Με αφορμή την πρώτη ημέρα εφαρμογής του νέου συστήματος συνταγογράφησης με βάση τη δραστική ουσία ο ΕΟΠΥΥ ανακοινώνει: Κατά την πρώτη μέρα της συνταγογράφησης με βάση τη δραστική ουσία – όπως ήταν αναμενόμενο – παρουσιάσθηκαν ορισμένες δυσκολίες. Φαινόμενο φυσιολογικό δεδομένου ότι πρόκειται για μια ριζική αλλαγή στη φαρμακευτική περίθαλψη των εκατομμυρίων ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ. Ο κατάλογος των φαρμάκων που αντιστοιχούν στις δέκα δραστικές ουσίες θα αναρτηθεί σήμερα στις ιστοσελίδες του ΕΟΠΥΥ και του ΕΟΦ και θα κοινοποιηθεί στην ΗΔΙΚΑ, ώστε να προσαρμόσει τις παραμέτρους της εφαρμογής και να ενσωματώσει τις νέες τιμές. Η ημερομηνία έναρξης της πρώτης εφαρμογής θα γίνει τις επόμενες μέρες.

Σχετικά με τις καταγγελίες για τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ που τις τελευταίες ημέρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας ο πρόεδρος, κ. Γεράσιμος Βουδούρης δήλωσε: “Ο ΕΟΠΥΥ είναι ένας νεοσύστατος φορέας που εξυπηρετεί καθημερινά χιλιάδες συμπολίτες μας από την ημέρα έναρξης της λειτουργίας του. Επειδή τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε πολλούς να εξακοντίζουν κατηγορίες προς κάθε κατεύθυνση, πρέπει να επισημάνω ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν θα πρέπει να γίνεται στόχος προεκλογικών βολών, δεδομένου ότι αποτελεί μια εθνική προσπάθεια για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των Ελλήνων ασφαλισμένων.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι μόνο μέσα στο Μάρτιο, (από 1.3.2012 έως 31.3.2012) εξυπηρετήθηκαν από συνεργαζόμενους γιατρούς: 230.206 ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ, 119.627 του ΟΑΕΕ, 356.224 του ΙΚΑ, 120.026 του ΟΓΑ και 18.872 του ΤΥΔΚΥ”.

#########