Στο πλαίσιο σειράς συναντήσεων των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων με τους Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων, που αποφασίστηκε στη συγκέντρωση Ιατρικών Συλλόγων της χώρας στις  18-12-2012 στον ΙΣΑ, αντιπροσωπεία του ΙΣΑ και Ιατρικών Φορέων επισκέφθηκαν σήμερα 29-12-2011 τη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό.

Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από τον Πρόεδρο του ΙΣΑ, κ. Γιώργο Πατούλη, τον Πρόεδρο της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ κο Μιχ.Βλασταράκο, την Πρόεδρο του Ι.Σ.Π. κα Βαρβάρα  Ανεμοδουρά το Γεν. Γραμματέα του ΙΣΑ, κο Στάθη Τσούκαλο και τα Μέλη του ΔΣ κο Ανδρέα Θωμόπουλο και Θεόδωρο Πιτσόλη, καθώς και τον Πρόεδρο των Συμβασιούχων του Ι.Κ.Α. κο Παναγιώτη Ψυχάρη.

 

 

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ ενημέρωσε τη Γεν. Γραμματέα του ΚΚΕ για τις τομές στο χώρο τις Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ενόψει του ΕΟΠΥΥ και τις ολέθριες και επικίνδυνες συνέπειες που προβλέπεται να έχει η εφαρμογή του, τόσο για τους Λειτουργούς Υγείας όσο και για τους Ασφαλισμένους. Με το παρόν ακαθόριστο πλαίσιο κινδυνεύει η υγεία και η ζωή των ασφαλισμένων πολιτών, αλλά απαξιώνεται όσο ποτέ άλλοτε και η ιατρική πράξη των λειτουργών Υγείας.

Πρόταση του ΙΣΑ, τόνισε ο κος Πατούλης είναι η προσωρινή αναστολή της εφαρμογής του ΕΟΠΥΥ για να επαναπροσδιοριστεί σε μια βάση υπεύθυνη, συγκροτημένη και οργανωμένη, ώστε να διασφαλιστεί η Υγεία του Πολίτη και η Αξιοπρέπεια του Έλληνα Γιατρού. Ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η δυνατότητα (που αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα) του θεράποντα ιατρού να επιλέγει τη θεραπεία του ασθενή του και να μπορεί να τη συνταγογραφήσει. Ο ΙΣΑ καλεί όλους τους γιατρούς-μέλη του να απέχουν από την ισοπεδωτική σύμβαση που προτείνει η πολιτική ηγεσία του ΥΥΚΑ και εξισώνει την κατά ασθενή ιατρική αμοιβή με έναν καφέ του fast food.

Επίσης επισημάνθηκαν οι κίνδυνοι για τη Δημόσια Υγεία και τα οικονομικά των πολιτών , μέσα από το άνοιγμα του ιατρικού επαγγέλματος και την απροκάλυπτη παράδοσή του στο επί θύραις  καρτέλ της υγείας .

Ακόμη τονίστηκε η τακτική εμπαιγμού των Ιατρικών Συλλόγων , που ακολουθεί  η Πολιτική Ηγεσία του Υ.Υ.Κ.Α., καθώς και ο επιχειρούμενος ευτελισμός της επιστημονικής και επαγγελματικής αξιοπρέπειας του Έλληνα Ιατρού , σε όλα τα επίπεδα .

Η Γεν Γραμματέας του ΚΚΕ εξέφρασε το δικό της προβληματισμό σε σχέση με την πολιτική του ΥΥΚΑ και διαβεβαίωσε τους Ιατρικούς Συλλόγους, ότι  θα στηρίξει τις θέσεις τους αναφορικά με την έναρξη λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, την μη παράδοση της Άσκησης της Ιατρικής  στους «Εργολάβους» της Υγείας, αλλά και την καθιέρωση μισθολογίου και ιατρικών αμοιβών αντάξιων της προσφοράς  των Ελλήνων Ιατρών.

Η συνάντηση έκλεισε με την έκφραση ευχαριστιών από τους παρόντες και ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση της Γεν.Γραμματέως κας Παπαρήγα, για την πραγματοποίηση της συνάντησης αυτής.

 

Για το ΔΣ του ΙΣΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΩΡΓ.ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                        ΕΥΣΤ.ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

#########