Αρχική Συνέδρια - Ημερίδες - Εκδηλώσεις 22 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου των νεφρών

22 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου των νεφρών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού για θέματα που άπτονται του καρκίνου των νεφρών, η παγκόσμια κοινότητα που απαρτίζεται από πάσχοντες με τη συγκεκριμένη ασθένεια, τους φροντιστές και συνοδά μέλη, τις οικογένειες αυτών, αλλά και τους επαγγελματίες υγείας, επέλεξαν την 22η Ιουνίου-για πρώτη φορά-την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου των νεφρών.

Η συγκεκριμένη πάθηση δε γνωρίζει σύνορα και αποτελεί μια σοβαρή ασθένεια, η οποία πλήττει εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Η φύση και τα αίτια αυτής, εμπεριέχουν ακόμη και σήμερα, πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Ο παγκόσμιος ρυθμός εμφάνισης του συγκεκριμένου καρκίνου, υπολογίζεται να αυξηθεί έως το 2020 κατά 22%, με άμεσο αποτέλεσμα ένα αυξανόμενο βάρος για την προστασία της υγείας των συνανθρώπων μας. Η αντιμετώπιση αυτής, διαφοροποιείται στα διάφορα μέρη του κόσμου, ενώ λόγω της φύσης της και των αδιευκρίνιστων αιτιών της, συχνά παρατηρείται το φαινόμενο να περνά σε 2η μοίρα.

Με γνώμονα την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του ευρέως κοινού για αυτήν την σπάνια πάθηση, οι εξειδικευμένοι ιατροί και επιστήμονες από όλο τον κόσμο, αποφάσισαν να συνεργαστούν σε ένα δυναμικό, παγκόσμιο ξεκίνημα. Μια κοινή προσπάθεια που θα δώσει απαντήσεις στα καίρια ερωτήματα που θα κάνουν την πραγματική διαφορά για τους ασθενείς με καρκίνο των νεφρών.

Σε αυτό το παγκόσμιο κάλεσμα, η VHLFA ALLIANCE GREECE, δεν θα μπορούσε να μην ανταποκριθεί θετικά. Σε συνεργασία με το Διεθνή Συνασπισμό για τον Καρκίνο του νεφρού, (International Kidney Cancer Coalition, IKCC), αλλά και με άλλες διεθνείς οργανώσεις, συμμετέχουμε ενεργά για να ευαισθητοποιήσουμε και να ενημερώσουμε για τον καρκίνο των νεφρών, στις 22 Ιουνίου.

 

Πρέσβειρα της εκστρατείας, είναι η παγκοσμίου φήμης ανθρωπιστής κα Juliet Ibrahim,

η οποία δίνει ελπίδα στους ασθενείς με καρκίνο των νεφρών σε ολόκληρη την Αφρική.

 

22 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου των νεφρών
Rate it