευτικών και καλλυντικών προϊόντων, διευκολύνοντας τον, παράλληλα, στην πιο αποτελεσματική και ολοκληρωμένη εκπλήρωση του ρόλου του ως επιστημονικού συμβούλου υγείας.

#########