Η ΕλληνικήΕταιρίαΦαρμακευτικούMarketing (Ε.Ε.Φα.Μ.), στο πλαίσιο του 8ου Συνεδρίου Φαρμακευτικού Marketing- Αξία/Καινοτομία/Προσαρμογή(1-3 Φεβρουαρίου 2012),θα επιβραβεύσει την καινοτομία και τη δημιουργικότητα, μέσω του διαγωνισμού «Αριστεία Φαρμακευτικού Marketing». Οι 17εκστρατείες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό αφορούν σε ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν την τριετία 2009-2011.Η παρουσίαση των 9 επικρατέστερων εκστρατειών και η βράβευση των καλύτερων επικοινωνιακών πρακτικών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, στο κλείσιμο των εργασιών του Συνεδρίου.

 

 Ο φετινός διαγωνισμός,σε σχέση με τις προηγούμενες διοργανώσεις,έχει εμπλουτιστεί με3 κατηγορίες, και οι συμμετέχοντες  θα διαγωνιστούν για τηνκαλύτερη επικοινωνιακή εκστρατεία σε: 1. ενημέρωση του κοινού, 2. φαρμακευτικά προϊόντα  ευρείας χρήσης,3. φαρμακευτικά προϊόντα  εξειδικευμένης αγοράς.

 Στόχος του διαγωνισμού είναι να αναγνωρίσει και να επιβραβεύσειτη δημιουργική άμιλλα,και τις επιτυχημένες, αποτελεσματικές ενέργειες επικοινωνίας και μάρκετινγκ, τόσο σε επίπεδο εταιριών όσο και σε επίπεδο στελεχών, και να ενθαρρύνει την ευρύτερη δυνατή εφαρμογή σύγχρονων, καινοτόμων μέσων και μεθόδων μάρκετινγκ.

Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτωνθα γίνει σε δυο φάσεις: στην προκριματική φάση με την αξιολόγηση των 17 υποψηφιοτήτων από εκλεκτή επταμελήκριτική επιτροπή, και στην τελική φάση, με την αξιολόγηση των 9επικρατέστερων συμμετοχών, από το συνεδριακό κοινό. Τα κριτήρια,τόσο της αξιολόγησης όσο και τηςεπιβράβευσης, είναι ηαποτελεσματικότητα,η δημιουργικότητα, η πρωτοτυπία, η καινοτομία, η ποικιλία μέσων και μεθόδων, η χρήση ερευνών και μελετών και αξιοποίησή τους, η δομή και σαφήνεια της παρουσίασης.

Οι φετινές συμμετοχές καλύπτουν ποικίλες θεραπευτικές κατηγορίες, που αναφέρονται σ’ ένα μεγάλο αριθμό ασθενών,και περιλαμβάνουν ασθένειες όπως ο διαβήτης, ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, οι οφθαλμολογικές βλάβες, η υψηλή πίεση, οι ρευματικές παθήσεις, η ψωρίαση και η νόσος του Crohn, το άσθμα και τα αναπνευστικά προβλήματα, οι  νευρολογικέςπαθήσεις, η σκλήρυνση κατά πλάκας κ.α.

Ο Πρόεδρος της επταμελούς κριτικής επιτροπής Δρ. ΓεώργιοςΑυλωνίτης, ΚαθηγητήςMarketing στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών,σημειώνει «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την ποιότητα των συμμετοχών στα Αριστεία του Συνεδρίου της Ε.Ε.Φα.Μ. Και οι17 συμμετοχές είναι πολύ αξιόλογεςκαι πληρούν τα κριτήρια που έχουμε  θέσει τόσο ως επιτροπή όσο και ως Ε.Ε.Φα.Μ., όπως π.χ.τη δημιουργικότητα,τηνκαινοτομία, την πρωτοτυπία, την αποτελεσματικότητα, την άρτια δομήκ.λπ. Είναι όλες υποψηφιότητες πουκαταφέρνουν να αναδείξουν τη σπουδαιότητατουmarketingκαι την αξία που προσθέτει για την κατανόηση των αναγκών και την  ικανοποίηση των προσδοκιών των πελατών,πολλώ δε μάλλον για ένα ‘ευαίσθητο’κοινωνικό αγαθό όπως είναι το φάρμακο.

Τοέργο της επιτροπής στην προκριματική φάση είναι κρίσιμο και δύσκολο. Θα σεβαστούμε τον κώδικα δεοντολογίας και με αξιοκρατικά κριτήρια θα επιλεγούνοι 9 καλύτερες και ποιοτικότερες δουλειέςπου θα παρουσιαστούν, τελικά στο Συνέδριο.Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους και ευχαριστούμε όλους τους επαγγελματίες που εργάζονται με θέληση και πείσμα ώστε να πραγματοποιούν διαχρονικές δουλειές που αποτελούν σημείο αναφοράς για όλους τους επαγγελματίες του χώρου, αλλά που πάνω απ’ όλα προσφέρουν ουσιαστικό κοινωνικό έργο».

 

#########