Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας για την καμπάνια «Ελληνικό Φάρμακο»

Παρουσία περισσότερων από 3.000 θεατών πραγματοποιήθηκε χθες στο θέατρο Badminton η εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) με τίτλο «Ελληνικό Φάρμακο: Ποιότητα στην Υγεία – Πνοή στην Οικονομία». Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση του προσωπικού των εταιρειών-μελών της ΠΕΦ, των θεσμικών παραγόντων του χώρου του φαρμάκου και της υγείας, της πολιτικής ηγεσίας και των δημοσιογράφων για την καμπάνια «Ελληνικό Φάρμακο» και για την συνεισφορά της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας στην οικονομία της χώρας.

Την εκδήλωση παρουσίασε η Εύα Καϊλή, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν εκπροσωπώντας τα πολιτικά κόμματα οι: Ν. Πολύζος (ΠΑΣΟΚ), Ε. Αγαθοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ), Π. Μελάς (Ανεξάρτητοι Έλληνες) και Κ. Μάρκου (ΔΗΜΑΡ). Στην εκδήλωση επίσης παραβρέθηκαν οι: Πατήρ Δαμασκηνός (Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελεστίνου – Εκπρόσωπος Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου Β’), Α. Λυκουρέτζος (Βουλευτής ΝΔ – τ. Υπουργός Υγείας), Γ. Βλάχος (Βουλευτής ΝΔ – τ. Υφυπουργός Ανάπτυξης), Β. Κικίλιας (Βουλευτής ΝΔ), Π. Κουρουπλής (Βουλετής ΣΥΡΙΖΑ), Σ. Μπένος (τ. Υπουργός), Χ. Παπανικολάου (Γ. Γραμματέας Δημόσιας Υγείας), Α. Δημόπουλος (τ. Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας), Γ. Κουράσης (Δήμαρχος Χαλανδρίου), Μ. Σκουρολιάκου (Α’ Αντιπρόεδρος ΕΟΦ), Σ. Μπελώνης (Πρόεδρος ΟΣΦΕ), Α. Γαλανόπουλος (Αντιπρόεδρος ΟΣΦΕ), Δ. Μαρκιδάκη (Πρόεδρος ΠΕΦΝΙ), , Γ. Βουδούρης (τ. Πρόεδρος ΕΟΠΥΥ), Β. Κοντός (Κοσμήτωρ ΕΣΔΥ), Α. Αυγερινος (τ. Πρόεδρος ΠΕΦ), Η. Γιαννόγλου (Γ. Γραμματέας ΦΣΑ).

Από την πλευρά της Κυβέρνησης, ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε: «Είναι προς το συμφέρον του τόπου μας, η ελληνική φαρμακοβιομηχανία να προκόψει», ενώ διαβεβαίωσε πως είναι επιθυμία του Υπουργείου «να μπορεί ο γιατρός να επιλέγει με το όνομά του το καλό εγχώριο φάρμακο για τους ασθενείς του».

Ελληνικό Φάρμακο - Εκδήλωση

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, κ. Δημήτριος Δέμος, δήλωσε: «Οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες παράγουν φάρμακα με τα υψηλότερα standards παγκοσμίως. Σε πάρα πολλές χώρες το μοναδικό ελληνικό προϊόν που είναι γνωστό, είναι το Ελληνικό Φάρμακο». Όσον αφορά στις επιδόσεις του κλάδου της φαρμακοβιομηχανίας τόνισε: «Τη δεκαετία 2000–2010 ο κλάδος της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας που αποτελεί το 10% του μεταποιητικού τομέα της χώρας, είχε τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης από οποιονδήποτε άλλο κλάδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον, για κάθε 1.000 ευρώ που δαπανώνται για ελληνικά φάρμακα, το ΑΕΠ της χώρας αυξάνεται κατά 3.400 ευρώ. Μπορούμε να πούμε λοιπόν με βεβαιότητα πως η ελληνική φαρμακοβιομηχανία αποτελεί την ατμομηχανή της ανάπτυξης της χώρας». Σχετικά με τις τιμές των φαρμάκων, ο κ. Δέμος σημείωσε πως: «η περαιτέρω πτώση των τιμών πρέπει να συνδεθεί με την αύξηση των πωλήσεων των Ελληνικών Φαρμάκων».

Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΛΠΕΝ και Αντιπρόεδρος της ΠΕΦ, κ. Θεόδωρος Τρύφων, μιλώντας για τη χθεσινή εκδήλωση ανέφερε πως: «Σηματοδοτεί την αρχή μιας στρατηγικής δυναμικής εξωστρέφειας της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας». Επίσης, σημείωσε ότι: «Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία αποτελεί μια επενδυτική όαση μέσα στο περιβάλλον αποβιομηχάνισης της χώρας και διατηρεί τις παραγωγικές της μονάδες στην Ελλάδα σε μια περίοδο που μεγάλες εταιρείες αναγκάζονται να μεταφερθούν στο εξωτερικό».

Εκπροσωπώντας την ΒΙΑΝΕΞ, ο κ. Θανάσης Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε στην ανεργία, το κυρίαρχο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας και ζήτησε να σταθεί η Πολιτεία στο πλευρό της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, ώστε να μειωθεί όσο γίνεται περισσότερο το ποσοστό των ανέργων που σήμερα βρίσκεται στο 27%.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της PHARMATHEN και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΦ, κ. Βασίλειος Κάτσος, τόνισε στην ομιλία του πως: «Ενώ η χώρα έχει έλλειμμα επενδύσεων και προσπαθεί να τις προσελκύσει από το εξωτερικό, η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συνεχίζει να επενδύει καθημερινά στην Ελλάδα, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας». Επιπλέον, αναφερόμενος στην υψηλή ποιότητα των ελληνικών φαρμάκων, είπε ότι: «Τα Ελληνικά Φάρμακα με την υψηλή τους τεχνολογία και ασφάλεια κατακτούν τις αγορές όλου του κόσμου και πλέον 1 στους 3 ασθενείς παγκοσμίως λαμβάνει φάρμακο που έχει παραχθεί στην Ελλάδα, γεγονός που μας κάνει όλους υπερήφανους».

Παρουσιάζοντας την καμπάνια «Ελληνικό Φάρμακο», ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της BENNETTκαι Υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΠΕΦ, κ. Νικόλαος Μπουφίδης, τόνισε πως στόχος της καμπάνιας είναι: «Να πείσουμε τον κάθε Έλληνα ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της χώρας πως πρέπει να εμπιστεύεται και να προτιμάει το Ελληνικό Φάρμακο, καθώς είναι αποτελεσματικό, ασφαλές, προσιτό, δοκιμασμένο και αναγνωρισμένο διεθνώς, ενώ ταυτόχρονα στηρίζει την Εθνική Οικονομία».

Στο πλαίσιο της καμπάνιας «Ελληνικό Φάρμακο», το ενημερωτικό site www.elliniko-farmako.gr βρίσκεται στον αέρα από τον Ιούλιο, έχοντας ήδη δεχτεί πάνω από 75.000 επισκέψεις. Ταυτόχρονα, πάνω από 20.000 ενημερωτικά έντυπα θα σταλούν σε γιατρούς φαρμακοποιούς και θεσμικούς φορείς, ενώ ασθενείς και ασφαλισμένοι θα ενημερωθούν για το Ελληνικό Φάρμακο με πάνω 500.000 έντυπα ευρείας διανομής. Η επικοινωνία της καμπάνιας γίνεται τόσο από τα έντυπα Μέσα, όσο και από το διαδίκτυο, ενώ σύντομα θα αρχίσουν να προβάλλονται και τέσσερα τηλεοπτικά σποτ.