Με σημερινό σας έγγραφο 13/7/2012 Αρ. Πρωτ. οικ. 31735, που χαρακτηρίζετε ως εξαιρετικά επείγον, αναφέρεστε στους ιατρούς – μέλη μας που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ και τους κατηγορείτε συλλήβδην και αδιακρίτως για παράνομη χρηματική αμοιβή και για συμπεριφορές που αντίκεινται στην ιατρική δεοντολογία, κάνοντας παρατήρηση στους γιατρούς μας και υπενθυμίζοντας τους ότι  «Το ιατρικό λειτούργημα διέπεται από απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή, στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια καθώς και στην ιδιωτικότητα του καθενός και απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους χωρίς διακρίσεις».

Ως Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών επισημαίνουμε ότι πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ είναι επιστήμονες, λειτουργοί υγείας που με αυταπάρνηση προσφέρουν τα μέγιστα στην υγεία των πολιτών. Δεν πρόκειται για υπαλλήλους, αλλά για επιστήμονες που  καθημερινά δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και τις περισσότερες φορές το κάνουν και χωρίς να πληρώνονται τα δεδουλευμένα που τους χρωστά ο ΕΟΠΥΥ και τα πρότερα ταμεία από τα οποία προήλθε ο Οργανισμός.  Αυτούς τους λειτουργούς υγείας, δεν είναι δυνατό να τους υβρίζει κανείς συλλήβδην αδιάκριτα και χωρίς αποδείξεις. Περιμένουμε από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ τις αποδείξεις ή τις ενδείξεις που αφορούν οι αβάσιμες και γενικευμένες καταγγελίες περί μη τήρησης της δεοντολογίας από τους γιατρούς μέλη μας, ώστε να αποφευχθουν οι παρεξηγήσεις και η συκοφαντική δυσφήμιση όλου του ιατρικού σώματος που προσφέρει τις υπηρεσίες του στον ΕΟΠΥΥ.

Και στο παρελθόν, απαιτήσαμε παρόμοιες αποδείξεις για τη λασπολογία περί υπερσυνταγογράφησης που γενίκευε μεμονομένες συμπεριφορές, αμαυρώνοντας το πρόσωπο όλου του ιατρικού κόσμου. Δε τις λάβαμε ποτέ. Στην προκειμένη περίπτωση οι δηλώσεις σας αυτές που εμφανίζουν τον μέσο Έλληνα ιατρό ως a priori παραβάτη του ιατρικού καθήκοντος του συνιστά από μέρους σας ενέργεια με προφανή δόλο και σκοπό να βλάψει την τιμή και την υπόληψη κάθε ιατρού  και του ιατρικού σώματος ως σύνολο, η οποία προσβάλλει παράνομα και υπαίτια την προσωπικότητα, την τιμή, την υπόληψη και το κύρος κάθε μέσου Έλληνα ιατρού. Το γεγονός δε ότι ουδέποτε μας έχετε γνωστοποιήσει ονόματα ιατρών οι οποίοι έχουν αυτή την παραβατική συμπεριφορά αποδεικνύει ότι οι δηλώσεις σας αυτές είναι αναληθείς και μοναδικό στόχο έχουν να θίξουν την  τιμή και την υπόληψη των Ελλήνων ιατρών. Καλουμε τους ιθύνοντες να απομακρύνουν τη λάσπη από τους συναδέλφους, αλλιώς θα προβούμε στις απαραίτητες νόμιμες διαδικασίες. Πώς μιλάμε για θεραπεία όταν οι ιθύνοντες είναι αθεράπευτοι σε μια αέναη λασπολογία κατά των λειτουργών υγείας;

Η υγεία των πολιτών απαιτεί σοβαρότητα και  υπευθυνότητα από τους φορείς που τη διαχειρίζονται.

Για το ΔΣ του ΙΣΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο ΓΕΝ.Γ ΡΑΜΜΑΤΕΑΣ    

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                   ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ                         

 

#########