Στο πλαίσιο διεξαγωγής του εκπαιδευτικού προγράμματος «Υγεία εν Γνώσει», και μετά από ήδη δύο επιτυχημένους κύκλους παραστάσεων σε Αττική και επαρχία, η γνώση συναντά για τρίτη φορά την υγεία. Με μία νέα σειρά θεατρικών παραστάσεων σε σχολεία της χώρας μας, ακόμα περισσότερα παιδιά και έφηβοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν γύρω από θέματα υγιεινής διατροφής και φυσικής άσκησης.Περισσότεροι από 4.000 μαθητές σε 20 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία έχουν ήδη παρακολουθήσει το πρόγραμμα στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Πάτρα, ενώ προγραμματίζονται 10 ακόμα παραστάσεις στην Αθήνα και την περιφέρεια.

 

 

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παράσταση στις 03 Απριλίου 2012 στην Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή, για την οποία o υποδιευθυντής της Εράσμειου Ελληνογερμανικής Σχολής, κος Π. Θεοδοσόπουλος, δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη και τους υπεύθυνους του μη κερδοσκοπικού οργανισμού SciCo για το πετυχημένο πρόγραμμα «Υγεία εν Γνώσει», που παρουσίασαν στο σχολείο μας. Μέσα από ένα ευχάριστο και πρωτότυπο πρόγραμμα οι μαθητές μας ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα διατροφής και άσκησης. Αξίζουν συγχαρητήρια για την οργάνωση, τον τρόπο προσέγγισης του θέματος, την πολύ ωραία δουλειά και εύχομαι να συνεχιστεί η συνεργασία μας και στο μέλλον».

 

Με αφορμή έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι ο ετήσιος ρυθμός αύξησης της παιδικής παχυσαρκίας έχει δεκαπλασιαστεί τα τελευταία 30 χρόνια, η ΜΚΟ SciCo (Science Communication) συνδιοργανώνει με τη φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Υγεία εν Γνώσει», σκοπός του οποίου, είναι να μεταδώσει τις αξίες της ισορροπημένης διατροφής και της άσκησης σε παιδιά και εφήβους.

 

Η ομάδα SciCo απαρτίζεται από μια καταρτισμένη ομάδα νέων επιστημόνων, ακαδημαϊκών και εκπαιδευτικών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά στον τομέα επικοινωνίας της επιστήμης.  Έχοντας ως βασικό στόχο να  μεταδώσουν σωστά την κατανόηση της επιστήμης, αλλά και να ευαισθητοποιήσουν το κοινό για ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητα του, επικοινωνούν ευρηματικά επιστημονικές δράσεις και ανακαλύψεις, μέσω της θεατρικής οδού. Η ομάδα ιδρύθηκε με την υποστήριξη του Βρετανικού Συμβουλίου στην Ελλάδα το 2007, και υποστηρίζεται από το Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Επιστήμη επί Κοινωνία».

 

To εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποτελεί πρωτοβουλία της φαρμακευτικής εταιρείας AstraZeneca, η οποία συνδιοργανώνει και υποστηρίζει αυτήν την ενέργεια, επενδύοντας στη φροντίδα των νεαρών μαθητών και θέτει τις βάσεις για υγιείς πολίτες του αύριο! Για την AstraZeneca έχει ιδιαίτερη σημασία η ενεργός προσφορά στην κοινωνία, μιας και με τον τρόπο αυτό μπορούμε να συνεισφέρουμε έμπρακτα στην πρόληψη της δημόσιας υγείας.

 

Το πρόγραμμα «Υγεία εν Γνώσει» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, του Ινστιτούτου Νεολαίας και του Βρετανικού Συμβουλίου.

 

Περισσότερες  πληροφορίες για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Υγεία εν Γνώσει», θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.ygeiaengnosei.gr. Εκεί θα ανακαλύψετε ακόμα περισσότερα μυστικά για σωστή διατροφή και άσκηση, αλλά και για την ποιότητα ζωής που εξασφαλίζουν. Έχοντας διαρκή επικοινωνία με τη διατροφολόγο της ομάδας, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί μπορούν να παρακολουθήσουν ηλεκτρονικά σεμινάρια (webinars), ενώ τα παιδιά μπορούν να εκπαιδευτούν, συνδυάζοντας παιχνίδι και ενημέρωση και να ανταμειφθούν με  δώρα, από τη συμμετοχή τους στον μεγάλο διαγωνισμό.

#########