Αρχική Φορείς Υγείας Εκδήλωση ΑμεΑ με θεμα: Ο αθλητισμός δεν κάνει διακρίσεις.

Εκδήλωση ΑμεΑ με θεμα: Ο αθλητισμός δεν κάνει διακρίσεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011 στο κατάμεστο από φίλους του αθλητισμού και μαθητές Κλειστό Γήπεδο Μετς από την Ειδική Γραμματεία Διατροφής και ʼθλησης του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, τον Οργανισμό Νεολαίας ʼθλησης του Δήμου Αθηναίων και την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία της 3ης Δεκεμβρίου.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα Παραολυμπιακά αθλήματα Πετοσφαίριση Καθιστών, Ξιφασκία με Καρότσι και Καλαθοσφαίριση με Καρότσι. Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε από την Χορωδία ΑμεΑ του Ο.Ν.Α., ενώ χόρεψε η Ομάδα σύγχρονου χορού «Χοροθέατρο Δαγίπολη»
Στην ομιλία του ο Ειδικός Γραμματέας Διατροφής και ʼθλησης, κ. Κώστας Παταβούκας, τόνισε: «Η 3η Δεκεμβρίου δίνει την ευκαιρία στην κοινωνία να κάνει απολογισμό και να εστιάσει την προσοχή της στα δικαιώματα και την ένταξη των ατόμων με αναπηρία. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι ο αθλητισμός των ΑμεΑ με την μετακίνησή του ως αντικείμενο στην Ειδική Γραμματεία Διατροφής και ʼθλησης του Υπουργείου Υγείας αναβαθμίστηκε από ένα τμήμα, σε μία Διεύθυνση και έχει ως σκοπό την ποιοτική ανάπτυξη του αθλητισμού των ΑμεΑ μέσα από τη συνεργασία με τους αθλητικούς φορείς των ΑμεΑ».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Ιωαννίδης, η πρόεδρος του Ο.Ν.Α. Δήμου Αθηναίων κα Παναγιώτα Ψαράκη, ο Διευθυντής Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Στέλιος Δασκαλάκης, οι βετεράνοι καλαθοσφαιριστές και νυν προπονητές, ʼγγελος Κορωνιός, Αργύρης Πεδουλάκης και ο καλαθοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Λάζαρος Παπαδόπουλος. Ο ʼγγελος Κορωνιός και ο Λάζαρος Παπαδόπουλος έκαναν επίδειξη των δυνατοτήτων τους στο άθλημα της Καλαθοσφαίρισης με Καρότσι.