Με σύμμαχο τέσσερα ποδήλατα και πολύ όρεξη, τέσσερις φίλοι θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη. Μέσα σε τέσσερις μέρες, θα διασχίσουν την κεντρική Ελλάδα και θα περάσουν το μυνημά τους σε κάθε πόλη που θα σταματήσουν, για ένα μεγάλο σκοπό: για να μάθει η Ελλάδα και ο κόσμος ότι οι σχέσεις ανάμεσα σε όλους τους ανθρώπους είναι ισότιμες, ανεξαρτήτου φύλου, εθνικότητας, ασθένειας.. ότι όλοι μπορούν, αν θέλουν, να αποβάλλουν το σύνδρομο της προκατάληψης και του φόβου από την ζωή τους

.

 

Για Εκείνους λοιπόν το Ταξίδι!

Γιατί η Οροθετικότητα μπορεί και Ποδηλατεί!

 

Σας προσκαλούμε λοιπόν την Κυριακή 2/09, στις 10:00 το πρωί στο Σύνταγμα , όπου θα γίνει το event για την έναρξης αυτής της μοναδικής ποδηλατοδρομίας, με σκοπό να ενημερωθεί ο κόσμος για αυτή την μοναδική πράξη που θα πραγματοποιηθεί. Στη συνέχεια οι ποδηλάτες μας θα ξεκινήσουν για τον πρώτο τους σταθμό, την Θήβα, συνοδευόμενοι από τις ποδηλατικές ομάδες της Αθήνας μέχρι το Σείριο. Θα ακολουθήσουν, ο Βόλος, η Λάρισα, ο Πλαταμώνας και η Θεσσαλονίκη όπου οι εκάστοτε ομάδες θα μας υποδεχτούν σε κεντρικά σημεία της πόλης τους.

 

ΣΚΟΠΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Η προσπάθειά αυτή, πέρα από τον ηθικό της στόχο, έχει κι ένα στόχο πρακτικό και άμεσο: Προσπαθούμε να συλλέξουμε ένα ποσό το οποίο θα διατεθεί στις Μη Κυβερνητικές  Οργανώσεις, “PRAKSIS” και “Κέντρο Ζωής” προκειμένου να υποστηρίξουν και να ενισχύσουν άτομα οροθετικά τα οποία έχουν ανάγκες επιβίωσης.

 

ALPHA BANK: 104 00 2002 01 9418 (μετά την κατάθεσή σας ενημερώστε μας το συντομότερο δυνατό στο τηλέφωνο: 210 5 20 5 200 στo λογιστήριο της PRAKSIS για να μπορέσουμε να σας στείλουμε την απόδειξή σας)

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ « Η ΟΡΟΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΙ»

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

10.00 π.μ.  Συγκέντρωση ποδηλατικών ομάδων, φίλων, οργανώσεων, δημοσιογράφων κ.λ.π. στο Σύνταγμα .Αναφορά, ενημέρωση , διανομή εντύπων για το hiv/aids.

12.00 π.μ.  Αναχώρηση ποδηλατών για Θήβα- Συνοδεία ποδηλατικών ομάδων μέχρι έξοδο από Αθήνα ( όρια Σείριου ).

18.00 μ.μ.  Υποδοχή στην Θήβα- Ενημέρωση και διανομή εντύπων.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

08.00 π.μ.  Αναχώρηση  ποδηλατικής ομάδας για Βόλο.

18.00 μ.μ.  Υποδοχή ποδηλατικής δράσης στον Βόλο. Ενημέρωση, διανομή εντύπων, συνέντευξη σε τοπικό κανάλι και εφημερίδα.

 

ΤΡΙΤΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

08.00 π.μ.  Αναχώρηση ποδηλατών για Λάρισα.

11.00 π.μ.  Υποδοχή στην Λάρισα. Ενημέρωση εκστρατείας, διανομή εντύπων.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

08.00 π.μ.  Αναχώρηση ποδηλατικής ομάδας για Πλαταμώνα/Θεσσαλονίκη.

11.00 π.μ.  Πλαταμώνας. Υποδοχή από ποδηλατικές ομάδες Θεσσαλονίκης. – Ενημέρωση, διανομή εντύπων και αναχώρηση για Θεσσαλονίκη με συνοδεία αυτών.

18.00 μ.μ. Τερματικός προορισμός. Θεσσαλονίκη. Συγκέντρωση ποδηλατικών ομάδων στον Λευκό Πύργο, ενημέρωση πληθυσμού, διανομή εντύπων.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Το παρόν πρόγραμμα δύναται να αλλάξει ανάλογα με τις ώρες άφιξης σε κάθε πόλη σταθμό. Οι ποδηλατικές ομάδες και έκαστος ενδιαφερόμενος θα ενημερωθεί  άμεσα.

#########