Αρχική Βιβλίο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Γ ́ ΤΑΞΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΑΤΙΝΙΚΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ...

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Γ ́ ΤΑΞΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΑΤΙΝΙΚΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Έκλεισε η αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων με τα Λατινικά Προσανατολισμού για τους μαθητές των Ανθρωπιστικών Σπουδών, οι οποίοι είναι υποψήφιοι για τις  σχολές μόνο του 1ου επιστημονικού πεδίου.

Τα θέματα ήταν σαφή, κατανοητά και κινήθηκαν στα γνωστά πλαίσια των τελευταίων ετών. Τα ζητούμενα ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας και δεν περιελάμβαναν εκπλήξεις. Οι εξεταζόμενοι μαθητές κλήθηκαν να απαντήσουν προσεκτικά και μεθοδικά στις συνήθεις παραδοσιακές ασκήσεις μετάφρασης, γραμματικής και συντακτικού.

Αναλυτικότερα, τα φετινά αποσπάσματα προέρχονταν από τα κείμενα 14,31 και 43. Τα ζητούμενα του Β σκέλους κάλυπταν μεγάλο εύρος της γραμματικής, η λύση των οποίων απαιτούσε οι υποψήφιοι να έχουν καλή γνώση και σωστή εξάσκηση.

Στο Γ σκέλος του συντακτικού οι ασκήσεις κινήθηκαν στην παραδοσιακή πρακτική των τελευταίων ετών και δεν παρουσίασαν κάποια ιδιαιτερότητα.

Εν κατακλείδι, αν και τα θέματα δεν παρουσίαζαν ιδιαίτερες δυσκολίες, η ποικιλία και η μεγάλη ποσότητα των θεμάτων απαιτούσαν καλά προετοιμασμένους μαθητές, οι οποίοι είχαν κατακτήσει την ειδικευμένη γνώση και είχαν αφιερωθεί στην οργανωμένη μελέτη καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Μελέ Θωμαϊδα

Φιλόλογος

Κέντρο Εκπαίδευσης  «Γνώση και Σοφία»

www.gnosikaisofia.com https://el-gr.facebook.com/gnosikaisofia/
Περδικάρη 6, Ηράκλειο, Κρήτης
Τηλ: 2810333613
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Γ ́ ΤΑΞΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΑΤΙΝΙΚΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017
Rate it