Αρχική Γυναικολόγος Πώς να κερδίσεις το στοίχημα της μητρότητας μετά την εισβολή ενός γυναικολογικού...

Πώς να κερδίσεις το στοίχημα της μητρότητας μετά την εισβολή ενός γυναικολογικού καρκίνου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Όταν σε μια γυναίκα γίνεται διάγνωση γυναικολογικού καρκίνου και είναι ακόμα νέα και δεν έχει κάνει οικογένεια, τότε  χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια της.

Βλέπει από τη μια στιγμή στην άλλη να ακυρώνεται ως γυναίκα και ως μητέρα. Το ίδιο συνέβη με μια γυναίκα που πριν δυο χρόνια ένοιωσε τον καρκίνο να της χτυπά την πόρτα. Όμως δεν το έβαλε κάτω. Μέσα από αυτή την περιπέτεια βγήκε νικήτρια και η ανάμνηση του καρκίνου θα είναι ένα κακό όνειρο που την έκανε πιο δυνατή και πεισματάρα.

Γι αυτή τη γυναίκα ηρωίδα μιλάει ο Δρ. Γιώργος-Μάριος Μακρής, MD, PhD, MSc, Ειδικός Γυναικολόγος-Ογκολόγος, πιστοποιημένος από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Γυναικολόγων Ογκολόγων  και  Διευθυντής Γυναικολόγος στην Ευρωκλινική Αθηνών.

«Η χειρότερη έκπληξη που επιφυλάσσει η γυναικολογική εξέταση είναι η νεοδιάγνωση ενός καρκίνου», επισημαίνει, «με το αρχικό σοκ να διαδέχεται η αισιοδοξία ακόμα και για την ίαση, όταν η νεοπλασία είναι στα αρχικά της στάδια».

«Το ζενίθ όμως στην πρόοδο της ιατρικής είναι να καταφέρεις να προσφέρεις σε αυτή τη γυναίκα το δώρο της μητρότητας με ασφάλεια», προσθέτει ο Δρ. Μακρής, τονίζοντας πως «σήμερα, χάρις  στο συνδυασμό των εξελίξεων στη γυναικολογική ογκολογία και την εμπειρία μιας παγκόσμιας βάσης δεδομένων με παρόμοιες περιπτώσεις, μπορούμε να καθοδηγούμε τις ασθενείς μας σε ασφαλείς οδούς για να πετύχουν το όνειρο της τεκνοποίησης».

Η εξειδίκευση επάνω στη γυναικολογική ογκολογία σήμερα αντιμετωπίζει όλο το φάσμα του γυναικολογικού καρκίνου (αιδοίο, κόλπος, τράχηλος, μήτρα, ωοθήκες, σάλπιγγες) με εξειδικευμένες χειρουργικές επεμβάσεις και προσφέρει τη δυνατότητα της έγκαιρης διάγνωσης και αποτελεσματικής θεραπείας σε όλες τις περιπτώσεις, διασφαλίζοντας με την κατάλληλη θεραπεία και υπό προϋποθέσεις,  τη διατήρηση της αναπαραγωγικής ικανότητας της γυναίκας.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στη χώρα μας τους τελευταίους 6 μήνες  γεννήθηκαν δύο υγιή αγόρια από αντίστοιχα γενναίες γυναίκες, οι οποίες πριν από 3 χρόνια σε  ηλικία μικρότερη των 35 ετών, πολέμησαν με το γυναικολογικό καρκίνο.

Πώς να κερδίσεις το στοίχημα της μητρότητας μετά την εισβολή ενός γυναικολογικού καρκίνου
Rate it