Το να διατηρήσουμε μια σχέση που σαν βάση έχει αποκλειστικά τον πόθο είναι σίγουρο ότι δεν θα διαρκέσει όσο και να το προσπαθούμε. Ο πόθος από μόνος του φεύγει μόλις τον εγκαταλείψει η επιθυμία. Ο φόβος να μην χάσουμε τον σύντροφο μας κρατάει την σχέση πολύ περισσότερο, όμως δεν παύει να μην είναι μια σχέση που θα οδηγείτε από τον φόβο, την ανασφάλεια και ίσως και την ζήλεια.

Ο φόβος πολλές φόρες δίνει και την διάρκεια στην φλόγα της επιθυμίας. Στην πραγματικότητα βεβαία, λείπουν τα σημαντικότερα στοιχεία. Δημιουργούνται καυγάδες και συγκρούσεις, ρίχνοντας ευθύνες στον άλλον για την ανασφάλεια που νιώθει ή την αίσθηση ότι αυτό που νιώθει είναι ίσως μονόπλευρο. Η συνταγή για μια αυθεντική σχέση βρίσκεται στα συναισθήματα, στην αγάπη κυρίως.

Στην αφοσίωση και την εμπιστοσύνη, καθότι αν δεν είμαστε ο ένας για τον άλλον ή υπάρχει τρίτο πρόσωπο, τα θεμέλια είναι αρκετά ραγισμένα για να κρατήσουν και κάπου υπάρχει διαρροή. Ο θαυμασμός που έχουμε για τον σύντροφο μας σαν άνθρωπος γενικά και όχι μονό σαν εραστής. Αποδεχόμαστε τον σύντροφο μας και δεν τον αλλάζουμε για να ταιριάξει στα μέτρα που εμείς θέλουμε. Επικοινωνούμε με διάλογο και σεβασμό, και μέσα από όλα αυτά τα στοιχεία μαζί έρχεται η διάρκεια και η αυθεντικότητα.

 

 

 

 

Μίνα Κάνταρου

Ψυχολόγος

#########