Σήμερα 14/03/2012 ξεκίνησε η λειτουργία του ρομποτικού μηχανήματος στο Γ.Ν.Α. «Λαϊκό», το οποίο παρέμενε κλειστό επί τρία χρόνια, με την πρώτη χειρουργική επέμβαση παχυσαρκίας, η οποία ήδη ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Με πολιτική απόφαση του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέα Λοβέρδου εντάχθηκαν στα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια (ΚΕΝ) επεμβάσεις που διενεργούνται από ρομποτικό μηχάνημα.

Αυτό επιτρέπει να γίνονται επεμβάσεις ρομποτικής χειρουργικής χωρίς οικονομική επιβάρυνση του Νοσοκομείου, αφού η δαπάνη θα καλύπτεται από τα ασφαλιστικά Ταμεία. Στον προγραμματισμό του Γ.Ν.Α. «Λαϊκό» εντάσσονται 2-3 ημέρες την εβδομάδα (10 ημέρες τον μήνα), να γίνονται επεμβάσεις ρομποτικής χειρουργικής, οι οποίες θα είναι κυρίως επεμβάσεις παχυσαρκίας, ώστε να περιοριστεί η μεγάλη λίστα αναμονής, καθώς και εξειδικευμένες ουρολογικές επεμβάσεις.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του νοσοκομείου στις 16/03/2012 οι χειρουργικές επεμβάσεις, που θα πραγματοποιηθούν θα είναι εξειδικευμένες ουρολογικές επεμβάσεις.

#########