Οι αμοιβές των ιατρών κλάδου ΕΣΥ δεν ανταποκρίνονται στο έργο που προσφέρουν. Ανέκαθεν απείχαν από τις αποδοχές των ιατρών του δημοσίου συστήματος υγείας των άλλων ευρωπαϊκών κρατών.Η πολιτεία το γνωρίζει αυτό από την εγκαθίδρυση του ΕΣΥ. Η αναβάθμιση των αποδοχών αποτέλεσε για ολόκληρο τον ιατρικό κόσμο ένα πάγιο αίτημα. Αυτό θα αποτελούσε μία έμπρακτη και ειλικρινή αναγνώριση της προσφοράς των νοσοκομειακών  ιατρών στην Ελληνική Κοινωνία

μέσα σε ένα ελλιπές κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα όπου οι γιατροί του ΕΣΥ καλούνται να καλύπτουν και τις ανάγκες για πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

          

Οι γιατροί του ΕΣΥ είναι ίσως ο μοναδικός κλάδος του δημοσίου που καλείται να εργάζεται νυχθημερόν, πολλές φορές επί σειρά ημερών. Παρά την αναγνώριση του έργου των ιατρών του ΕΣΥ «στα λόγια» δεν υπήρξε τα τελευταία έτη ουσιαστική αναβάθμιση των αποδοχών τους. Ένα τέτοιο αίτημα, παρότι εύλογο και δίκαιο, δεν θα μπορούσε να ικανοποιηθεί υπό την παρούσα οικονομική συγκυρία.

 

Είναι όμως απαράδεκτη τόσο η ήδη συντελεσθείσα μείωση των αποδοχών τους κατά 40% και ακόμη περισσότερο η απειλούμενη νέα μείωση της τάξεως του 13%.

 

Ο ΙΣΑ έχει πολλές φορές τονίσει ότι οι δαπάνες για την υγεία είναι ανελαστικές.  Η παρατηρούμενη χρονικά παρατεταμένη ολιγωρία στην καταβολή των οφειλομένων από εφημερίες για έξι και πλέον μήνες σήμερα, αλλά και η νέα μείωση των αποδοχών των νοσοκομειακών γιατρών είναι ένα ακόμη σοβαρό πλήγμα για το χώρο της υγείας.

 

Ο ΙΣΑ διαμαρτύρεται εντόνως, συμπαραστέκεται στους ιατρούς του ΕΣΥ που αποτελούν το κυριότερο πλέον στήριγμα του Έλληνα πολίτη, ιδιαίτερα των οικονομικά ανίσχυρων που δεν μπορούν να απευθυνθούν στους συναδέλφους του ιδιωτικού τομέα και ΑΠΑΙΤΕΙ  από την κυβέρνηση να αναλογιστεί τις επιπτώσεις μίας τέτοιας απόφασης.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                       ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

#########